• سه‌شنبه / ۳۰ تیر ۱۳۹۴ / ۲۰:۱۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 94043016144
  • خبرنگار : 71012

واکنش میرباقری و فخیم‌زاده به حواشی «رستاخیز»

واکنش میرباقری و فخیم‌زاده به حواشی «رستاخیز»

داود میرباقری و مهدی فخیم‌زاده به حواشی بوجود آمده برای فیلم سینمایی «رستاخیز» و توقف اکران آن واکنش نشان دادند.

داود میرباقری و مهدی فخیم‌زاده به حواشی بوجود آمده برای فیلم سینمایی «رستاخیز» و توقف اکران آن واکنش نشان دادند.

به گزارش خبرنگار بخش سینمای خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، داود میرباقری که خود در زمان پخش سریال «مختارنامه» با حاشیه‌هایی درباره نمایش چهره‌ معصومین در سریال‌اش مواجه شده بود با ابراز تاسف برای اتفاقی که برای «رستاخیز» افتاده است، گفت: اگر در «مختارنامه» قرار بود مبنای درام نشان دادن چهره ائمه باشد، من قطعا قبل از ساخت کار دیگری می‌کردم.

او یادآور شد: «مختارنامه» قصه‌ای داشت که در حاشیه کربلا اتفاق می‌افتاد و مشکلات خاصی در تصویر کردن چهره ائمه نداشتیم بنابراین سراغ این قصه رفتم و فکر کردم، بخشی از مشکلاتی که در سریال امام علی (ع) داشتم را در این سریال ندارم بنابراین در «مختارنامه» فرصت بهتری داشتم که درام را آن طور که دلم می خواهد با سلیقه‌ام سازگار کنم.

میرباقری ادامه داد: در مسیر تولید، آقای ضرغامی اصرار داشتند، بخشی از حوادث کربلا را در «مختارنامه» ببینیم و این پروسه سه، چهار سال به طول انجامید. فکر کردم چون پیشنهاد به تصویر کشیدن حوادث کربلا از طرف مدیریت ارشد سازمان عنوان شده است، مشکلات کمتر باشد. اما در زمان پخش، بخشی از این صحنه‌ها پخش شد و بخشی دیگر به روی آنتن نرفت که خیلی هم صحنه‌های تعیین‌کننده‌ای بود.

این کارگردان که عصر امروز 30 مرداد ماه در نشست رسانه‌ای سریال شبکه نمایش خانگی «دندون طلا» سخن می‌گفت، با اشاره به حواشی پیش آمده برای فیلم «رستاخیز» احمدرضا درویش گفت:‌قبل از شروع تولید این‌گونه کارها، باید رایزنی صورت بگیرد و سپس کار شروع شود.

او با تاکید بر اینکه عقیده شخصی‌اش بر این است که می‌توان چهره ائمه را در کارهای نمایشی تصویر کرد، تصریح کرد: به عقیده من با توجه به پتانسیلی که در حال حاضر وجود دارد، بدون اینکه چهره ائمه مخدوش شود، می‌توان چهره آن‌ها را تصویر کرد ولی این مساله ملزومات خاص خود را دارد و باید به گونه‌ای تنظیم شود که مشکلی پیش نیاید.

میرباقری سپس خاطرنشان کرد که پیش‌تر ساخت قصه حضرت خدیجه (س) به او پیشنهاد شده است اما در نهایت آن را نپذیرفته است.

او در این باره توضیح داد: پس از اینکه قصه حضرت خدیجه به من پیشنهاد شد، رفتم و پژوهش کردم که نمی‌شود چهره حضرت خدیجه را نشان داد و اگر بسازم با مشکل پخش مواجه می‌شوم بنابراین قبول نکردم. توجه به این مساله خیلی مهم است و باید از قبل فکر کنیم تا این همه هزینه و نیرو را صرف نکنیم و سپس با مشکل پخش مواجه شویم.

کارگردان سریال‌های امام علی (ع) و مختارنامه سپس تاکید کرد: حواشی پیش آمده برای فیلم «رستاخیز» تاثیر مخربی بر هنرمندانی می‌گذارد که قصد ساخت سریال‌های مذهبی را دارند.

