عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی گفت: کمپین نخریدن خودروهای داخلی نه به نفع مصرفکنندگان و نه به نفع صنعت داخلی است بلکه منافع آن تنها به واردکنندگان خودروهای چینی و کرهای میرسد.
شهرام آزادی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: به نظر من زمینههای شکلگیری کمپین نخریدن خودروهای داخلی به توقعات شکل گرفته در بین مصرفکنندگان پس از توافق هستهای بازمیگردد.
وی با بیان اینکه مردم انتظار دارند با توافق هستهای قیمت کالاها از جمله خودرو کاهش یابد، خاطرنشان کرد: با این حال با فرض حل قطعی تحریمها نیز، به نتیجه رسیدن همکاریهای مشترک با خودروسازان خارجی به شش ماه تا یک سال زمان نیاز دارد و تا آن زمان نمیتوان انتظار کاهش قیمت و افزایش کیفیت خودروها را داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصرالدین طوسی ادامه داد: بنابراین در این شرایط نخریدن خودروهای صفرکیلومتر داخلی راهکار مناسبی برای تحقق هدف کاهش قیمت و افزایش کیفیت این محصولات نیست بلکه این کار راه را برای نفوذ بیشتر خودروهای چینی به بازار ایران فراهم میکند.
وی افزود: این در حالی است که کیفیت بیشتر خودروهای چینی مونتاژی در ایران نیز کمتر از خودروهای داخلی است و بنابراین با خریدن این خودروها نمیتوان کمکی به افزایش رقابت در صنعت خودروی داخلی و رشد کیفیت محصولات آن کرد.
آزادی با بیان اینکه مصرفکنندگان اگر خودروی ایرانی نخرند باید خودروهای چینی با قیمت مشابه یا خودروهای کرهای با قیمت بالاتر را جایگزین کنند، تصریح کرد: خودروهای چینی و کرهای با توجه به سطح قیمتیشان میتوانند تا حدی جایگزین خودروهای داخلی شوند اما ایجاد اشتغال برای کارگران چینی و کرهای به بهای بیکاری کارگران ایرانی نه تنها مشکلی از مصرفکنندگان ایرانی حل نمیکند بلکه مشکلی به مشکلات جامعه اضافه خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه زوایای راهاندازی و گسترش کمپین نخریدن خودروهای صفرکیلومتر داخلی چندان روشن نیست اما مطمئنا واردکنندگان خودروهای چینی و کرهای تنها قشری هستند که از موفقیت چنین کمپینی متنفع خواهند شد.
به گزارش ایسنا، از چندی پیش کمپینی با عنوان "نخریدن خودروهای صفرکیلومتر داخلی" در برخی شبکههای اجتماعی راهاندازی شده که از مخاطبان میخواهد در اعتراض به بالا بودن قیمت از خرید خودروهای تولیدی دو خودروساز بزرگ کشور خودداری کنند.
انتهای پیام
نظرات