به گزارش ایسنا، عباس زارع گفت: تهران به عنوان پایتخت کشورمان از اهمیت خاص سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... برخوردار است و تأمین فضاهای آموزشی مناسب در این استان نیز حائز اهمیت بوده و به صورت روزانه رصدهای میدانی از آخرین وضعیت مدارس دایر و در حال احداث انجام میپذیرد. هماکنون استان تهران دارای حدود ۶۵۰۰ مدرسه دایر با جمعیت دانشآموزی حدود ۲ میلیون نفر است که به عنوان بزرگترین استان کشورمان در حوزه فضاهای آموزشی و دانشآموزان مشغول تحصیل محسوب میشود.
وی افزود: با عنایت و لطف پروردگار متعال این مسیر همچنان با قدرت و دقت در حال انجام است و با استفاده از ظرفیت بالقوه مهندسان ایرانی در اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران به سمت ایجاد فضاهای آموزشی با معماری ایرانی اسلامی و مطابق با منویات مندرج در اسناد بالادستی اعم از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه زیرنظام فضا، تجهیزات و فناوری فعالیتها دنبال میشود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با اشاره به سرعت ساخت مدارس، ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ و با کمک خداوند متعال و همراهی خیرین عزیز مدرسه ساز، تعداد ۷۳ پروژه آموزشی با ۸۰۰ کلاس درس و زیربنایی بالغ بر ۱۰۳ هزار مترمربع برای استفاده ۲۴۰ هزار دانشآموز آماده و تحویل آیندهسازان کشورمان دهیم.
زارع گفت: همدلی و مشارکت کارکنان نوسازی مدارس استان تهران باعث شد تا در سال ۱۴۰۳ بسیاری از مشکلات حاد فضاهای آموزشی مرتفع گردد و برنامهریزی مناسبی نیز برای ادامه این روند در سال ۱۴۰۴ پیش بینی شده است.
وی درباره مشارکت عمومی و سرمایهگذاری بیشتر در حوزه آموزش نیز افزود: یکی از اولویتهای ما جلب مشارکت مردم، خیرین و صنایع در امر مدرسهسازی است. در سال اخیر، تعهدات خیرین در استان تهران به بیش از هزار میلیارد تومان رسیده و این روند رو به رشد است. ما از تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی دعوت میکنیم تا در این امر خداپسندانه مشارکت کنند تا بتوانیم مشکلات مربوط به فضای آموزشی را سریعتر حل کنیم.
وی ادامه داد: بدون شک حضور خیرین گرانقدر مدرسه ساز باعث روند فزونی ساخت فضاهای آموزشی شده است و این حرکت ارزشمند در استان تهران نیز با قدرت و قوت کافی در حال انجام است. استان تهران دو مجمع خیرین فعال و پرنشاط در شهرتهران و شهرستانهای استان تهران دارد که به عنوان بازوان اصلی مدرسه سازی در کنار دولت محترم تلاش وافری دارند.
زارع با بیان اینکه برنامهریزیها برای توسعه فضاهای آموزشی و کاهش تراکم کلاسها ادامه دارد، ابراز امیدواری کرد که با همکاری همه بخشها، شاهد بهبود هرچه بیشتر شرایط فضاهای آموزشی در استان تهران باشند.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از همراهان مدرسهسازی در استان تهران، خیرین حقوقی و همچنین صاحبان صنایع و مشاغل هستند، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۳ موفق شدیم رایزنیهای بسیار فراوانی را با خیرین حقوقی به انجام برسانیم که نتایج درخشانی نیز به همراه داشته است.
وی گفت: برخی شرکتهای صنعتی و تولیدی مجاب شدهاند که در کنار کارخانجات خود، فضاهای آموزشی با تأکید بر هنرستان ایجاد کنند که در آینده نیز بتوانند نیروی متخصص حوزه فعالیت خود را از این بخش تأمین کنند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران ادامه داد: مسئولیت اجتماعی شرکتها، دستگاهها، صنایع و بانکها به گونهای در استان تهران پیشرفت دارد که جناب استاندار تهران نیز بر این باور است که بخش عمدهای از مشکلات مربوط به مدرسهسازی از همین طریق مرتفع میشود و برنامهریزی خوبی نیز انجام پذیرفته است.
وی ادامه داد: بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان تعهدات خیرین حقوقی در سالی که گذشت بود و این عدد در سال آینده قطعا افزایش چشمگیری خواهد داشت.
زارع با بیان اینکه نوسازی مدارس یکی از دستگاههای اجرایی تخصصی است، اظهار کرد: مدرسهسازی یکی از ارکان تخصصی در بین مشاغل است و خوشبختانه نوسازی مدارس همواره دارای نیروهای متخصص، کارآمد و با انگیزه بوده است.
