مسئول مرکز فرهنگی دفاع مقدس خرمشهر از وضعیت نخستین موزه جنگ کشور گفت.
سرهنگ عبدالمجید عقیلی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان اظهار کرد: یکی از مهمترین اهداف مرکز فرهنگی دفاع مقدس یا موزه جنگ در کشور انتقال مفاهیم به دست آمده در طول هشت سال دفاع مقدس به ویژه به نسلهای بعد از جنگ است. لذا با پایان یافتن جنگ اولین موزه جنگ کشور در خرمشهر دایر شد.
او ادامه داد: مزیت و ویژگیهای موزه خرمشهر این است که از میان خرابههای باقی مانده از دوران جنگ در خرمشهر مکانیابی و جانمایی آن صورت گرفته است. ساختمانی که محل موزه است در آن زمان محل استقرار یگانهای نظامی ارتش بعثی عراق بود و ساختمان و بنای موزه به صورتی است که گویای تجاوز و تعدی ارتش غدار و دژخیم در خرمشهر را نشان میدهد.
عقیلی خاطرنشان کرد: آن چه که در این موزه ارائه میشود خرمشهر در هشت سال دفاع مقدس است. در تالار اول این موزه بازدیدکنندگان با شرایط بحران و هجوم اولیه آشنا میشوند. در تالار دوم مقاومت 45 روزه را میبینند و در تالار سوم اشغال و تخریب خرمشهر و آن چه از خرمشهر به تصرف نیروهای بعثی در آمده را شاهد خواهند بود. در تالار چهارم نیز عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر و میزان اسارتها، نیروهای نظامی و تلفاتی که وارد شده به نمایش درآمده است.تالار آخر موزه دفاع مقدس خرمشهر دربرگیرنده شرایط بازگشت و بازدید رزمندگان از خرمشهر و پایان جنگ و شرایطی که خرمشهر در میان تلی از آوارها داشته است میباشد.
عقیلی گفت: از جمله نکات قابل توجه موزه و تفاوت آن با سایر موزههای جهان و کشور این است که علاوه بر شرایط محیط، بنا و حفظ دست نوشتهها، آثار به جای مانده روی دیوارها که توسط عراقیها در آن مستقر بودهاند نیز حفظ شده است.
وی با اشاره به برنامههای اجرا شده در طول سال گذشته در این موزه گفت:امسال از آن چه مورد بررسی قرار گرفت و در برنامههای فرهنگی و هنری ما گنجانده شد میتوان به برگزاری افتتاحیه جشنواره تئاتر مقاومت، برگزاری برنامههایی مثل کارگاه هنری در موزه برای سطوح مختلف سنی، برگزاری تجمع پیشکسوتان 45 روزه و فاتحان و بازگویی خاطرات و ناگفتههای جنگ و غیره اشاره کرد.
او درباره وضیعت فعلی موزه دفاع مقدس خرمشهر گفت: سال 88 اولین بازآرایی موزه را بعد از سال 75 انجام دادیم. اکنون نیز نیاز به بازآرایی مجدد موزه است. ضمن این که با کمک اعتبارات استانی اقدامات خوب و شایستهای در موزه انجام شده است به گونهای که ما قبل از این 2600 مترمربع محیط مسقف به عنوان تالار داشتیم و امروزه توانستهایم با فضاسازی نزدیک به 10 هزار مترمربع که اکنون در حال طراحی هستیم را بر اساس عکسهای همان دوران طراحی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که این موزه تنها گنجینه دفاع مقدس خوزستان است و سالانه تعداد بازدیدکنندگان زیادی به این جا میآیند لازم است شرایط لازم را برای بازدیدکنندگان فراهم آوریم. لذا به اعتبار برای ایجاد شرایط لازم است.
انتهای پیام
نظرات