• سه‌شنبه / ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۱:۲۴
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 94021508420
  • منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

جنتی در افتتاحیه نمایشگاه کتاب مطرح کرد

کاهش تصدی‌گری دولت در نمایشگاه کتاب

کاهش تصدی‌گری دولت در نمایشگاه کتاب

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه کتاب را به تشکل‌های نشر واگذار می‌کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه کتاب را به تشکل‌های نشر واگذار می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، آیین افتتاحیه بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صبح امروز (15 اردیبهشت) با حضور دکتر حسن روحانی رییس‌جمهوری، دکتر علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی رییس بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، ناشران و اهل رسانه در ضلع جنوبی مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم ضمن خوشامدگویی به فرهیختگان، سفیران و وزیران کشورهای خارجی، کشور میهمان، عمان، و رییس‌جمهور گفت: خدا را شاکریم که بار دیگر نمایشگاه کتاب را افتتاح می‌کنیم که در عرصه ملی می‌درخشد. نمایشگاه کتاب عرصه درخشندگی فعالان صنعت نشر و کتاب است.

وی ادامه داد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب همه‌ساله میلیون‌ها نفر را به خود جذب می‌کند و مستقیم و بی واسطه همه را به هم متصل می‌کند. این نمایشگاه بهترین راه برای ارتقای صنعت نشر و کتاب به شمار می‌آید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برپایی این دوره از نمایشگاه را به همت 70 سازمان اجرایی توصیف کرد و گفت: تدارک این دوره از نمایشگاه با کمک شهرداری، نیروی انتظامی، وزارت‌های بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، نیرو و ده‌ها سازمان دیگر فراهم شده است.

او درباره کتاب‌های عرضه‌شده در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تصریح کرد: در نمایشگاه امسال صدها ناشر خارجی شرکت دارند که 50 درصد عنوان‌های آثار آن‌ها غیرتکراری است. همچنین کتاب‌های این دوره از نمایشگاه نسبت به سال گذشته 20 درصد افزایش داشته است. در این دوره از نمایشگاه شاهد عرضه 160 هزار عنوان کتاب خارجی و 300 هزار عنوان کتاب داخلی هستیم.

جنتی با بیان این‌که نمایشگاه فرصت منحصر به فردی برای بازبینی کتاب است گفت: درواقع نمایشگاه بین‌المللی کتاب تالار هم‌اندیشی ملی و تأمل درباره کتاب به شمار می‌آید که دولت و ملت در آن به گفت‌وگو می‌پردازند. یکی از مسائل امروز ما و سال‌های اخیر تصدی‌گری بیش از حد دولت است به همین خاطر در نمایشگاه امسال گام نخست برای واگذاری نمایشگاه به ناشران و تشکل‌ها برداشته شد و بخش‌هایی از اجرای آن را به تشکل‌های نشر واگذار کردیم و در سال‌های آینده همه امور را به اهل آن می‌سپاریم.

وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این باور است که کتاب باید در کتاب‌فروشی‌ها عرضه شود. نمایشگاه کتاب باید محل عرضه کتاب‌های چاپ اولی باشد و باید امکان بیش‌تری برای کسب علم و دانش جهان در آن فراهم شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: امسال کشور پادشاهی عمان، پنج رییس نمایشگاه‌های کتاب دنیا، نویسندگان و فرهیختگان خارجی در این نمایشگاه حضور دارند.

او افزود: حجم بالای جمعیت مراجعه‌کننده و ضرورت امکانات فرهنگی متناسب با نمایشگاه نیست. امیدواریم فضای مناسبی برای آن پیدا کنیم. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امسال کار بازاندیشی واگذاری اجرای آن به ناشران را آغاز کرده است. امیدواریم نمایشگاه امسال تمرینی برای واگذاری نمایشگاه به بخش خصوصی و ناشران باشد.

جنتی در پایان تاکید کرد: امیدواریم با اهالی نشر و کتاب به بهترین وجه در راستای تحقق اهداف جمهوری اسلامی ایران قدم برداریم. از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی نیز صمیمانه سپاسگزاریم.

بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 16 تا 26 اردیبهشت‌ماه در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) با شعار «خواندن، گفت‌وگو با جهان» برپاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha