• شنبه / ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۰:۰۳
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 93121609040
  • خبرنگار : 71404

فرخ نعمتی:

امیدوارم سرافراز در تلویزیون یکنواختمان تحول ایجاد کند

امیدوارم سرافراز در تلویزیون یکنواختمان تحول ایجاد کند

فرخ نعمتی - بازیگر سینما و تلویزیون - درباره‌ی ادغام شبکه‌های تلویزیونی و همچنین کوچک‌سازی سازمان صداوسیما، می‌گوید: بهتر است از تعدد شبکه‌ها کم کنند و به جای آن به کیفیت آنها اضافه کنند؛ چراکه تعدد شبکه‌ها برای بینندگان هیچ جذابیتی ندارد.

فرخ نعمتی - بازیگر سینما و تلویزیون - درباره‌ی ادغام شبکه‌های تلویزیونی و همچنین کوچک‌سازی سازمان صداوسیما، می‌گوید: بهتر است از تعدد شبکه‌ها کم کنند و به جای آن به کیفیت آنها اضافه کنند؛ چراکه تعدد شبکه‌ها برای بینندگان هیچ جذابیتی ندارد.

این بازیگر در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس تلویزیون و رادیو ایسنا، در تکمیل مطلب بالا بیان کرد: از نظر فنی نسبت به تعدد شبکه‌های مختلف که چند سالی است در تلویزیون به شدت باب شده است، اطلاعات آنچنانی ندارم ولی معتقدم شبکه‌های متعددی که طی این سال‌ها به کانال‌های تلویزیون اضافه شده‌اند برنامه‌های خاصی نداشتند و مدام برنامه های تکراری به روی آنتن می‌بردند که اکثر آنها هم بی‌محتوا بودند. واقعا نمی‌دانم این اتفاق با چه سیاستی رُخ داد و چه علاقه‌ای به این مسئله وجود داشت. گاهی اوقات به این مسئله فکر می‌کنم که شاید تعدد شبکه‌ها به خاطر پخش در مناطق مختلف کشور اتفاق افتاد اما متوجه می‌شوم که تمام این کانال‌ها در جای‌جای این مملکت دیده و شنیده می‌شوند.

تعدد شبکه ها چیزی به محتوا اضافه نکرد

وی در عین حال تصریح کرد: شخصا برای من مخاطب تعداد شبکه‌های تلویزیون جای تعجب داشت؛ چراکه با این اتفاق چیزی به محتوای تلویزیون اضافه نشد. به هر حال من به عنوان بازیگر از نسلی هستم که تلویزیون زمانی که آغاز به کار کرد، تنها یک شبکه داشت و بعد به تدریج صاحب دو کانال شد تا اینکه شبکه‌های سراسری دیگری اضافه شدند و شبکه‌ها بینندگان خودشان را پیدا کردند و هیچ نگرانی هم وجود نداشت. در این میان این اتفاق خیلی جای تعجب داشت که شبکه‌های مختلفی به تلویزیون آمدند اما یکی از شبکه‌ها متعلق به هنر نبود و اگر هم چیزی از مقوله هنر پخش می‌شد به همین فیلم و سریال‌های دست دوم و سوم بسنده می‌کردند؛ این در حالی است که هنر زمینه‌های مغفول‌ مانده‌ای دارد که همه آن‌ها جای کار دارد.

او در همین راستا به گفته‌هایش اضافه کرد: به عنوان مثال ما هیچ وقت طی این سال‌ها از نقاشی در تلویزیون حرف نزده‌ایم. همچنین هنرهای تجسمی و موسیقی از جمله هنرهایی هستند که باید به آن‌ها پرداخت ولی ما بعد از این سال‌ها هنوز تکلیف‌مان با هنر مشخص نیست.

فرخی در ادامه صحبت‌هایش تأکید کرد: من فکر می‌کنم بعد از سال‌هایی که از انقلاب اسلامی گذشته است و رسیدن به آرامش نسبی، حالا وقتش رسیده که تکلیف‌مان را با بتهوون روشن کنیم و ببینیم اگر به یک موسیقی گوش می‌دهیم آیا کار خلاف شرع کرده‌ایم یا کار درستی انجام داده‌ایم؟ ای کاش چند کانال‌ تازه‌تأسیس جمع می‌شد و یک کانال هنر درست می‌کردند تا به مقولات هنری بپردازد. متأسفانه حتی به مسئله تئاتر و سینما هم به طور جدی پرداخته نمی‌شود اما امیدواریم که این اتفاق به زودی بیفتد.

این بازیگر تلویزیون در عین حال ادغام شبکه‌های تلویزیونی را حرکتی مثبت دانست و عنوان کرد: اینکه کانال‌های تازه تأسیس با یکدیگر ادغام شوند، اتفاق مثبتی است؛ چراکه برخی شبکه‌ها صرفا برای اینکه آنتن خودشان را پُر کنند، برنامه‌های یکنواخت و ثابتی را پخش می‌کنند که هیچ جذابیتی هم برای بیننده ندارد. حتی شبکه‌های اصلی خودمان هم بعضا در بخش برنامه‌سازی ضعیف شده‌اند؛ به عنوان مثال فکر می‌کنید شبکه تهران که مختص شهر تهران است، چند مقوله انحصاری درباره شهر تهران دارد؟ تنها یک برنامه «درشهر» یا «در استان» را پخش می‌کند که گاهی خرابی‌های شهر تهران را گزارش می‌دهد ولی هیچ‌وقت اینگونه مسائل را جدی دنبال نمی‌کنند. به نظرم برنامه‌سازی در تلویزیون خیلی دست کم گرفته شده است.

باید به سلیقه مردم احترام گذاشت

او همچنین بیان کرد: هر کدام از مردم علایق خاصی دارند که باید به همه سلیقه‌ها احترام گذاشت و مطابق با علاقه مردم برنامه‌سازی کرد؛ به عنوان مثال خودم شخصا مباحث فلسفی را خیلی دوست دارم و برنامه آقای دینانی که هر هفته جمعه‌ها به روی آنتن می‌رود را دنبال می‌کنم و ساعت برنامه را از حفظ هستم ولی مطمئنم که هیچ یک از تماشاگران مختلف تلویزیون برای برنامه‌ای نشانه‌گیری نمی‌کنند و بعضا به خاطر روشن بودن تلویزیون و به خاطر گذراندن اوقات فراغتشان تلویزیون را تماشا می‌کنند. متأسفانه طی این سال‌ها برنامه‌سازی به سمت جذابیت پیش نمی‌رود و این مشکل در حال حاضر برای تلویزیون یک نقطه ضعف محسوب می‌شود. مدتی بود که تلویزیون تمام هم و غمش را برای ساخت تله‌فیلم‌هایی گذاشته بود که سال‌ها ادامه داشت و کار جالبی هم نبود و به نوعی با این اقدام می‌خواست کمر به قتل سینما ببندد و با سینما لجبازی کند یا بالعکس، مدتی هم بود که تلویزیون به سراغ سریال‌های میلیاردی رفت و هزینه‌های آنچنانی کرد که اصلا هم صحیح نبودند.

نعمتی در عین حال مطرح کرد: البته شاید من خودم هم یکی از دست‌اندرکاران این کارها بودم اما به عنوان یک ناظر بی‌طرف و تقریبا مخالف نظرم را اعلام می‌کنم. تصورم این است که ما طی این سال‌ها کمی مسیر را اشتباه رفته‌ایم که حالا به اینجا رسیده‌ایم.

این هنرمند در ادامه گفت‌وگوی خود با ایسنا در پاسخ به اینکه کدام شبکه دیجیتالی را بیشتر ترجیح می‌دهد؟ گفت: به نظرم از میان شبکه‌های دیجیتالی شبکه «آی‌فیلم» تاکنون فعالیت خوبی داشته و حداقل این فرصت را در منِ بیننده ایجاد کرده است تا سریال‌هایی که در زمان خودشان نتوانسته‌ام دنبال کنم، حالا در بازپخش از این شبکه آن‌ها را تماشا کنم. در شبکه‌ای مثل «نسیم» هم تا زمانی که فردی مثل رامبد جوان برایش برنامه‌سازی کند خوب است. نسیم به عنوان تنها شبکه طنز تلویزیون تازگی و طراوتش را حفظ کرده است اما جا دارد که بهتر هم بشود.

یکنواختی مردم را خسته می‌کند

نعمتی در تکمیل مطلب بالا عنوان کرد: در کل ما باید در برنامه‌سازی تلویزیون تنوع ایجاد کنیم؛ چراکه یکنواختی مردم را خسته می‌کند. مشکل ما این است که ما نه به تجارب سال‌های گذشته متکی هستیم و نه به داشته‌هایمان در این زمینه حساب می‌کنیم. بعضا پیش می‌آید که برنامه‌ای که در گذشته در تلویزیون دارای ارزش بوده، ناگهان بدون اطلاع قبلی متوقف می‌شود و هیچ توضیحی هم به تماشاگر داده نمی‌شود که به نظرم این اتفاق خوب نیست.

وی افزود: به عنوان مثال شبکه خبر که وظیفه اطلاع‌رسانی و بازگو کردن اخبار و تیتر روزنامه‌های مهم را دارد، به نظرم اگر فقط صدای این شبکه را بشنویم و تصویری از آن نداشته باشیم هم چیزی را از دست نمی‌دهیم به دلیل اینکه شبکه خبر از صبح تا شب بدون اینکه تصویری نشان بدهد برایمان اخبار می‌خواند، بنابراین می‌توان با شنیدن صدا با این شبکه همراه شد که به نظرم کار درستی نیست و بهتر است با تصویر و مستندات بینندگان را همراه کنیم. طبق گفته حضرت امام خمینی (ره) زمانی که ایشان فرمودند تلویزیون باید یک دانشگاه باشد ما دچار این سوءتفاهم شدیم که قرار است بنشینیم و در تلویزیون به مردم درس بدهیم که ای کاش این اتفاق می‌افتاد.

فرخ نعمتی در پایان گفت‌وگوی خود با ایسنا از سیاست‌های جدید صدا و سیما اظهار امیدواری کرد و گفت: شخصا آشنایی زیادی با فعالیت‌های قبلی آقای سرافراز - رییس سازمان صداوسیما - ندارم ولی امیدوارم که ایشان بتواند در تلویزیون یکنواخت‌مان تحول ایجاد کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha