آیتالله امجد گفت: یکی از درسهایی که سردار شهید حاج داود کریمی به ما داد این است که با اشخاص و سلیقههای مختلف مخالفت نکنیم بلکه باید با ظلم مخالفت داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگ حماسه ایسنا،عصر روز گذشته پنجشنبه 12 شهریور یازدهمین مراسم بزرگداشت سردار شهید و اسوه تقوا حاج داود کریمی فرمانده سپاه منطقه 10(تهران) در قطعه 29 بهشت زهرا(س) برگزار شد.
در این مراسم که خانواده حاج داود کریمی،دوستان و اشخاص از طیفهای مختلف سیاسی و همرزمان حاج داود کریمی حضور داشتند، آیتالله امجد در سخنان کوتاهی گفت: این مرد بزرگ فضیلتهای بسیاری داشت و هرچه در مدحش بگویم کم گفتهام. یکی از ویژگیهای بارز حاج داود این بود که هرچه جفا دید خوبی کرد و درحق همه مردم دعا میکرد. این درس بزرگی است که باید از او بیاموزیم.
وی خاطرنشان کرد:حاج داود به ما یاد داد که با اشخاص دارای سلیقههای مختلف مخالفت نکنیم بلکه باید با ظلم مخالفت داشته باشیم. خدا نکند که دست و پاگیر یکدیگر باشیم. ما انسانها باید با یکدیگر گفت و شنود داشته باشیم. توافق هستهای دیپلماتهای ما ثابت کرد که میشود با مذاکره و گفتوشنود پیچیدهترین مشکلات را حل کرد. بیایید همدیگر را بهتر بشناسیم بدون شک همه چیز حل خواهد شد.
به گزارش ایسنا، در بخش دیگر این مراسم، رفیعها از همرزمان حاج داود کریمی و از شاگردان آیتالله امجد نیز در سخنانی گفت: یکی از دلایل به وجود آمدن برخی تنشها طی 37 سال گذشته در داخل این است که برخیها خودشان را حق مطلق و طرف مقابل را باطل مطلق انگاشتهاند و همین مساله موجب شده است تا سوء تفاهمهای شخص طرف مقابل را درک نکنیم و رفته رفته این مساله به شکل بدی نمایان شود.
وی با اشاره به آیات 24 تا 26 سوره «سبا» در سخنانی به تفسیر و تشریح قرآنی آداب گفت و شنود و مناظره پرداخت و گفت: در این آیات خداوند به ما یادآور میشود که باورهای خود را در حالت تعلیق قرار بدهیم و پیشفرضها را در همان ابتدای گفت و شنود پیش نکشیم. همچنین این آیات به ما میگویند که نباید طرف مقابل خودمان را تحقیر یا مسخره کنیم و باید با فروتنی به گفت و شنود بپردازیم و سومین نکته نهفته در این آیات این است که فرجام کار را به روز رستاخیز حواله بدهیم. این آیات در حالی بیان شده است که پیامبر حق مطلق و طرف مقابل نیز شرک است. این موضوع نشان میدهد که باید چگونه با سلیقههای مختلف برخورد داشته باشیم.
وی در پایان سخنانش گفت: من هرگاه به دیدار حاج داود کریمی میرفتم غرق او میشدم و در مقابل اخلاق نیک و پسندیده حاج داود احساس حقارت میکردم. صفا و دلگرمی حاج داود بر مخالفت و موافقش گسترده بود.
در ادامه این مراسم،دکتر جلالی از همرزمان حاج داود کریمی و استاد علوم سیاسی نیز در سخنانی اشاره کرد:یکی از افرادی که پس از جنگ طلسم شهادت را شکست حاج داود کریمی بود و به رسالتش بر آنچه که با شهدا عهد بسته بود عمل کرد. ما باید از زندگی این عزیزان الگو بگیریم. افرادی مثل حاج داود کریمی و مهدی باکری همواره در پیمان خود ماندند. یادم میآید تنها جایی که مهدی باکری از دستورآقا محسن فرمانده وقت سپاه تمرد کرد مربوط به زمانی است که برادرش و66 همرزم دیگرش در خاک عراق به شهادت رسیده بودند و آقا محسن به آقا مهدی دستور داد تا پیکر برادرش را عقب بیاورد اما مهدی باکری گفت: وقتی که همه همرزمانم را به عقب آوردم آن وقت پیکر حمید را هم باز میگردانم. این مورد نشان از تعهد و پارسایی شهدا دارد.
جلالی خاطرنشان کرد: مقام حاج داود مصداق فصل سوم این گفته مهدی باکری است که معتقد بود پس از جنگ عدهای همه چیز را فراموش میکنند. عدهای برسر آنچه ماندهاند میمانند و عدهی دیگری نیز دق میکنند. ما نباید لحظهای از یاد شهدا غافل باشیم و از شهدا در فضای پس از جنگ استفاده ابزاری و سیاسی در راستای مصادره مطلوب و نامطلوب داشته باشیم حتی استفاده مطلوب نیز کاری اشتباه است. ما باید در راه آنها و به تکلیفی که داریم عمل کنیم.
این رزمنده دوران دفاع مقدس یادآور شد: حاج داود گمنامترین شهیدی بود که پس از جنگ به شهادت رسید چرا که پیش از پیام مقام معظم رهبری هیچ یک از همرزمان او به مناسبت شهادتش پیام ندادند. این در حالی بود که بسیاری از این فرماندهان آن زمان از شاگردان حاج داود کریمی بودند. بیشک اگر شهید دکتر مصطفی چمران بود از حاج داود کریمی و آنچه که پیش از جنگ در کردستان و جبهههای غربف شمالغرب و میانی انجام داده بود سخن میگفت و چه خوب است که همرزمان و دوستان قدیمی حاج داود از این مرد بزرگ حرف بزنند.
انتهای پیام
نظرات