این کارگردان سینما و تلویزیون ادامه داد: اگر الان بخواهم به سمت موضوع مذهبی بروم بیشتر دست و پایم می‌لرزد. اینکه درگیر کاری شویم و این همه انرژی و وقت صرف آن کنیم و بعد معلوم نیست می‌توان آن را پخش کرد یا نه؟

میرباقری تاکید کرد: حواشی پیش آمده برای فیلم «رستاخیز» انگیزه فیلم‌سازان را کم می‌کند. باید با شرایطی سراغ کارهای این‌چنینی رفت که مطمئن باشیم می‌توان کار را عرضه کرد، چون مهم‌ترین بخش کار ما همین پخش است، کار تا به مردم نرسد نمی‌توانیم بهره لازم را از آن بگیریم بنابراین این گونه مشکلات را باید از اول حل کرد.

او تاکید کرد که حداقل تاثیر ایجاد شده از عدم اکران فیلم «رستاخیز» این است که اگر کسی ایده مذهبی داشته باشد، دست و دلش بلرزد و انگیزه‌اش کمتر شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا، مهدی فخیم زاده که تاکنون چند سریال تاریخی مذهبی برای تلویزیون ساخته است هم در این نشست درباره حواشی پیش آمده برای فیلم «رستاخیز» گفت: در کارهای تاریخی دو مساله وجود دارد، نخست اینکه روایت‌های مختلفی از یک واقعه تاریخی وجود دارد و کارگردان باید بداند کدام را انتخاب کند و دوم اینکه نظرات مختلفی هست که از آن جمله نشان دادن چهره معصومین محسوب می‌شود. در سریال «ولایت عشق» برخی به من گفتند، می‌توانی چهره امام رضا (ع) را نشان بدهی ولی من در نهایت این کار را انجام ندادم و تا آخر هم چراغ خاموش جلو رفتیم که مشکل ساز نشود.

او ادامه داد: نظر مراجع هم در مورد نشان دادن چهره معصومین یکپارچه نیست. آقای درویش هم گرفتار تضاد شده، حتما با مراجع درباره نشان دادن چهره معصومین صحبت کرده است، از نظر مراجعی که ایشان با آن‌ها صحبت کرده نشان دادن چهره معصومین ایرادی نداشته ولی از نظر کسانی که الان صدایشان را بلند کرده‌اند، این مساله ایراد دارد.

فخیم‌زاده در پایان صحبت‌هایش همانند میرباقری تاکید کرد که حواشی این‌چنینی از جمله اتفاقی که برای فیلم «رستاخیز» افتاده است، انگیزه‌ها را برای ساخت آثار مذهبی کم کرده و در بین هنرمندان رعب و وحشت ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا، مشروح کامل نشست سریال «دندون طلا» به کارگردانی داود میرباقری متعاقبا در سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا منتشر می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۴-۳۰ ۲۳:۰۵

آقا دين که سليقه اي نيست...بشينن يک سياست واحد تنظيم کنن که اينقدر کارگردان ها رو نپيچونن

avatar
۱۳۹۴-۰۴-۳۱ ۰۶:۰۸

{حداقل تاثير ايجاد شده از عدم اکران فيلم «رستاخيز» اين است که اگر کسي ايده مذهبي داشته باشد، دست و دلش بلرزد و انگيزه‌اش کمتر شود}. بندگان خدا شما اگر واسه محض رضاي خدا فيلم مي سازيد، خوب ببينيد اولياي خدا که الان 70-80 سال تو دين تفحض، تدبر و تفکر مي کنند چه مي گويند. آيا مشورت و عمل به فتواي مراجع شما را از کار خير بازميدارد؟ والله اگر عقايد درست باشد اين مهم نه تنها باعث سرور و اجر اخروي زياد ميشود، بلکه باعث ميل و ترغيب و تشويق به ساخت و تهيه فيلم هايي بيشتر از اين قبيل مي شود. و من الله التوفيق

avatar
۱۳۹۴-۰۵-۰۱ ۰۴:۱۹

ما در جهاني زندگي مي کنيم که تمام رسانه هاي تصويري در سيطره بي چون و چراي شيطان است . در چنين جهاني تنها ابزار مقابله در دست ما ،سينمايي است که لنز دوربين ان توسط معتقدين به مباني دين به سمت سوژه بچرخد. چنين لنزگردانان معتقدي امروز در اقليتند. هرگزجايز نيست ما به بهانه برخي اشکالات خود ساخته، قدرت تاثير گذاري انان بر ذهن سرگردان مخاطبان کم تعداد اين اثار را کم رنگ نماييم.هرگز جايز نيست...