• یکشنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 94022715509
  • خبرنگار : 30057

اصلاح مشکلات حرکتی با اسکن فشار کف پا و کفی‌های اختصاصی

اصلاح مشکلات حرکتی با اسکن فشار کف پا و کفی‌های اختصاصی

پژوهشگران کشور دستگاهی برای تولید اختصاصی کفی پا تولید کردند که به اصلاح و بهبود راه رفتن در افراد دارای پاهای صاف و پرانتزی کمک کرده و از بروز بیماری پا در افراد مبتلا به دیابت پیشگیری می کند.

پژوهشگران کشور دستگاهی برای تولید اختصاصی کفی پا تولید کردند که به اصلاح و بهبود راه رفتن در افراد دارای پاهای صاف و پرانتزی کمک کرده و از بروز بیماری پا در افراد مبتلا به دیابت پیشگیری می کند.

مسعود رمضانی، مجری طرح در گفت‌وگو با خبرنگار فناوری ایسنا گفت: دستگاه اسکنر فشار کف پا قادر به تهیه پروفایل فشاری کف پا بر اساس حالت راه رفتن و ایستاده است.

وی با بیان اینکه این دستگاه شامل اسکنر، دستگاه خواندن اسکن، بخش نرم افزاری و دستگاهی است که کفی‌های مورد نظر را تولید می‌کند، اظهار داشت: این دستگاه در حالت ایستاده، تصویر فشاری - موسوم به تصویر حرارتی -از کف پا تهیه می‌کند.

رمضانی با اشاره به نحوه اسکن دستگاه در حالت راه رفتن، خاطر نشان کرد: در حالت راه رفتن، نحوه راه رفتن، زاویه پاها، نقاط کم و پر فشار، وضعیت صافی و گودی پا، وجود خار پاشنه و یا زائده در پاشنه و وضعیت انحراف پا به راست و یا چپ کف پا تعیین می‌شود.

مجری طرح با بیان اینکه کفی های مخصوص بیماران بر اساس اطلاعات به دست آمده از اسکن ایستاده و حالت راه رفتن تولید می‌شوند، ادامه داد: برای این دستگاه نرم افزاری تهیه شده که قادر است بر اساس اطلاعات کسب شده از کف پای فرد، بر اساس توزیع فشار پا کفی را طراحی کند.

وی با تاکید بر اینکه کفی‌های تولید شده به صورت منحصر به فرد برای هر پای فرد ساخته می‌شود، اظهار داشت: کل سیستم اعم از اسکن تا ساخت محصول نهایی در داخل کشور طراحی و ساخته شده است.

این محقق اصلاح و بهبود راه رفتن را از مزایای این کفی‌ها دانست و اظهار داشت: این کفی در افرادی که دارای کف پای صاف، پاهایی به فرم پرانتز و یا X‌ دارند کمک زیادی به اصلاح راه رفتن خواهد کرد.

رمضانی، جلوگیری از بیماری پاها در بیماران دیابتی را از دیگر مزایای این کفی عنوان کرد و توضیح داد: افراد مبتلا به دیابت در برخی از نسوج فشار بیشتری دارند از این رو مبتلا به بیماری‌های پا و در نهایت قطع پا می‌شوند ولی با استفاده از این کفی‌ها این فشار از روی این نسوج برداشته می‌شود و این امر موجب خواهد شد تا فرد از پای خود به نحوه بهتری استفاده کند ضمن آنکه از بروز بیماری در پاها جلوگیری کند.

مجری طرح ادامه داد: برخی از نمونه‌های رقیب این دستگاه، کفی‌ها را تنها در حالت ایستاده طراحی می‌کند ولی در این نمونه بر اساس اسکن هر دو حالت ایستاده و راه رفتن اقدام به طراحی می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه این دستگاه در کلینیک‌های ارتوپد فنی، بیمارستان‌ها و مراکز درمان دیابت کاربردی شده است، خاطر نشان کرد: علاوه بر اینها مطالعاتی در زمینه تولید کفی برای ورزشکاران بر کار بر روی تردمیل در دستور کار داریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha