« برداشت نادرست از کنوانسیون 2003 یونسکو باعث شده کشورها به سمت رقابت در حوزهی ثبت آثار تاریخی پیش بروند، اما مقوله ثبت جهانی هنوز پا برجاست و جای نگرانی نیست.»
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، به دنبال برگزاری نشست آموزشی برای خبرنگاران با عنوان «جستاری در زمینه نقش رسانه در ارتقای سطح آگاهیهای عمومی پیرامون میراث فرهنگی ناملموس» به مناسبت روز جهانی سوادآموزی در روز دوشنبه (16 شهریور ماه) در مرکز میراث ناملموس تهران، «ژانت بلیک»، مشاور بینالمللی یونسکو در حوزه میراث ناملموس، با اشاره به بیتوجهی کشورهای عضو یونسکو برای حفاظت از آثار ثبت جهانی شدهی خود و در عوض توجه این کشورها فقط به بحث ثبت جهانی، حتی یونسکو را بر آن داشته تا به فکر تعطیل کردن ثبت جهانی آثار بیفتد و بیشترین توجه خود را روی حفاظت از آثار متمرکز کند.
این در حالی است که یداله پرمون، رئیس مرکز میراث ناملموس پس از گذشت یک هفته از زمان برگزاری آن جلسه اظهار کرد: در بحث پاسداری، مقوله ثبت تمام آن چیزی نیست که پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس را شامل شود، بلکه پاسداری مواردی مانند پژوهش، ترویج، مستندسازی، شناسایی و غیره را هم شامل میشود.
او ثبت را ابزاری برای ترغیب کشورها با هدف الحاق به کنوانسیون 2003 دانست که میتواند میراث را پاسداری کند و افزود: ممکن است در آینده یونسکو حتی بخواهد این مقوله را نادیده گیرد. چون اصولاً ثبت به معنی پاسداری تمام نیست و برداشت نادرست از این کنوانسیون باعث شده کشورها به سمت رقابت پیش بروند، با این وجود باید اعلام کنم مقوله ثبت پا برجاست و جای نگرانی نیست.
براساس این گزارش یدالله پرمون این روزها برای شرکت در فستیوال سالانهی میراث ناملموس در شهر چِنگدو چین، حضور دارد. در فستیوال سالانهی امسال، کارگروه تخصصی 3 روزه تشکیل میشود که او نیز به عنوان یکی از سخنرانان در آن شرکت میکند.
انتهای پیام
نظرات