یک وکیل دادگستری گفت که باید دورههای آموزشی را در مورد مجازاتهای جایگزین حبس برای قضات در نظر گیریم و آنها را نسبت به اعمال اینگونه مجازاتها تشویق کنیم.
عباس تدین در گفتوگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به تاکید رئیس قوه قضاییه بر کاهش حبس های غیرضروری از طریق اعمال مجازات های جایگزین حبس گفت: این موضوع چندین سال است که قبل از اصلاح قانون مجازات اسلامی، تحت عنوان مجازاتهای اجتماعی مطرح بود که در قانون مجازات اسلامی، بخشی را تحت عنوان مجازاتهای جایگزین حبس پیشبینی کردند که در این بخش راهکارهای اجرای این نوع مجازاتها و جرایمی که مشمول آن میشود ذکر شده است.
وی ادامه داد: در قانون جدید مجازات اسلامی موضوع مجازاتهای جایگزین پیش بینی شده اما بحث اصلی آموزش قضات است؛ یعنی نحوه اعمال این مجازاتها و تغییر نگرش قضات نسبت به این موضوع است تا قضات به سمت مجازاتهای جایگزین بروند.
تدین با تاکید بر اینکه باید دورههای آموزشی برای قضات گذاشته شود تا قضات با مجازات های جایگزین و نحوه اجرای آنها آشنا شوند، گفت: ما باید نگرش قضات را از بحث حبس دور کنیم.
این حقوقدان با بیان اینکه با توجه به تراکم زندانها و هزینههایی که بر بودجه عمومی تحمیل میکند، حبس زدایی در سراسر دنیا مطرح است، اظهار کرد: استفاده از نهادهای ارفاغی مناسب که بتواند از آثار تکرار جرم جلوگیری کند در همه جای دنیا مطرح است و آنها به سمت مجازات های جایگزین حبس رفتهاند. با این وجود محکومعلیه از جامعه دور نمی شود و در نهاد خانواده حضور دارد و ارتباطش با خانواده و جامعه قطع نمی شود.
تدین افزود: با اعمال مجازاتهای جایگزین حبس آثار منفی که مجازاتهای حبس به دنبال دارد، کاهش می یابد؛ زیرا گاهی عنوان میشود زندان مدرسه جرم است.
انتهای پیام
نظرات