نشست دورهای معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با خبرنگاران حوزه رسانه، پیش از ظهر امروز در ساختمان معاونت مطبوعاتی برگزار شد.
به گزارش بخش رسانه ایسنا، حسین انتظامی در این نشست که بیشتر به پرسش و پاسخ درباره موضوعات مختلف رسانه ای اختصاص یافت درباره مباحثی چون «یارانه بیمه، بیمه خبرنگاران، یارانه سایتهای خبری، روند صدور مجوز در هیات نظارت بر مطبوعات، تشکلهای صنفی مطبوعات و ...» با خبرنگاران صحبت کرد.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد درباره دغدغه خبرنگاران درباره بیمه، با اشاره به اطلاعیه ابتدای اردیبهشت ماه این معاونت به سه راهکار اصلی برای بیمه خبرنگاران اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بیمه خبرنگاران در قانون بر عهده رسانههاست و از آنجا که بیمه فعالان رسانه از سوی رسانهها، هزینههایی را بر آنها تحمیل میکند، یارانه بیمه خبرنگاران در سال 93 به رسانهها پرداخت شد.
وی توضیح داد: در سال 94 دو اتفاق تازه در خصوص یارانه رسانه ها رخ داده و آن اینکه اولا نصاب رسانه ها در خصوص بیمه خبرنگاران کمتر شده تا رسانه های بیشتری به بیمه کردن خبرنگاران اقدام کنند و رغبت بیشتری به این موضوع مهم نشان بدهند و ثانیا پرداخت یارانه به رسانه ها، مشروط به ارائه لیست بیمه ای از سوی آنهاست و اگر رسانه ای هیچ لیست بیمه ای ارائه ندهد از دریافت یارانه مطبوعات هم محروم خواهد شد.
انتظامی تاکید کرد: بازپرداخت کامل فیش پرداختی رسانه ها به تامین اجتماعی که هم سهم خبرنگار و هم سهم رسانه را دربرمیگیرد با هدف تشویق رسانهها در خصوص بیمه کردن خبرنگاران اتفاق افتاده که در سال 93 اعتباری بالغ بر 4 میلیارد تومان در این خصوص به رسانه ها پرداخت شد.
معاون وزیر ارشاد با اشاره به سیاست پوشش بیمه ای دولت یازدهم، درباره دو راهکار دیگر این وزارتخانه درباره بیمه خبرنگاران از دریافت کارت حرفه ای روزنامه نگاری از کمیسیون تخصصی صدور کارت روزنامه نگاری و ثبت نام مجدد در صندوق اعتباری هنر در قالب «فعالان غیرحرفه ای» نام برد و گفت: دریافت کنندگان کارت حرفه ای روزنامه نگاری علاوه بر بیمه پایه، بیمه تکمیلی شان نیز بر عهده وزارت ارشاد و صندوق اعتباری هنر است، همچنین آن دسته از فعالان رسانه که در این دو گروه جایی ندارند می توانند با مراجعه به سایت صندوق اعتباری و ثبت نام مجدد به عنوان خبرنگار غیر حرفه ای از پوشش بیمه ای صندوق بهره مند شوند.
انتظامی در همین زمینه اضافه کرد: در بسته حمایتی رسانه ها اعلام شده و این جزو سیاست های دولت نیز هست که دولت بیمه تکمیلی خبرنگاران را تامین کند بر همین اساس، خبرنگارانی که بیمه پایه هستند، می توانند از تسهیلات صندوق اعتباری هنر برای بیمه تکمیلی استفاده کنند. همچنین در بسته حمایتی سال 94 پرداخت یارانه بیمه تکمیلی را نیز در دستور کار خود قرار داده ایم.
وی همچنین با تشکر از همراهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره پیگیری بیمه خبرنگاران افزود: با اعلام آمادگی «بیمه سلامت» برای بیمه کردن فعالان مطبوعاتی، آن دسته از افرادی که از طریق رسانه هایشان بیمه نشده اند، به ویژه افرادی که میزان همکاریشان با یک رسانه مشخص به حدی نیست که در زمره همکاران اصلی آن رسانه قرار بگیرند، می توانند از این طریق اقدام کنند. این افراد می توانند به سایت بیمه سلامت مراجعه و برای انجام بیمه، نام نویسی کنند تا بعد از استعلامات لازم از وزارت ارشاد و سازمان تأمین اجتماعی، بیمه شوند. با کمک وزارت رفاه، بیمه این افراد رایگان می شود و با همراهی سازمان تأمین اجتماعی و بازپرداخت مابه التفاوت توسط خود فرد یا مسیرهای جایگزین، موضوع بازنشستگی این افراد نیز سامان می گیرد.
