• چهارشنبه / ۲۶ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۴:۳۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94012610173
  • خبرنگار : 71191

پایه‌های کاخ «جهان‌نما» کشف شد

پایه‌های کاخ «جهان‌نما» کشف شد

کاوش‌های باستان‌شناسی در محدوده‌ی دروازه دولت و چهارباغ اصفهان به کشف پایه‌های کاخ «جهان‌نما» انجامید.

کاوش‌های باستان‌شناسی در محدوده‌ی دروازه دولت و چهارباغ اصفهان به کشف پایه‌های کاخ «جهان‌نما» انجامید.

به گزارش ایسنا، علی شجاعی اصفهانی - عضو هیات علمی دانشگاه هنر اصفهان و سرپرست هیأت کاوش در محدوده‌ی دروازه‌دولت و چهارباغ اصفهان - با اعلام ابن خبر گفت‌: کاوش در این محوطه‌ی تاریخی با هدف کشف شواهد وجود کاخ جهان‌نما و انتهای محدوده‌ی عرضی سنگفرش خیابان چهار باغ در حال انجام است.

به گفته‌ این باستان‌شناس، تا پیش از این نیز اسناد مکتوب مانند نوشته‌های تاریخی، نقشه‌ها و عکس‌های قدیمی وجود کاخ جهان‌نما را در این حوالی ثابت می‌کرد که با فعالیت‌های اخیر محل دقیق آن مشخص شد.

او افزود: بنابر اسناد مکتوب این کاخ در دوران شاه عباس صفوی ساخته شده، اما این احتمال وجود دارد که کاخ جهان‌نما در کنار کاخ دیگری مربوط به قبل از دوران شاه عباس یا روی آن ساخته شده باشد و بر این اساس در مطالعه‌ کنونی تلاش می‌شود تا بتوان دوره‌های مختلف احتمالی مربوط به کاخ را شناسایی کرد.

وی اضافه کرد: علاوه‌بر این، با توجه به اهمیت این بخش از شهر در قبل از دوران صفوی امیدواریم بتوانیم شواهدی مربوط به آن را به دست آوریم.

این باستان‌شناس با ابراز اطمینان از وجود کاخ جهان‌نما ادامه داد: در ادامه‌ی این کاوش تلاش می‌کنیم تا از دیگر بخش‌های مدفون شده‌ی کاخ که از گزند روزها سالم یا قابل تشخیص باقی مانده‌اند، شواهدی به دست آوریم.

این باستان‌شناس بخش دیگری از کاوش در این محوطه را مربوط به تعیین محدوده‌ی عرض سنگ فرش چهارباغ دانست، که در کاوش‌های فصل گذشته بخش‌های زیادی از آن آشکار شده است و گفت:‌ این موضوع هم اکنون در بخشی از غرب خیابان چهارباغ عباسی در تقاطع خیابان عباس‌آباد انجام شده است و با توافق و همکاری صورت گرفته با شرکت مترو بخش باقی‌مانده از غرب خیابان و بخش شرقی مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

به گفته‌ وی، در صورت انجام این کار، با اطمینان بیشتری می‌توان از چگونگی ساخت خیابان چهارباغ در دوره صفوی صحبت کرد.

او ادامه داد: بر اساس مطالعاتی که تا کنون در این قسمت صورت گرفته نمونه‌هایی از قطعات سفال مربوط به قبل از دوران صفوی به دست آمده که همچنان تا عمق بیش از 5 متر از سطح خیابان قابل دسترسی است.

سرپرست هیأت کاوش در محدوده دروازه دولت و چهارباغ اصفهان با اشاره به در دست مطالعه بودن شواهدی از ریشه‌ درختان یا درختچه‌هایی که در این بخش ایجاد شده‌اند، افزود: این مسائل به اهمیت خیابان چهارباغ حتی قبل از ساخت آن اشاره دارد که با توجه به شواهد گفته شده در متون تاریخی و همچنین قابلیت زیادی که رودخانه‌ی زاینده‌رود برای سکونت در آن ایجاد کرده بود چنین انتظاری نیز از آن قابل تصور بود.

براساس این گزارش، عملیات کاوش و باستان‌شناسی محدوده‌ی دروازه‌دولت و چهارباغ اصفهان که با مجوز رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شروع شده و تا سی‌ام فروردین ماه ادامه دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha