معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: برنامهریزی گسترده برای آمادهسازی زائران برای ورود به حریم رضوی در دست اقدام است.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمد حسن واحدی، معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی با سید جواد جعفری، مدیر عامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) دیدار و گفتوگو کرد.
در این نشست که سید سعید سرابی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، محمود واعظی، دبیر بخش بینالملل جشنواره بینالمللی امام رضا(ع)، علی سروری مجد، نماینده پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، مصطفی فقیه اسفندیاری، رئیس هیئت علمی بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) و اعضای این بنیاد نیز حضور داشتند؛ محمد حسن واحدی، معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی با اعلام آمادگی برای حمایت و پشتیبانی از برنامههای جشنواره بین المللی امام رضا(ع) گفت: این مجموعه دارای تجربههای ارزندهای در حوزه فعالیتهای رضوی است و در عرصه فرهنگ کشور هم تثبیت شده و جا افتاده است.
وی با پیشنهاد اینکه هر 15 روز یکبار نشستهای مشترک بین بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و معاونت هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی برگزار شود، اظهار کرد: این هماهنگیها باعث همگرایی در فعالیتهای حوزه رضوی میشود.
واحدی با بیان اینکه «این معاونت وظیفه هماهنگی و هم جهت کردن فعالیتهای رضوی را بر عهده دارد» تصریح کرد: ضروری است در حوزه فعالیتهای رضوی از تئوری پردازی عبور کرده و به عمل برسیم.
وی با اشاره به اینکه «14 کمیته اجرایی در معاونت هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی مشغول فعالیت هستند» افزود: مقوله زیارت پیشران توسعه خراسان رضوی است و ما در این استان از هر جهت که بخواهیم به رشد و توسعه دست یابیم باید زیارت را در اولویت فعالیتهای خود قرار دهیم.
برنامهریزی گسترده برای آماده سازی زائران ورود به حریم رضوی
معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه «برای زائرانی که وارد حریم رضوی میشوند باید بستههای فرهنگی تهیه شود» خاطرنشان کرد: 2 میلیون زائر خارجی و 25 میلیون زائر داخلی که وارد مشهد میشوند باید به لحاظ روحی آمادگی ورود به حریم رضوی را پیدا کنند که در این راستا طرحها و برنامههای زیادی در دست اجرا داریم.
به گفته وی شبکه تلویزیونی زیارت با محوریت مشهد که هم اکنون فعالیت خود را در مشهد آغاز کرده است به زودی در سطح ملی فعالیت خواهد کرد.
وی همچنین از اختصاص بودجه زیارت در برنامه ششم توسعه به سه استان خراسان رضوی، قم و فارس خبر داد و گفت: در برنامه پنجم این بودجه بین همه استانهای کشور توزیع شد اما مقرر شده در برنامه بعدی فقط این سه استان از این بودجه بهرهمند شوند.
ضرورت احداث گنجینه آثار تولیدی فرهنگ رضوی
در ادامه این نشست سید جواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) با بیان اینکه «یک میلیون و 200 هزار اثر تولیدی جشنواره امام رضا(ع) جایی برای نگهداری ندارد» گفت: راهاندازی گنجینه آثار تولیدی فرهنگ رضوی در مشهد، میتواند به ترویج فرهنگ رضوی کمک شایانی نماید و بخشی از اوقات زائران و مجاوران را به خود اختصاص دهد.
یک رخداد شناخته شده فرهنگی
سید سعید سرابی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم در این نشست با اشاره به اینکه «جشنواره امام رضا(ع) یک رخداد فرهنگی شناخته شده در سطح کشور است» تاکید کرد: بنیاد بین المللی امام رضا(ع) از ظرفیتهای بینظیر و بزرگ و از افتخارات فرهنگی نظام جمهوری اسلامی است که در ابعاد کمی و کیفی کارهای برجسته و ماهرانهای انجام داده است.
جریان سازی جشنواره
زهرا سروآزاد، معاون اجرایی بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) هم در این نشست به تاریخچه 13 ساله جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اشاره کرد و با بیان اینکه «این جشنواره در 13 سال گذشته جریان سازی فرهنگی در عرصه فرهنگ کشور ایجاد کرده است» گفت: اکنون همه استانهای کشور، 78 کشور جهان و دهها نقطه در دنیا زیر پوشش برنامههای جشنواره بین المللی امام رضا(ع) قرار دارند.
وی با بیان اینکه «دهه کرامت از دستاوردهای جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) است» افزود: حتی در روستاها و نقاط مرزی نیز این جشنواره چتر خود را گسترده است و تاثیرگذاری لازم را دارد.
حمایت از تشکلهای بومی مردمی و حضور در فضای مجازی
در ادامه این نشست محمود واعظی، دبیر بخش بینالمللی جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) با اشاره به اینکه «جمهوری اسلامی ام القری جهان اسلام است و از ما انتظار است به جهان اسلام توجه ویژه داشته باشیم» گفت: از سال 87 جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در بعد بینالمللی فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون این جشنواره مرزهای داخلی را در نوردیده و در همه قارههای جهان برگزار میشود.
وی با اشاره به ظرفیت میهمانان خارجی جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) تصریح کرد: هر کدام از این افراد میتوانند سفیر فرهنگ رضوی و جمهوری اسلامی در منطقه خود باشند.
واعظی افزود: در جشنواره سیزدهم حمایت از تشکلهای بومی مردمی و حضور در فضای مجازی و سایبری دو سیاست ماست که با استفاده از فعالان بومی حوزه فرهنگ رضوی در نقاط مختلف دنیا آن را دنبال میکنیم.
وی با اشاره به برگزاری اولین همایش بانوان مروج فرهنگ رضوی گفت: این همایش با حضور زنان فرهیخته جهان اسلام در سه شهر قم، مشهد و شیراز برگزار میشود.
فعالیتهای گسترده پژوهشی
همچنین در ادامه این نشست علی سروری مجد، معاون پژوهشی بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) با اشاره به اینکه «زیارت ارزان، آسان و عارفانه باید مورد توجه باشد» گفت: زیارت با معرفت و عارفانه در حوزه فعالیتهای بنیاد بین المللی امام رضا(ع) قرار دارد.
وی با بیان اینکه «در راستای ترویج زیارت عارفانه باید فعالیتهای پژوهشی و علمی صورت گیرد» اظهار کرد: بخش مهمی از فعالیتهای جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) پژوهشی است که شامل همایشهای پژوهشی در سراسر کشور میشود، علاوه بر آن مقالات برتر این همایشها در مجموعه کتاب گردآوری میشود که تاکنون صد عنوان کتاب از همایشهای پژوهشی منتشر شده است، همچنین در چهار سال گذشته 40 اثر سفارشی پژوهشی تولید و منتشر شده است.
سروری مجد ادامه داد: برخی از این کتابها در میان فرهیختگان جای خود را باز کرده است به عنوان مثال کتاب «احتجاجات امام رضا(ع)» به چاپ سوم رسیده و کتاب «مطالعات خانواده» که حاصل کار پژوهشی اساتید برجسته این حوزه است مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه «چاپ و انتشار کتاب صحیفه رضویه در دستور کار ما قرار دارد» افزود: این کتاب تاکنون به زبانهای مختلفی چاپ شده است و ما امیدواریم روزی صحیفه رضویه همانند قرآن در خانههای همه ما وجود داشته باشد.
معاون پژوهشی بنیاد بین المللی امام رضا(ع) همچنین به چاپ و انتشار فصلنامه فرهنگ رضوی اشاره کرد و یادآور شد: فصلنامه فرهنگ رضوی، تنها فصلنامه با درجه علمی پژوهشی درباره یکی از ائمه در ایران است که مورد توجه بسیاری از محققان و پژوهشگران کشور قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه «گام بعدی پس از تولید آثار پژوهشی توزیع آثار است» گفت: متاسفانه ما در این حوزه با محدودیتها و موانعی رو به رو هستیم و امیدواریم معاونت هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی در این زمینه ما را یاری کند.
سروری مجد با بیان اینکه «زائران که وارد مشهد میشوند باید قبل از ورود به این شهر آمادگی روحی لازم را پیدا کنند» تصریح کرد: متاسفانه جای آثار فرهنگی رضوی برای زائران حرم رضوی خالی است.
انتهای پیام
نظرات