• شنبه / ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 94051709369
  • منبع : نمایندگی خوزستان

یک وکیل دادگستری:

گرایش قانون آیین دادرسی کیفری به‌سوی اصل تفسیر به نفع متهم است

گرایش قانون آیین دادرسی کیفری به‌سوی اصل تفسیر به نفع متهم است

یک وکیل دادگستری گفت: در قانون جدید آیین دادرسی کیفری در رابطه با مراجع قضایی و تعیین صلاحیت​‌های آنها به تفکیک سخن گفته شده است.

یک وکیل دادگستری گفت: در قانون جدید آیین دادرسی کیفری در رابطه با مراجع قضایی و تعیین صلاحیت​‌های آنها به تفکیک سخن گفته شده است.

سلیمانی​راد در گفت​وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، در رابطه با قانون جدید آیین دادرسی کیفری، اظهار کرد: قانون آیین دادرسی کیفری از مهم​ترین قوانین پایه​ای هر کشور است که بخش مهمی از نظم عمومی کیفری و عدالت کیفری از طریق آن اجرا می​شود.

وی با اشاره به مزایای قانون جدید آیین دادرسی کیفری نسبت به قانون قبلی بیان کرد: نباید منکر این امر باشیم که قانون جدید بسیار کامل‌تر و جامع​تر از قانون قبلی بوده و در آن سعی شده که با تحولات جامعه و همگام با شرایط کنونی و رعایت حقوق شهروندی منطبق​تر باشد؛ به گونه​ای که می​توان گفت در مجموع، قانون جدید سعی بر تحقق یک نظام دادرسی عادلانه برای همه کسانی که به نوعی موضوع آن قرار می​گیرند داشته باشد؛ حال چه شاکی باشد چه متهم، مثلا در خصوص متهم گرایش قانون به سوی اصل تفسیر به نفع متهم و رعایت حقوق شهروندی است.

سلیمانی​راد عنوان کرد: یکی از مزایای قانون جدید آیین دادرسی کیفری نسبت به قانون قبلی این است که در قانون جدید در خصوص هر یک از مراجع قضایی و تعیین صلاحیت​های آنها به تفکیک سخن گفته شده است.

وی درباره جایگاه وکلا در قانون جدید گفت: باید اذعان کرد جایگاه وکیل در اجتماع به نحو کارشناسانه​تری مورد توجه واقع شده و در راستای اجرای حقوق شهروندی و متناسب با تغییر و تحولات قضایی و تقریبا همگام با اصول و مقررات بین​المللی در نظر گرفته شده؛ مثلا در ماده 5 مقرر شده که متهم باید در اسرع وقت از موضوع و ادله اتهام انتسابی آگاه و از حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در این قانون بهره​مند شود.

این وکیل دادگستری اظهار کرد: مهمتر از همه که ظاهرا از موضوعات جدید می‌شود موضوع ماده 190 این قانون است که وفق ماده مذکور و در تحقیقات مقدماتی متهم می​تواند یک نفر وکیل دادگستری همراه خود داشته باشد که این حق را باید بازپرس قبل از شروع تحقیق به متهم ابلاغ کند و اگر متهم احضار شده باشد مراتب مذکور باید در احضاریه قید شود.

وی عنوان کرد: در ماده 371 قانون جدید مقرر شده چنانچه شاکی یا مدعی خصوصی تا اعلام ختم دادرسی در خصوص شکایت موضوع جدیدی را بیان کند توسط دادگاه شنیده می​شود و دادستان یا نماینده ایشان نیز عقیده خود را بیان می​کند و اینجاست که مقرر شده دادگاه مکلف است قبل از اعلام ختم دادرسی، به متهم یا وکیل او اجازه دهد که آخرین دفاع خود را بیان کند و هرگاه متهم یا وکیل وی در آخرین دفاع مطلبی اظهار کند که در کشف حقیقت موثر باشد، دادگاه مکلف به رسیدگی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha