• یکشنبه / ۲۹ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۰:۲۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 94062918129
  • منبع : نمایندگی لرستان

انجماد گامت‎ها راهی برای تکثیر ماهیان

انجماد گامت‎ها راهی برای تکثیر ماهیان

ایسنا/لرستان یک کارشناس آبزی‌پروری گفت: در زمینه‌ی انجماد گامت‎ها و جنین‎های موجودات آبزی کار نسبتاً کمتری انجام شده است.

یک کارشناس آبزی‌پروری گفت: در زمینه‌ی انجماد گامت‎ها و جنین‎های موجودات آبزی کار نسبتاً کمتری انجام شده است.

«غلامحسین اکبری» در گفت‎وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی لرستان، اظهار کرد: در زمینه‌ی انجماد گامت‎ها و جنین‎های موجودات آبزی کار نسبتاً کمتری در مقایسه با جانوران و گیاهان خشکی‎زی انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با این‌که اسپرم با موفقیت در برخی از ماهیان انجماد یافته اما وجود کاربرد آن در مزارع خیلی محدود است. هم‌چنین موفقیت کمی در زمینه انجماد لاروها و جنین‎ها در صدف بدست آمده است.

اکبری ادامه داد: انجماد تخمک و جنین ماهیان نیز زیاد موفق نبوده است، چون تخمک و جنین ماهیان نسبتاً بزرگ بوده و میزان زیادی زرده دارد که با لایه‌ی کوریونی نسبتاً ضخیم پوشیده شده است و سرد کردن در طول فرآیند انجماد در گونه‎های بزرگ و متراکم حاصل نمی‎شود اما انجماد در سلول‎های حاوی زرده کم‎تر و کوچک‎تر موفق‎تر است.

این پژوهشگر آبزی‌پروری تصریح کرد: انجماد اسپرم به‌خوبی در بسیاری از گونه‎های ماهیان نتیجه داده اما فقط در تعداد محدودی از صدف‎ها سال‎ها پیش انجام شده است.

وی یادآور شد: هنوز مطالعات کمتری در جنین ماهیان و صدف‎ها انجام شده است و مطالعات، بیش‎تر بر روی گونه‎های با ارزش تجاری و در معرض خطر انقراض انجام شده است. بیش‎تر فعالیت انجماد بر روی اسپرم بوده و علت آن شرایط ساختاری و فیزیولوژیکی پیچیده‎تر تخمک نسبت به اسپرم است.

اکبری با اشاره به اهداف انجماد اسپرم گفت: این کار باعث کمک به جلوگیری از انقراض نسل گونه‎های در معرض خطر و کمک به تکثیر گونه‎هائی که در شرایط طبیعی، هم‌زمانی رسیدگی جنسی در آنها کم‎تر دیده می‎شود، خواهد شد.

این محقق آبزی‌پروری خاطرنشان کرد: هم‌چنین باعث کمک به در اختیار بودن اسپرم برای تمام طول سال و کاهش اثرات استرس حمل و نقل بر مولدین نر و در نتیجه جلوگیری از کاهش کارآئی اسپرم در نتیجه این حمل و نقل می‎شود.

وی خاطرنشان کرد: هدف مهم‎تر، تهیه بانک اسپرم بصورت بانک ژنی برای نگه‎داری اسپرم‎ها حتی پس از مرگ جانور است. این روش همچنین بعنوان راهکاری موثر برای ذخیره اسپرم گونه‎های در معرض خطر می‎شود، مثلاً شیوع بیماری ناگهانی و در نتیجه از میان رفتن گونه که یک منبع پایدار از اسپرم را تهیه می‎کند، کاربرد دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha