• شنبه / ۹ خرداد ۱۳۹۴ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 94030905000
  • خبرنگار : 71442

گفت‌وگو با عضو کارگروه توسعه مطبوعات

حداقل گوش شنوایی هست

حداقل گوش شنوایی هست

سیف‌الله یزدانی - عضو کارگروه توسعه مطبوعات - درباره‌ی عملکرد این گروه در قبال بیمه خبرنگاران گفت: در بحث بیمه خبرنگاران تلاش کرده‌ایم میزان پوشش بیمه خبرنگاران را با انگیزه‌ای که در مدیر مسؤولان ایجاد می‌کنیم بالا برده و این کار تاکنون با موفقیت انجام شده است.

سیف‌الله یزدانی - عضو کارگروه توسعه مطبوعات - درباره‌ی عملکرد این گروه در قبال بیمه خبرنگاران گفت: در بحث بیمه خبرنگاران تلاش کرده‌ایم میزان پوشش بیمه خبرنگاران را با انگیزه‌ای که در مدیر مسؤولان ایجاد می‌کنیم بالا برده و این کار تاکنون با موفقیت انجام شده است.

او در عین حال در پاسخ به اینکه آیا در زمینه‌ی بحث بیمه تکمیلی اقدامی انجام شده است؟ عنوان کرد: در حال حاضر بخشی از کار به تشکل‌های صنفی توصیه شده است، منتهی نه این‌که این وظیفه به آنها محول شده باشد، بلکه به آنها توصیه شده است که نسبت به دولت منسجم‌تر می‌توانند کار کنند. در بحث بیمه تکمیلی سازوکار به صورت عمومی وجود ندارد و باید این سازوکار را ما ایجاد کنیم و دولت نمی‌تواند این کار را به خودی خود انجام دهد و باید از ما اطلاعات بگیرد.

سیف‌الله یزدانی در گفت‌وگو با خبرنگار بخش رسانه‌ خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره‌ی آخرین اقداماتی که کارگروه توسعه مطبوعات برای خبرنگاران انجام داده است،‌ گفت: به اعتقاد من یک انسجام حقوقی و نهادینه‌شده در بیمه خبرنگاران می‌تواند این کمک را کند که در آینده بدون این‌که دولت به مطلب ورود کند، مدیر مسؤولان بیمه کردن خبرنگاران را جزو وظایف خود بدانند.

وی در ادامه گفت: در گذشته موضوع بیمه خبرنگاران، موضوع سختی کار و سقف زیان‌آور کار خبرنگاری همواره مطرح بود اما اقدامات منسجم انجام نمی‌شد؛ به نحوی که بخشی از خبرنگاران در وزارت ارشاد بیمه می‌شدند و یک تعداد در رسانه‌ بیمه می‌شدند. جالب این است که در بحث سقف زیان‌آور باید یک خبرنگار 20 سال سابقه خبرنگاری داشته باشد و سابقه خبرنگاری هم باید تامین اجتماعی باشد؛ فردی سال‌ها به عنوان حق‌التحریری کار می‌کرد اما مدیران رسانه‌ها بنا به اقتضای رسانه‌شان او را بیمه نمی‌کردند و سابقه برایشان محسوب نمی‌شد. در حالی که اگر مشوق‌هایی هم هست، به گونه‌ای این را قرار دهیم که رسانه‌ها یعنی خود موسساتی که خبرنگاران برایشان تلاش می‌کنند را موظف کنیم که خودسازمان و نهادینه‌شده بیمه کنند. برای همین هم یک بخش از یارانه به بخشی از حق بیمه‌ای که رسانه‌ها به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌کنند، اختصاص پیدا کرد. این اقدام ظرف این چند ماه اخیر باعث شده رسانه‌ها همکاری بیشتری داشته باشند و این‌که یک نفر در وزارت ارشاد خودش را به عنوان یک خبرنگار ثبت کند و بعد کارهای غیرخبرنگاری انجام دهد و آن بودجه صرف افرادی شود که اصلا کارشان حوزه دیگری است، نخواهیم داشت. در بحث بیمه خبرنگاران تلاش کرده‌ایم میزان پوشش بیمه خبرنگاران را با انگیزه‌ای که در مدیر مسوولان ایجاد می‌کنیم بالا برده و این کار تاکنون با موفقیت انجام شده است.

این عضو کارگروه توسعه مطبوعات در عین حال گفت: به اعتقاد من این حرکت یک حرکت نهادسازی و گردش کار رسمی و معتبری است که نه تنها هزینه‌ها از قبل برای دولت کمتر نشده، بلکه بیشتر هم شده و پوشش بیمه خبرنگاران هم بهتر شده است.

وی در بحث بیمه تکمیلی خبرنگاران نیز اظهار کرد: در عین حال به دنبال این هستیم پس از این‌که آیین‌نامه‌ها مرتب شد فکر جدی برای بیمه تکمیلی خبرنگاران کنیم و این جزو مسائلی است که به‌ طور جد دنبال می‌کنیم. در حال حاضر یکسری مباحث با سازمان تامین اجتماعی داریم و به دنبال این هستیم که اختلافات را حل کنیم تا هم مدیر مسوولان خیالشان راحت شود و هم پوشش‌ها درست باشد.

یزدانی گفت: یکی دیگر از اقداماتی که در این کارگروه صورت گرفته، مربوط به این است که یارانه‌ها عادلانه و درست تقسیم شوند. شما فکر کنید پیش از این 30 درصد یارانه‌ها را دولتی‌ها و روزنامه‌های عمومی می‌بردند. اکنون این اقدام برگشته و سرشکن شده است. در حال حاضر رسانه‌های بیشتری تحت پوشش قرار گرفته‌اند. به نظر من این اقدامات خوبی است. در عین حال که دولت در این دوره این اقدامات را به کار برده، سعی کرده که از کارشناسان مختلف حوزه رسانه استفاده کند و باب طرح موضوع باز است.

یزدانی همچنین در بخش پایانی گفت‌وگوی خود یادآور شد: در حال حاضر یک فضای کاملا بازی در کارگروه توسعه مطبوعات شکل گرفته که همه مسائل را به شکل جدی دنبال می‌کند.

وی سپس از تشکیل یک کمیته ویژه برای تسهیل صدور کارت خبرنگاری در وزارت ارشاد خبر داد و گفت: این کمیته درست شده است تا مشکلات قبلی مربوط به صدور کارت خبرنگاری در وزارت ارشاد را حل کند.

یزدانی سپس گفت: اگر رسانه‌ها فکر می‌کنند جای خلاء وجود دارد حداقل گوش شنوایی وجود دارد و این جای خوشحالی است.

عضو کارگروه توسعه مطبوعات در پایان درباره بحث بیمه تکمیلی خبرنگاران یادآور شد: بیمه تکمیلی به دلیل این‌که با بیمه‌های تجاری انجام می‌شود ضوابط خودش را دارد. مهم‌تر از آن پوشش بیمه تکمیلی مطرح است که آیا مثلا این بیمه شامل فلان مریضی‌ها و بیماری‌ها می‌شود. میزان تامین خسارت برای هریک از بیمه‌شدگان چقدر است. همه‌ی اینها تعاریف تجاری است که باید بر روی آن بیشتر کار کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha