رییس کتابخانه ملی و مرکز اسناد گفت: در سال جدید با هماهنگی انجمن تورگردانان، میزبان گردشگران خارجی برای آشنایی با ظرفیتهای میراث مکتوب ایران هستیم.
صالحی امیری درباره قابلیت برگزاری تورهای بازدید از کتابخانه ملی و مرکز اسناد برای گردشگران خارجی به خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا گفت: ما یک تفاهمنامه با سازمان میراث فرهنگی و انجمن تورگردانان امضا کردیم و قرار شد از سال جدید، گردشگرانی که وارد ایران میشوند بتوانند یک نیمروز را در کتابخانه ملی و مرکز اسناد بگذرانند و از این مکان فرهنگی بازدید کنند.
گردشگران خارجی از کتابخانه ملی دیدن میکنند
او خاطرنشان کرد: یکی از اهداف این بازدید معرفی میراث مکتوب ما به کسانی است که به ایران سفر میکنند. ما سالانه چند میلیون گردشگر ورودی داریم، اگر بتوانیم حداقل 10 درصد از آنها را در کتابخانه ملی داشته باشیم در حقیقت یک نوع دپلماسی فرهنگی در کشور شکل میگیرد؛ یعنی دیگران با میراث فرهنگی و آثار ما آشنا میشوند. ما ۳۸ هزار نسخه خطی داریم که از ۱۰۱۵ سال قبل تا امروز قدمت دارند. نسخ خطی نفیسی که در حوزه پزشکی ۸۰۰ سال، نجوم ۷۰۰ سال و... قدمت تاریخی دارند و بسیار ارزشمند هستند. ۳۴ هزار نسخ سنگی و ۵ میلیون نشریه داریم و نزدیک به یک میلیون عکس و فیلم و بیش از ۱۱ کیلومتر سند داریم که میتواند تصویر ایران فرهنگی را به گردشگران خارجی نشان دهد.
رییس کتابخانه ملی و مرکز اسناد با اشاره به این که سازمان میراث فرهنگی به این موضوع اعتقاد جدی دارد، افزود: ما در سال جدید با هماهنگی انجمن تورگردانان، گردشگران خارجی را به کتابخانه ملی خواهیم آورد.
دانشنامه نوروز تدوین میشود
وی در پاسخ به این پرسش که سال ۲۰۱۷ بیش از ۳۰۰ راهنمای تور از سراسر جهان وارد ایران میشوند، آیا مرکز اسناد برنامهای در رابطه با معرفی ایران فرهنگی به آنها دارد، گفت: ما با آقای طالبیان -معاونت میراث فرهنگی- برای همکاریهای مشترک هم در زمینه برگزاری کارگاههای آموزشی، هم همایشهای مشترک توافق کردیم. همچنین امشب تفاهم کردیم که دانشنامه نوروز را به صورت مشترک با سازمان میراث فرهنگی تدوین کنیم که امیدواریم در سال ۹۴ این کار را آغاز کنیم که حرکت خوبی خواهد بود.
او توضیح داد: این دانشنامه بعدها ترجمه و به 12 کشور عضو حوزه نوروز ارسال و از یادگارهای فرهنگی ایران خواهد شد.
کتابخانه ملی پیشین موزه کتاب میشود
صالحی امیری درباره تفاهمنامه قبلی سازمان میراث فرهنگی و کتابخانه ملی مبنی بر واگذاری ساختمان قبلی این کتابخانه به مرکز اسناد سازمان میراث به خبرنگار ایسنا توضیح داد: کتابخانه قدیم ما میراث و ریشه ماست که قرار است به موزه کتاب تبدیل شود تا همگان از آن بازدید کنند و کاربرد موزهای خواهد داشت. به دلیل این که در کنار منطقه موزهای از جمله در جوار موزه ملی، موزه ملک، موزه پست و نزدیک موزه آبگینه است، آنجا حتماً موزه کتاب خواهد شد.
او درباره این که آیا در نهایت مرکز اسناد و کتابخانه سازمان میراث فرهنگی میتواند به این مکان سوق یابد، اظهار کرد: ما با رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همکاری داشتیم و تفاهمنامه امضا کردیم. ما امروز در بهترین حالت همکاری با آن سازمان قرار داریم و هیچ مشکلی برای همکاری همه جانبه در هیچ سطحی وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات