اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی، از اداره کل راه و شهرسازی این استان خواست تا طرح ویژه برای ساماندهی منطقه تاریخی «توس» تهیه شود.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، از حدود 40 سال پیش که سکونت در محدودهی بافت تاریخی توس رخ داد، سه روستای «توس سفلی»، «توس علیا» و «اسلامیه» در این منطقه رشد کردند و با گسترش ساختوسازها، حتی شهرداری با عبور لولههای گاز و برق و آب به این روند کمک کرد.
تا اینکه یک بازار پر رونق و قدرت کاسبکارانه توسط چند خانواده در این سه روستا شکل گرفت، روستاهایی که دو مورد نخست باید جابجا و جمعیت سومی تثبیت میشد، اما با گذشت زمان مدیریت شهری این منطقه نیز رسما اعلام کرد چون برای عبور لولههای این خدمات سرمایهگذاری کرده، حالا برای برگشت این سرمایهگذاری باید به مردم این سه روستا اجازهی ساخت و ساز تا دو طبقه داده شود.
29 اردیبهشت امسال پیروز حناچی، دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری و معاون وزیر راه و شهرسازی دربارهی اقداماتی که این نهاد میتوانست انجام دهد، به خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا گفته بود: تا زمانی که میراث فرهنگی از ما نخواهد نمیتوانیم در این زمینه وارد شویم.
وی با تاکید بر اهمیت این موضوع در توس ادامه میدهد: باید میراث فرهنگی از شورای عالی معماری و شهرسازی درخواست کند تا ما بتوانیم نسبت به اهمیت موضوع محوطه تاریخی توس اقداماتی که باید را انجام دهیم.
حال پس از گذشت حدود دو ماه حسین زارع صفت، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی از فرستادن این درخواست به اداره کل راه وشهرسازی استان در پنجم خرداد ماه خبر میدهد.
او با اشاره به اهمیت ساماندهی منطقه تاریخی توس میگوید: یکی از مهمترین راهکارهای ساماندهی منطقه تاریخی توس تهیهی طرح ویژه این منطقه است که درخواست رسمی تهیه این طرح از سوی این اداره کل به اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی ارسال شده است.
وی ادامه میدهد: این درخواست پس از اعلام آمادگی معاون وزیر راه و شهرسازی برای همکاری در موضوع احیای توس، از سوی میراث فرهنگی به اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی ارسال شده است.
زارع صفت بیان میکند: منتظر اقدام این اداره کل هستیم که با توجه به همراهی و همکاری بسیار مناسب و ارزشمند اداره کل راه و شهرسازی با اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی در سالهای گذشته این امیدواری وجود دارد که طرح ویژه به منظور احیای توس هرچه سریعتر با همکاری این دو اداره کل و دیگر دستگاه های متولی و ذیربط تهیه و اجرا شود.
او تاکید میکند: منطقه تاریخی توس از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است به گونهای که این منطقه و الحاقات آن شامل آرامگاه فردوسی و بنای هارونیه قابلیت ثبت در فهرست جهانی یونسکو را نیز دارد، بنابراین باید تلاش کنند تا طرح ویژه منطقه توس هرچه سریعتر تهیه شود.
انتهای پیام
نظرات