• سه‌شنبه / ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۴:۴۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 94012509415
  • خبرنگار : 71021

نظر مخاطبان ایسنا درباره توقف عمره

نظر مخاطبان ایسنا درباره توقف عمره

«... اگه اون دنیا خدا گله کرد که چرا به جای اینکه بیایی خونه‌ی من توی عربستان، رفتی‌ دست یه نیازمند رو گرفتی‌، اونوقت همه گناهاتون پای من ...»

«... اگه اون دنیا خدا گله کرد که چرا به جای اینکه بیایی خونه‌ی من توی عربستان، رفتی‌ دست یه نیازمند رو گرفتی‌، اونوقت همه گناهاتون پای من ...»

انعکاس گسترده خبر تعرض به دو نوجوان ایرانی در فرودگاه جده به قدری برای مردم کشورمان غیرقابل تحمل بود که به محض اعلام خبر توقف سفر عمره در ایسنا از سوی وزیر ارشاد، واکنش‌هایی که عمدتا حاکی از رضایت و احساس غرور مردم از این تصمیم بوده، در فضای مجازی قرار گرفت.

به دنبال توقف سفر عمره، بسیاری از مخاطبان ایسنا با استقبال و حمایت از این تصمیم دولت ایران، تحریم دائمی عمره را خواستار شدند تا شاید جوابی محکم برای رفتار غیرانسانی سعودی‌ها باشد و به عنوان یک کاتالیزور، موجب اجرای سریع‌تر حکم اشد مجازات برای دو مامور فرودگاه شود.

برخورد جدی با دولت عربستان ادامه یابد

دولت ایران سرانجام تصمیم گرفت عمره را تا زمانی که آن دو پلیس مجرم محاکمه و مجازات شوند متوقف کند. بلافاصله پس از انتشار در خبرگزاری ایسنا با استقبال زیاد مردم مواجه شد. البته برخی از دولت خواسته‌اند فقط به توقف عمره بسنده نکند و تدبیر جدی‌تری درباره برخورد زشت عربستان با مردم و دولت ایران داشته باشد.

«ایران‌منش» می‌نویسد: مردم ما هشت سال جنگیدند که زیر بار ذلت نروند، واقعا از این بعد عمره رفتن عین ذلت است.

«باران» پیشنهاد داده امیدوارم همین روابط نسبت به عربستان پایدار باشه

«مریم» هم در این رابطه می‌گوید: امیدوارم دولت به تعلیق عمره بسنده نکرده و درس مناسبی به سعودی‌ها بدهد.

مخاطبی که خود را «هموطن» معرفی کرده، نوشته: دست‌شان درد نکنه که از غرور ملت دفاع کردن.

«امیر» می‌نویسد: دیر بود، ولی بالاخره انجام شد/ با تشکر از دولت/ فقط کوتاه نیایید خدایی غرور ایرانی جریحه‌دار شده.

«مهدی خروشی» خطاب به روحانی می‌گوید: آقای رییس جمهور، خواهشا به فکر آبروی آریایی ما ایرانی‌ها باشید

اسماعیل هم می‌نویسد: از دولت بابت تعلیق حج حمایت می‌کنیم، چون صحیح نیست برای عمل مستحب، قداست‌مان را از دست بدهیم.

هزینه عمره را صرف نیازمندان کنید

بسیاری از مخاطبان ایسنا که برای خبر توقف عمره نظر داده‌اند، پیشنهاد کرده‌اند هزینه‌ی عمره در شرایط کنونی صرف کمک به نیازمندان داخل کشور شود.

آمار دقیقی از ارزی که ایرانی ها هر سال برای سفر عمره و حج تمتع از کشور خارج می‌کنند، در دست نیست؛ اما حساب‌های سرانگشتی گویای هزینه‌کرد معادل 5 هزار میلیارد تومان در سال است که بر اساس نرخ میانگین سفر عمره (حدود دو میلیون تومان) و حج واجب (حدود 10 میلیون تومان) و جمعیتی که هر سال از ایران به عربستان (بیش از 850 هزار نفر) اعزام می‌شوند و البته هزینه‌ای که به طور میانگین صرف خرید می‌شود، محاسبه شده است.

برای همین بسیاری از مردم پس از توقف عمره با اشاره به ارزی که هر سال ایرانی ها مستقیم و یا غیرمستقیم نصیب وهابی ها در عربستان می کنند، خواستند دولت در استمرار این تصمیم جدیت بیشتری داشته باشند.

یکی از کاربران نوشته: «من بنده خدایی رو می‌شناسم که از زانو به پایین هر دو پاش قطع شده، دختر دانشگاهی داره و یک پسر که بیماری روانی‌ داره. خانومش وقتی‌ میره مغازه برای خرید صبر می‌کنه تا همه خرید کنند تا شاید با خواهش بتونه کمی تخفیف بگیره. این خانوم محترم با خدمتکاری زندگی‌ می‌چرخونه... حالا اون که می‌خواد بره عمره پول خرج کنه تا شاید خدا ازش راضی‌ باشه، بیاد به این جور انسان‌های شریف کمک کنه...»

«دانیال فاتح» می‌نویسد: حیف پول ایرانی که در جیب تکفیری و سعودی خرج شود.

مخاطب دیگری نوشته: کسانی که در نوبت سفر هستند، انصراف دهند و پول حج‌شان را صرف مستمندان کنند و نام خود را زنده نگه دارند.

«حسین» از این زاویه به مسئله نگاه می‌کند: بر کسی پوشیده نیست که ایرانی‌ها متاسفانه چقدر در عربستان در بازارها جنس خریداری می‌کنند. بگذارید بازارشان کساد شود.

«امیر» هم در این رابطه نوشته: عالییییییی بود، حیف پول این مملکت که بره توی حلق آل سعود.

تکلیف افراد در انتظار تشرف چه می‌شود؟

در میان انبوه کامنت‌های مردم که از این اتفاق حمایت کرده‌اند، برخی به دلیل سال‌ها انتظار برای تشرف به حج، نظر چندان همسویی با این تصمیم ندارند.

«آرش» به عنوان یکی از مخالفان تصمیم دولت برای توقف عمره، در ذیل خبر ایسنا نوشته: واقعا برای این دولت متاسفم که جلوی حج رفتن مردم رو هم می‌گیره!!! کار بسیار احساسی و غلطی انجام شد.

«محسن» هم معتقد است: مردمی که کاری به تنش‌های سیاسی ندارن و سال‌ها پس‌انداز خود را برای زیارت خانه خدا گذاشتن چه گناهی دارن؟

البته «علی» به عنوان موافق این طرح، در پاسخ نوشته است: تنش سیاسی چیه برادر؟ تکفیری‌های آل‌سعود که هر روز با پول من و تو جیب‌شون پُرتر میشه، هر روز به اشکال مختلف برای ملت ایران بازی در میارن و در آخر به دو نوجوان هموطن‌مون تعرض می‌کنن. به نظرت نباید یه پاسخ قاطعی به وقاحت سعودی‌ها داده بشه؟ یا اینکه باید بی‌تفاوت به تمام این کارهای قبیح، بازهم پول‌مون رو تو جیب‌شون بریزیم؟ اصلا پول جهنم، نباید یه طوری نشون بدیم که از دست اون‌ها عصبانی هستیم؟

کاربر دیگری در واکنش به این مخالفت‌های کمرنگ معتقد است: هموطنان عزیزی که می‌فرمایند نوبت تشرف‌شان بوده، آیا حاضرید با هر ذلت و خواری به سفر مستحب بروید؟ آن هم به کشوری که دشمنی و توهین‌هایش را به ایرانی‌ها ثابت کرده. کعبه در قلب انسان‌ها باید باشد.

کربلا به جای مکه

بعضی از کاربران ایسنا هم با وجود ابراز مخالفت، پیشنهاد داده اند سفر زیارتی دیگری برای افرادی که سال‌هاست با وجود کهولت سن در انتظار سفر عمره بوده‌اند، جایگزین شود.

