رییس کمیسیون کشاورزی و عمرانی شورای اسلامی شهرستان اصفهان گفت: زایندهرود صبح روزپنجشنبه پس از 10 سال به مردم ورزنه سلام کرد و تا چند روز دیگر به آخر مقصد خود یعنی تالاب گاوخونی میرسد.
مجید جابر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه اصفهان، اظهار کرد: ساعت 7 صبح روز پنجشنبه آب زندهرود پس از 10 سال به مردم ورزنه سلام کرد و در حال حاضر به سمت تالاب بینالمللی گاوخونی در جریان است و حدس میزنیم بیش از سه روز دیگر آب به مقصد نهایی خود برسد.
وی با اشاره به شادی مفرط مردم ورزنه، خاطرنشان کرد: مردم این شهر نیز با رسیدن آب بر روی پل ورزنه یعنی آخرین پل تاریخی مسیر زنده رود با برافراشتن پرچم خواستار جریان همیشگی آب در رودخانه و تالاب گاوخونی شدند.
این عضو شورای اسلامی شهر ورزنه با بیان اینکه دولت تدبیر و امید تلاش زیادی برای حفظ و احیای حیات این تالاب از خود نشان داده است، تاکید کرد: امیدواریم این تلاش همیشگی و مداوم باشد، اما بدون شک شخص استاندار و رییس سازمان حفاظت محیط زیست استان و فرمانداری شهرستان اصفهان متولیان اصلی گرفتن اعطای حق آبه تالاب گاوخونی هستند.
جابر اظهار کرد: شرکت میراب زاینده رود باید در طول مدت باز شدن حق آبه تالاب از برداشتهای غیرمجاز جلوگیری کند، چرا که دارای امکانات مالی، تجهیزات، افراد حقوقبگیر و توان اجرایی در این زمینه است، ولی مردم ورزنه با وجود علاقهمندی به این امر فاقد قدرت قانونی در این خصوص هستند و فقط میتوانند با این شرکت همکاری کنند.
وی تصریح کرد: در هفته اخیر ماموران و بازرسان سازمان حفاظت محیط زیست از زمان بازشدن حق آبه تالاب گاوخونی تا کنون مدام در حال سرکشی از مسیر روخانه هستند، اما متاسفانه شرکت میراب زاینده رود به عنوان متولی اصلی این امر تلاش چندانی از خود نشان نداده است.
رییس کمیسیون کشاورزی و عمرانی شورای اسلامی شهرستان اصفهان، یادآور شد: زمانی که حق آبه تالاب به بند آبشاراصفهان رسید طرفداران انجمنهای محیط زیست با تجمع در برابر شرکت میراب خواستار تلاش جدی برای حذف موانع و رساندن سریع آب به گاوخونی شدند که به دنبال آن شرکت یاد شده نیز یک دستگاه بیل مکانیکی برای این امر در اختیار مردم ورزنه قرار داد.
جابر با بیان اینکه یک دستگاه بیل مکانیکی نیز از طرف سازمان حفاظت محیط زیست استان برای این امر به شرق اصفهان فرستاده شد، گفت: متاسفانه از حوالی زیار تا بند رودشتین بیش از یکصد(100) تونل از بستر رودخانه به طول حداکثر 900 متر به سمت مزارع حفر شده که در روزهای اخیر با تلاش کشاورزان و مردم تمام این تونلها کور شدند.
وی با انتقاد از فعالیت بیش از هفت هزار حلقه چاه حریمی در مسیر زنده رود، ادامه داد: در حال حاضر چاههای حریمی شرق اصفهان مانند دو بخش مرکزی و جلگه از دهه 1360 مجوز فعالیت گرفتهاند که با برداشتهای خود آبی برای تالاب نمیگذارند و معتقدیم سازمان حفاظت محیط زیست و شرکت آب منطقهای باید مجوز فعالیت این چاهها را باطل کنند.
رییس کمیسیون کشاورزی و عمرانی شورای اسلامی شهرستان، تاکید کرد: کشاورزان شرق اصفهان سال گذشته حق آبه کشت پاییزه خود را گرفتهاند و باید بدانند که به هیچ وجه نباید از حق آبه زیست محیطی تالاب گاوخونی را برداشت کنند.
جابر در ادامه درباره دلیل تلاش بیوقفه مردم ورزنه برای رساندن آب به گاوخونی گفت: مردم این شهر دریافتهاند که وجود این تالاب مهمتر از کشاورزی است، چرا که در طول دهه اخیر وقتی حقآبه تالاب قطع شد و مردم سکوت کردند به دنبال آن حق آبههای زراعی شرق نیز برداشت و زراعت این منطقه هم نابود شد.
وی خاطرنشان کرد: سرمای خشک و شدید زمستان، گرمای سوزان تابستان در منطقه، ناشی از خشکی و نبود آب و رطوبت سابق در تالاب است، و از سوی دیگر نیز سخنانی در خصوص بروز برخی بیماریهای خاص به دلیل انتشار از ریزگردهای گاوخونی بر جدیت مردم ورزنه برای احیای این تالاب افزوده است.
این عضو شورای شهر ورزنه یادآور شد: افراد مسن محلی با حسرت از انواع گونههای جانوری و پرندگان زیبا در تالاب بینالمللی گاوخونی در زمانهای گذشته خاطرهگویی میکنند.
جابر به اشاره به ورود هرز آبههای کشاورزی دو بخش بنرود و جلگه و همچنین پساب شهرک صنعتی سگزی به گاوخونی، خاطرنشان کرد: البته این تالاب به طور کامل هم خشک نشده و از مقدار کمی رطوبت برخوردار است، اما در هر صورت و به اصطلاح گاوخونی در حال "احتضار و جان دادن کامل" قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: علاوه بر جریان یافتن بخشی از آب رودخانه قرار است حدود پنج مترمکعب بر ثانیه نیز پسابهای شهرهایی مثل بهارستان نیز به سمت تالاب جاری شود.
انتهای پیام
نظرات