معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از مجموعه فعالیتهای قرآنی استانها در ماه مبارک رمضان حدود 2.5 میلیون نفر بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی در نشست خبری هفتههای قرآن و عترت که در سالن اجتماعات معاونت برگزار شد، اظهار کرد: هدف ما از برگزاری این برنامهها و جشنها این بود که از استانها حمایت و از استانهای بزرگ تمرکززدایی کنیم.
وی گفت: در جشن رمضان فعالیتهای قرآنی و مسابقات انس با قرآن برگزار شد و هفتههای قرآن و عترت در 8 استان محروم و آسیبپذیر برگزار میشود و میخواهیم از صدر استانها هم برای برگزاری این هفتههای قرآنی به شهرستانها عبور کنیم.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: هر ساله مسأله اصلی ما برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن بود که خوشبختانه امسال نمایشگاههای قرآنی هم در استانها برگزار شد و با استقبال خوبی مواجه شد.
حشمتی در ادامه با بیان اینکه «ما در کشور به بهرهبرداری از ظرفیت ماه رمضان آگاه نیستیم یا برای آن برنامهریزی نکردهایم» گفت: رمضان یک جایگاه مهم در جهان اسلام دارد و ما باید خواندن و حفظ کردن قرآن را در این ماه و تمام ماههای سال ترویج بدهیم.
هفتههای قرآنی از اواخر آذرماه در 8 استان محروم و آسیبپذیر برگزار میشود
در ادامه این نشست اصغر امینیان مدیرکل ترویج و تبلیغ معاونت قرآن و عترت با ارائه آمار و ارقامی از فعالیتهای این سازمان در ماه مبارک رمضان و در سایر ماههای سال، عنوان کرد: ما امسال در ماه مبارک رمضان 186 نمایشگاه برگزار کردیم و از کل نمایشگاههای قرآنی حدود یک و نیم میلیون نفر بازدید کردند و 1155 ناشر و 1362 هنرمند در این نمایشگاه با ما همکاری داشتند.
وی گفت: 1182 محفل قرآنی برگزار شد که 54 هزار و 600 نفر در این محافل قرآنی شرکت کردند و 319 هزار نشست قرآنی برگزار شد که در این نشستهای قرآنی 32 هزار نفر شرکت کردند. 1284 جلسه قرآنی هم برگزار شد که 279 استاد در این جلسات با ما همکاری داشتند که 156 هزار نفر هم در این جلسات قرآنی شرکت کردند.
مدیرکل ترویج و تبلیغ معاونت قرآن و عترت در ادامه افزود: ما در نمایشگاههای امسال از حوزه فرهنگ، هنر و تئاتر هم بهره بردیم که حدود 734 تئاتر خیابانی برگزار شد و حدود 37 هزار نفر از این تئاترها دیدن کردند. شعر، داستان و خاطرهنویسی هم از دیگر برنامههای ما بود که در حدود 339 محفل در این راستا برگزار شد و 951 شاعر و نویسنده در این برنامهها شرکت کردند.
امینیان یادآور شد: حدود 11 فیلم کوتاه 10 دقیقهای هم در نمایشگاه از سوی بنیاد فارابی اکران شد که حدود 14 هزار نفر از این فیلمهای کوتاه دیدن کردند و در مجموع 694 اکران فیلم کوتاه را در نمایشگاه امسال داشتیم. همچنین مسابقات قرآنی طراحی شده بود که هر شب در هر استان یک یا دو سوال مطرح میشد که در مجموع 439 مسابقه قرآنی طراحی شد.
وی گفت: ما سعی کردهایم که در هر بخشی از فعالان قرآنی استفاده کنیم. در نمایشگاههای امسال هم از فعالان قرآنی تجلیل به عمل آمد که از حدود 471 فعال قرآنی از جمله حافظ، ناشر، مربی و قاری قرآن تجلیل کردیم. ما میخواهیم سخنرانیها و سوالات و شعرها را جمعآوری کنیم و آنها را به صورت یک کتاب چاپ کنیم تا مردم از یک بانک سوالات و شعر قرآنی بهرهمند شوند.
مدیرکل ترویج و تبلیغ معاونت قرآن و عترت در ادامه با اشاره به اینکه «یکی دیگر از برنامههای معاونت قرآن و عترت "برگزاری هفتههای قرآن و عترت" است» تصریح کرد: از جمله اهداف ما از برگزاری این طرح ایجاد جریان قرآنی در کل کشور است و درصدد هستیم استعدادهای بالقوه و بالفعل را در شهرستانهای محروم شناسایی کنیم.
وی افزود: از دیگر اهداف ما بهرهمندی از امکانات، اعتبارات و دستگاههای اجرایی برای تبلیغ آموزههای دینی، استفاده از اندیشمندان و فعالان قرآنی برای اجرای فرامین قرآنی در بین آحاد جامعه و هدف بعدی ما از برگزاری هفتههای قرآنی تولیدی محور است که ما میخواهیم از تمام دستگاههای قرآنی بهره ببریم و در پایان به برتری دستگاههای فعال قرآنی جوایزی اهدا میشود.
امینیان ادامه داد: هفتههای قرآن و عترت در مجموع 32 هفته است که در استانهای محروم و آسیبپذیر برگزار میشود. متأسفانه به دلیل اعتبارات کمی که داشتیم نتوانستیم این هفتههای قرآنی را در استانها برگزار کنیم. از دیگر برنامههای معاونت این است که همه دستگاهها در رابطه با فعالیتهای قرآنی سهمی داشته باشند و هر یک بدانند که برای ترویج قرآن وظیفهای دارند.
وی افرود: اگر فعالیتهای قرآنی به صورت کوتاه و مداوم برگزار شود هم مدیران خسته نمیشوند و هم اینکه مردم بیشتر از مسائل قرآنی استقبال میکنند و بهره میبرند و ما امیدواریم با برگزاری این هفتههای قرآنی طراوت و شادابی را در این 8 استان داشته باشیم.
مدیرکل ترویج و تبلیغ معاونت قرآن و عترت در ادامه با بیان اینکه «از جمله برنامههایی که در هفتههای قرآنی در استانها برگزار میشود» گفت: برپایی جشنواره صنایع دستی با موضوع عکس و خوشنویسی، داستان کوتاه، تلاوت و حفظ قرآن کریم، نشستها و کارگروههای آموزشی و تخصصی و پایاننامه، بهرهمندی از فضای سایبری و رونمایی از کتاب است.
امینیان در ادامه خاطرنشان کرد: از جمله استانهایی که هفتههای قرآنی در آنها برگزار میشود استانهای کرمانشاه، فارس، اردبیل، سیستان و بلوچستان، مازندران، ایلام، کردستان و جنوب استان کرمان است و امیدواریم در سال آینده اعتبار بیشتری داشته باشیم تا بتوانیم این برنامه را در همه استانها برگزار کنیم. مسابقات هفتههای قرآنی هم از اواخر آذر و اوایل دیماه آغاز میشود و محور مسابقات قرآن است چرا که با ترویج قرآن اختلافات و دشمنیها خنثی میشود.
انتهای پیام
نظرات