• دوشنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۴ / ۱۸:۰۰
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94061610519
  • خبرنگار : 71191

سرنوشت سیوند و سیمره در انتظار «پیغام چای»

سرنوشت سیوند و سیمره در انتظار «پیغام چای»

رییس پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برای جلوگیری از تخریب آثار فرهنگی - تاریخی، توقف عملیات ساخت سد «پیغام چای» در آذربایجان شرقی را خواستار شد.

رییس پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برای جلوگیری از تخریب آثار فرهنگی - تاریخی، توقف عملیات ساخت سد «پیغام چای» در آذربایجان شرقی را خواستار شد.

به گزارش ایسنا، حمیده چوبک، رییس پژوهشکده باستان‌شناسی در نامه‌ای به مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان شرقی ضرورت عملیات نجات‌بخشی آثار تاریخی - فرهنگی محدوده سد پیغام چای را پیش از ساخت و آب‌گیری آن مورد تاکید قرار داده است.

در این نامه آمده است: «پیرو گزارش‌های واصله به این پژوهشکده به نظر می‌رسد که اخیرا فعالیت‌های عمرانی سد «پیغام چای» شهرستان کلیبر در حریم محوطه تاریخی - فرهنگی حوضه سد در حال انجام است که احتمال تخریب و آسیب به این آثار و کورگان‌های مهم وجود دارد.

خواهشمند است ضمن رسیدگی به این موضوع و ارائه گزارش وضعیت موجود، دستور دهید تا تایید پیش‌نویس فاز دوم عملیات نجات بخشی، هرگونه عملیات عمرانی متوقف شود.»

پیش از این نسرین قهرمانی، کارشناس پژوهشکده باستان‌شناسی اعلام کرده بود که بررسی و شناسایی محدوده این سد برای انجام عملیات نجاب بخشی فروردین سال 1393 شروع و به مدت 45 روز ادامه یافت.

به گفته وی، در بررسی‌های صورت گرفته 27 اثر فرهنگی – تاریخی در این محدوده شناسایی شد.

قهرمانی ادامه داد: در فاز دوم مطالعاتی باید عملیات نجات‌بخشی روی آثار فرهنگی صورت می‌گرفت، پس از درخواست مجوز ساخت توسط شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی به عنوان کارفرما، پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری اعطای مجوز ساخت سد را به مطالعات تکمیلی "فازدوم" موکول کرد، چون آثار تاریخی – فرهنگی براثر عملیات ساخت سد و عبور و مرور خودروهای سنگین دچار آسیب‌های جدی می‌شود.

این کارشناس افزود: کارفرما بدون توجه به تذکرات مکرر پژوهشکده باستان شناسی و انجام عملیات نجات بخشی آثار ارزشمند مدفون در منطقه به ساخت وساز خود همچنان ادامه می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، بر اساس بند ج ماده 114 قانون برنامه 5 ساله چهارم همه‌ی وزارتخانه‌ها، سازمان ها و موسسات دولتی موظفند قبل از اجرای پروژه‌های بزرگ عمرانی و در مرحله امکان سنجی و مکان یابی نسبت به انجام مطالعات فرهنگی – تاریخی " میراث فرهنگی" در آن خصوص اقدام کنند و در طراحی ومکان یابی پروژه های یاد شده نتایج مطالعات را رعایت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha