محمد خوشرو در حالی از انتشار اطلس شهر نجف خبر میدهد که در حال حاضر نمایشگاهی از عکسهای این هنرمند از بافت شهر نجف، برپاست.
به گزارش خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا، در توضیح این نمایشگاه آمده است:
این عکسهای کمتر دیده شده از شهر نجف است؛ شهر شهید عدالت که مثل امروزی، دل های بسیاری در هوایش پر می زند و مویه می کند؛ اینجا نجف است که به آن نجف اشرف می گویند زیرا یکی از اشرف ترین مخلوقات خداوند باریتعالی در آن آرمیده است؛
این کوچه های باریک، این آسمان صاف و ابرهای سپید و سادگی مردمان رازهای سرزمینی ست که مولای متقیان را چشم و چراغ خود را دارد.
این عکس ها ماحصل بارها سفر "محمد خوشرو" به نجف است؛ عکاسی که با تمرکز بر نگرش های معمارانه اماکن متبرکه و جستجویی کشف و شهودگونه در حرم های مطهر، دوست دارد هویت از یاد رفته اسلامی ایرانی مستتر در ابنیه های مقدس را به دنیای پر استرس امروز یاداوری کند؛ این روزها نمونه های شاخص این دسته از آثار او در موسسه صبا به تماشاست.
از ١٥ تا پایان تیرماه ٣٣ عکس در این مجموعه تا به حال دیده نشده و زوایایی کمتر دیده شده از بارگاه نورانی آن امام همام را به تصویر میکشد؛ علاوه بر این ١٢ عکس برگزیده از مجموعه نفیس کتاب "سجده صاحبنظران" نیز روی دیوار گالری رفته که سال ١٣٩٠ توسط خوشرو در ٢٥٠ صفحه به زیور طبع آراسته شده است.
این نمایشگاه تا چند روز پیش در فرهنگسرای نیاوران در شمالی ترین نقطه تهران به تماشا بود و اکنون به مرکز پایتخت آمده است. سال گذشته بخش هایی برگزیده از همین مجموعه در فرهنگسرای بهمن برای مردم جنوب پایتخت به نمایش بود.
خبر تازهتر محمدخوشرو این است که قرار است "اطلس نجف" را منتشر کند.
او میگوید: "توجه به معماری نجف باعث شد که به سراغ تالیف اطلس نجف بروم. این اطلس بیشتر فضاهای فرهنگی و آموزشی مرتبط با حرم را نشان میدهد و علاوه بر این، حوزههای علمیه و خانه علمای نجف در آن به تصویر کشیده شده است. به علاوه در این اطلس بافت قدیمی دیوار نجف نیز وجود دارد که در دو کیلومتری حرم قرار دارد."
خوشرو می افزاید: " کوچههای نجف بسیار باریک هستند و به طور کلی معماری این شهر با تهران بسیار متفاوت است و کوچکترین شباهتی به هم ندارد. بافت شهری بسیار متراکم است و تنها ساختمانهایی که در چند سال اخیر ساخته شده است هتلها هستند. در معماری خانهها تمام موتیفهای معماری ایرانی مثل کاشیها و سر درها دیده میشود هرچند آلودگی بصری نیز در این شهر بسیار زیاد است. در این همه درهمتنیدگی حرم به بهشت شباهت دارد و زیباترین بنای شهر است."
کتاب "سجده صاحبنظران" اماکن زیارتی عراق را در ١٠ فصل روایت میکند و دوربین محمد خوشرو تلاش میکند این بارگاههای مقدس شیعی را از زوایایی دیده نشده به تصویر بکشد. این کتاب تابستان ١٣٩٠ در حالی انتشار یافت که علاوه بر نجف، بارگاههای متبرکه امامان همام: موسی کاظم در کاظمین، محمدتقی و علینقی (ع) در سامرا و نیز کربلای معلا را با تصویرهای جذاب به ثبت رسانده است.
محمد خوشرو تاکنون سه کتاب با رویکرد عکاسی مذهبی شامل "بر آستان رضا (ع)، سجده صاحبنظران و نسیم سحر" ارائه داده که آنها را یک کتاب عکس دیگر با عنوان "خیال" همراهی میکند که به ژانر دیگر عکاسی او، عکاسی هنری با گرایش انتزاعی اختصاص دارد؛
خوشرو متولد ١٣٤٩ است و از سال ١٣٨٥ آثارش در ١٠ نمایشگاه انفرادی در گالریهای موزه سالار جنگ هند، ماه مهر، اعتماد، شکوه، موزه ملک، فرهنگسرای بهمن ... و نیز رویدادهای جمعی نظیر "چشم درون" در موزه هنرهای معاصر، "تصویر سال"، "به روایت عکاسان معاصر" در پردیس ملت و ... به تماشا درآمده است.
نمایشگاه محمد خوشرو تا پایان تیرماه در موسسه صبا وابسته به فرهنگستان هنر در خیابان طالقانی، جنب سینما فلسطین، خیابان برادران شهید مظفر پلاک 125 دایر است.
انتهای پیام
نظرات