وی افزود: مهندسان نوسازی مدارس با از خود گذشتگی در حال احداث فضاهای آموزشی بیشتر در سطح استان تهران هستند تا بتوانیم مشکلات و کمبودهایی که در این بخش وجود دارد را مرتفع سازیم.
زارع گفت: طرح شهید عجمیان از بدو آغاز به صورت پایلوت از استان تهران عملیاتی شده و این اقدام با قدرت در حال انجام است. در این طرح، اقدام به بهسازی و بازسازی و تعمیرات جزئی برخی اجزا مدرسه میشود، به طوری که برخی اقلام مورد نیاز را نوسازی مدارس در اختیار گروههای جهادی و دانشآموزان قرار میدهد و با هدایت و راهبری قرارگاه عدالت تربیتی و همچنین دانشآموزان بسیجی و علاقمند، بازسازی و بهسازی مدارس انجام میشود که در این مدت اخیر، بیش از ۳۵۰۰ کلاس درس در سطح استان تهران مورد توجه قرار گرفتند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳، ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای تأمین تجهیزات مدارس استان تهران هزینه شده است، عنوان کرد: تجهیزات قابل توجهی اعم از آموزشی، کمک آموزشی و هنرستانی در سال جاری خریداری و بین مدارس توزیع شد تا قسمتی از مدارس دایر نیز تجهیزات به روز و استاندارد داشته باشند.
وی اضافه کرد: میز و نیمکت، تخته، میز و صندلی معلم، چاپگر، دستگاه تکثیر، رایانه، کیتهای آزمایشگاهی، تجهیزات آزمایشگاهی، تجهیزات هنرستانی کاردانش و فنی و حرفهای و ... بخشی از تجهیزات خریداری شده هستند که براساس اولویت اعلامی از سوی ادارات آموزش و پرورش بین آنها توزیع شد.
زارع با بیان اینکه مسیر نهضت عدالت در فضاهای آموزشی به صورت ویژه در حال انجام است، عنوان کرد: با توجه به تأکیدات ریاست محترم جمهوری در خصوص عدالت آموزشی به ویژه در استان تهران، جلسات متعددی با شخص رییس دولت چهاردهم برگزار و حمایت همه جانبه ایشان نیز مورد تأکید قرار گرفت.
وی افزود: در جلسات مشترکی که در این خصوص برگزار شد، وزیر آموزش و پرورش، استاندار تهران، شهردار تهران، رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، خیرین و سایر عوامل مرتبط با این بخشها نیز حضور فعال داشتند و این همکاری همه جانبه منجر به نتایج درخشانی خواهد شد.
وی ادامه داد: بسیاری از مدارسی که در این جلسات مصوب شده است، عملیات اجرایی آنها آغاز و برخی نیز با معرفی زمین مناسب و تهیه نقشهها، فرایند اجرایی خود را دنبال میکند. امیدواریم با این حضور گسترده و حمایت جانبه، در مدت زمان بسیار کوتاهی شاهد به ثمر رسیدن نهضت عدالت در فضاهای آموزشی باشیم و بسیاری از مشکلات مرتبط با مدارس نیز به کلی مرتفع گردد.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با اشاره به اقدامات عملیاتی نهضت عدالت در توسعه فضاهای آموزشی استان تهران اظهار کرد: در شهرستان ملارد اکنون ۸ پروژه آموزشی توسط خیرین خشتگذاری شده است؛ در شهرستان قدس تعداد ۷ پروژه آموزشی توسط نوسازی مدارس آغاز شده، ۵ پروژه آموزشی توسط شهرداری آغاز شده و ۳ پروژه نیز توسط صنعتگران تعهد شده است؛ در شهرستان جوادآباد تعداد یک پروژه آموزشی توسط خیرین آغاز شده است؛ در شهرستان رباطکریم تعداد ۲ پروژه آموزشی خشت گذاری شده است؛ در شهرستان شهریار نیز ۵۰ پروژه آموزشی توسط شهرداری تعهد شده و در حال آماده سازی اجرایی است و یک پروژه نیز توسط خیرین آغاز شده است.
زارع با اشاره به بهبود سرانه فضای آموزشی در تهران، گفت: در سالهای گذشته، سرانه فضای آموزشی در استان تهران ۴.۱۲ متر مربع به ازای هر دانشآموز بود و این استان در رتبه ۲۹ کشور قرار داشت. اما خوشبختانه با برنامهریزیهای انجامشده و افزایش ساختوسازها، اکنون سرانه فضاهای آموزشی در استان تهران به ۵.۴۱ مترمربع به ازای هر دانشآموز رسیده و جایگاه تهران به رتبه ۲۱ کشور ارتقا یافته است.
وی افزود: با توجه به تاکیدات ریاست جمهوری و همکاری استاندار تهران، پروژههای متعددی برای ساخت فضاهای آموزشی جدید در مناطق مختلف استان تهران در حال اجراست. بسیاری از این پروژهها به اتمام رسیده و تعدادی نیز در حال تکمیل هستند که با بهرهبرداری از آنها، تراکم کلاسهای درس نیز به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران درباره مدارس کانکسی نیز تأکید کرد: در استان تهران هیچ مدرسه کانکسی وجود ندارد و تمرکز ما بر بهبود فضاهای آموزشی موجود، کاهش تراکم دانشآموزی و افزایش سرانه فضای آموزشی است. خوشبختانه در این زمینه پیشرفتهای خوبی داشتهایم و این روند ادامه خواهد یافت.
زارع با اشاره به اینکه بخش عمدهای از زمان این مجموعه اکنون صرف ساخت پروژههای جدید آموزشی است، گفت: هماکنون ۱۵۶ پروژه آموزشی با ۱۹۵۵ کلاس درس در سطح استان تهران در حال ساخت است و پروژههای آموزشی این اداره کل همگی فعال و با تلاش فراوان به سمت آمادهسازی این میزان مدرسه گام برمیداریم.
وی افزود: بخشی از تلاشها نیز معطوف به کاهش تراکم دانشآموزی در کلاسهای درس است که با برنامهریزی مناسب این کار با اولویت بیشتری در مناطق مورد نیاز دنبال میشود.
زارع با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ موفق به کسب رتبه برتر دستگاه اجرایی شدهایم، ادامه داد: اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران دستگاه برتر اجرایی در تحقق مصوبات سفر رئیس جمهوری و هیأت وزیران در بیست و ششمین دوره جشنواره شهید رجایی استان تهران ارزیابی و مورد تقدیر و تکریم قرار گرفت.
وی عنوان کرد: دریافت تندیس و لوح سپاس این جشنواره، نمونه بارز زحمات تمامی کارکنان خدوم نوسازی مدارس استان تهران بود که از تلاشهای همکارانم تشکر میکنم و امیدوارم با همتی که در بین جهادگران مدرسهساز وجود دارد، بتوانیم با کمک تمامی بخشهای دولت همچون گذشته در توسعه فضاهای آموزشی استان تهران موفق باشیم.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با بیان اینکه کارکنان این اداره کل در موضوعات علمی و پژوهشی نیز همواره پیشرو بودهاند، اظهارکرد: در چهارمین همایش بین المللی و یازدهمین رویداد ملی مدرسه ایرانی، معماری اسلامی- ایرانی در روز سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ در سالن جابربن حیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، استان تهران حائز رتبه برتر شد.
وی ادامه داد: در این مراسم از طرحها و نفرات برتر طرحهای معماری تجلیل به عمل آمد که استان تهران با طرح فاز۳ پرند رتبه سوم طرح شهری را کسب نمود و در طرح های روستایی و دانشجویی رتبههای دوم و چهارم را بدست آورد. دکتر جواد خزایی از مهندسان اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز استان تهران به عنوان سه نفر مهندس برتر کشور نیز معرفی و تقدیر شد.
زارع گفت: یکی از دستگاههای اجرایی و عملیاتی که به زعم نهادهای نظارتی همواره با سلامت و دقت فراوان وظایف خود را اجرایی میکند، نوسازی مدارس است که با تعداد اندک نیروی انسانی، تعداد قابل توجهی پروژه آموزشی را هر ساله احداث و تحویل ادارات آموزش و پرورش میدهد. این مسیر پرافتخار همچنان با کوشش تمام ارکان فنی و مهندسی این اداره کل در حال انجام است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران با اشاره به برخی اولویتهای اصلی در سال ۱۴۰۴، عنوان کرد: وظیفه اصلی مجموعه نوسازی مدارس، ساخت فضاهای آموزشی استاندارد و تحویل حداکثری کلاسهای درس جهت بهرهبرداری دانشآموزان عزیزمان است.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که همواره به عنوان دغدغه بوده و در سال ۱۴۰۴ نیز در دستور کار جدی قرار دارد، کاهش تراکم دانشآموزی کلاسهای درس سطح استان تهران است. این موضوع با احداث فضاهای آموزشی جدید و نوساز عملیاتی میگردد به طوری که اکنون ۱۹۵۵ کلاس درس جدید در حال ساخت است و با ورود این تعداد فضای آموزشی، قطعا بخشی از تراکم کلاسهای درس کاهش خواهد یافت.
زارع اظهار کرد: در این بخش، به صورت مستقیم به سمت مناطق و حتی محلاتی رفتیم که تراکم دانشآموزی بیشتری به نسبت سایر مناطق داشتند و از این رو هدفگذاری به صورت نقطهای در (مکانیابی) دنبال شده است تا بتوانیم به صورت دقیق مشکلات مربوط به مناطقی با این مشکلات رو به رو هستند را برطرف کنیم که با کمک دولت محترم، خیرین گرانقدر مدرسهساز و خداوند متعال به این مهم دست خواهیم یافت
انتهای پیام
نظرات