«داود» می‌نویسد: تکلیف پدر ما که 75 ساله‌اش هست چی می‌شه؟ ترجیحا یه جایگزین برای حج پیدا شود و زائران را به کربلا و سوریه جای مکه بفرستند.

البته سازمان حج و زیارت هنوز برنامه‌اش را درباره تکلیف این گروه از زائران اعلام نکرده و فقط با انتشار اطلاعیه‌ای خبر توقف عمره از روز 24 فروردین ماه را اعلام کرد.

در هر حال با وجود برخی مخالفت ها که حتما سال‌ها چشم‌انتظاری و توشه اندوزی با زحمت فراوان به امید زیارت خانه خدا دلیل آن می‌تواند باشد، مخاطبان بی‌شماری پس از انتشار خبر توقف سفر عمره در ایسنا، از این تصمیم دولت ایران استقبال و حمایت کردند.

هرچند در میان جمعی زیادی از مخاطبان که از خبر توقف عمره ابراز خوشحالی کرده‌اند، عده‌ای هم هستند که تجدید نظر درباره اجرای سفر حج واجب درخواست کرده‌اند. البته پس از واقعه فرودگاه جده، آیت‌ُالله مکارم شیرازی از جمله مراجع عظامی بود که در واکنش به این اقدام گفت: «من به دنبال تحریم عمره نیستم، ولی بیان می‌کنم که آیا باید عمره را با هر ذلتی به جای آورد؟»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۶:۱۹

آيا فقط با پول کربلا و مکه ميشه به نيازمندان کمک کرد؟؟؟؟؟ همچين بعضي ها ميگن انگار چقدر هزينه کربلا و مکه ميشه...

avatar
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۶:۵۰

يعني شما نمي‌دونيد ي آدم فقير ممکنه حتي به 50 تومن هم محتاج باشه يا نمي دونيد هزينه ي اين روزاي ي سفر مکه يا کربلا چقدره؟

avatar
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۶:۵۰

يعني حالا مکه نري ميري جهنم !

avatar
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۶:۵۹

عزيزم؛ سفر کربلا هوايي اش(يک هفته) يک ميليون و سيصد بود که شده يک ميليون و ششصد حداقل و بدون احتساب افزايش هزينه بليط هواپيما پس از عيد. پس مي بيني که خيلي هم کم نيست. همانجا هم فحش و فضيحت عراقي ها را بايد تحمل کني و تحقير ايرانيان و ارزش پولشان همچنين. از همينجا هم سلام بدهيم و سعي کنيم به کسي ظلم نکنيم زيارتمان قبول است.

avatar
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۱۸:۰۲

اقاي حسين هزينه کربلا و مکه براي شما چيزي نيست اما واسه اونا که نيازمندن خيلي از گره هاشونو باز ميکنه

avatar
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۲۰:۰۱

اره مي شه کمک کرد. از کربلا نرفتن که حرفي نيست. فقط حج عمره معلق شده است ناراحتي غصه نيازمندان را نخور خدا کمک مي کند مکه رفتن معلق شده شاکي هستي؟

avatar
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۲۱:۲۴

ايراني هاي با آبرو و با غيرت لطف کنيد سرمايه گذاري و سفر به امارات هم تحريم کنيد اگه خودتون رو ايراني ميدونيد ديگه بايد چه اتفاقي بي افته که بيخيال امارات بشين؟؟

avatar
۱۳۹۴-۰۱-۲۵ ۲۲:۲۶

خدا عمرتون بده. خدا حفظتون کنه که حج عمره را تعليق کرديد. انقدر آدم محتاج هست که پول نداره ربع کيلو گوشت بخره. باور کنيد پول حج عمره را بديد به کسايي که مي خوان ازدواج کنند خيلي بهتره

avatar
۱۳۹۴-۰۱-۲۶ ۱۸:۳۸

خداازرگ گردن به مانزديکتراست کعبه يک نماد مذهبي است