انتظامی در بخش دیگری از این نشست و در پاسخ به خبرنگاری درخصوص فعالیت هیات نظارت بر مطبوعات گفت: با همراهی خوب اعضای هیات نظارت بر مطبوعات، در حال حاضر کمتر از 1000 درخواست با مدارک تکمیل شده در نوبت طرح در هیات نظارت است و متوسط زمان دریافت مجوز نیز بین پنج تا شش ماه است.
وی همچنین در پاسخ به خبرنگاری درباره یارانه پایگاه های اطلاع رسانی، اعمال ماده 18 قانون مطبوعات را شرط اصلی برای دریافت تسهیلات عنوان کرد و گفت: برای درج نشانی پایگاه های خبری، مصر هستیم چرا که این کار علاوه بر الزام قانونی، به شفافیت و پاسخگویی رسانه ها کمک می کند و آن ها را از شبنامه های الکترونیک متمایز می سازد زیرا رسانه ای که کار حرفه ای می کند از شفافیت و پاسخگویی به مردم هراس ندارد.
انتظامی همچنین با اشاره به شکل گیری شورای هماهنگی تشکلهای مطبوعاتی به سیاست دیگر معاونت مطبوعاتی درباره حمایت از اصناف اشاره و تاکید کرد: بسیاری از مشکلات خبرنگاران و رسانهها، با حمایت اصناف و اقدام مبنایی به دور از شعارزدگی، قابل رفع است مانند بحث معافیت مالیاتی که سالها منتظر اجرایی شدن بود.
وی در همین زمینه اضافه کرد: درباره برخی مشکلات دیگر از جمله تسهیلات ویژه، سخت و زیان آور بودن بیمه خبرنگاران، برگزاری دورههای آموزشی، تورهای علمی، ارتقای حرفهای و ... اصناف میتوانند درخواستهای خود را ارجاع دهند تا از حمایتهای مختلف و در چارچوب های معین برخوردار شوند.
معاون وزیر ارشاد در تکمیل بحث امتیازات تشکل های صنفی نیز گفت: دفتر موسسه نشر آوران در اختیار تشکل های صنفی است و معاونت مطبوعاتی از طرح های صنفی حمایت می کند. همچنین مرکز مطالعات رسانه نیز در اختیار رسانه هاست، محورهای مختلفی که مد نظر دارید برای انجام پژوهش و یا برگزاری دوره های تخصصی روزنامه نگاری ارائه کنید تا برای انجام آنها اقدام شود.
انتظامی ادامه داد: خبرنگاران حوزه رسانه باید نماینده اهالی رسانه باشند و مشکلات و معضلات و مسائل این صنف را انتقال دهند و پیگیر آن باشند تا اتکای دولت به اصناف و واگذاری امور بهتر و دقیق تر هم باشد؛ همانطور که در بحث جشنواره و نمایشگاه مطبوعات، امروز شورای هماهنگی تشکل های مطبوعاتی نقش تاثیرگذاری دارد و امور با مشورت آنها انجام می شود.
انتظامی در پاسخ به خبرنگاری درباره پرداخت یارانه بیمه و یارانه مطبوعات رسانه هایی که در جریان برخی قوانین و آیین نامه ها نبودهاند نیز گفت: یارانه بیمه رسانه هایی را که لیست آبان و دی ماه خود را (فصل پاییز و زمستان) ارسال نکرده اند، محفوظ است و در صورت ارائه فیش پرداخت خواهیم کرد و رسانه هایی که فیش واریزی را به اداره کل مطبوعات داخلی تحویل نداده اند، نگران نباشند. همچنین با پایگاه های خبری که بعد از رصد ارشاد در خصوص اعمال ماده 18 قانون مطبوعات، نشانی خود را حذف و یا نشانی نادرست اعلام کرده باشند برخورد می شود و از تسهیلات مختلف محروم خواهند شد.
وی همچنین افزود: کسی که روزنامه یا نشریه ای را تاسیس و راهاندازی میکند تا شش ماه بعد از انتشار، یارانهای دریافت نمیکند و بعد از آن یارانه برای آن رسانه محاسبه و تعلق میگیرد؛ مگر موارد هفت گانه ای که در بسته حمایتی روی آن تاکید شده باشد مانند ترویج زبان فارسی، قرآن و معارف دینی، تولید علم و ... .
انتظامی در پاسخ به خبرنگار دیگری درباره بازرسی تامین اجتماعی از رسانهها به ویژه پایگاه های خبری نیز گفت: در حال رایزنی با تامین اجتماعی هستیم که میان بنگاه مطبوعاتی و سایر دفاتر تفاوتهایی قائل شوند چرا که لزوما تمام خبرنگاران یک رسانه تمام وقت در دفتر رسانه حاضر نیستند و اقتضای شغلشان حضور در بیرون از دفتر رسانه است.
انتهای پیام
نظرات