• دوشنبه / ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۲:۳۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93112011391
  • خبرنگار : 71191

در 10 ماه گذشته صورت گرفت

کشف 59 هزار شیء تاریخی از قاچاقچیان

کشف 59 هزار شیء تاریخی از قاچاقچیان

در حالی در طول 10 ماه گذشته 59 هزار و 746 شی تاریخی که کمتر از 20 درصد آن‌ها را اشیای اصلی دربرمی‌گرفتند، در طول 10 ماه گذشته از قاچاقچیان کشف شد که تجهیزات نیروهای یگان حفاظت این سازمان در حد امکانات آن‌هاست و نه بیشتر.

در حالی در طول 10 ماه گذشته 59 هزار و 746 شی تاریخی که کمتر از 20 درصد آن‌ها را اشیای اصلی دربرمی‌گرفتند، در طول 10 ماه گذشته از قاچاقچیان کشف شد که تجهیزات نیروهای یگان حفاظت این سازمان در حد امکانات آن‌هاست و نه بیشتر.

‌به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری که در جلسه‌ نشست خبری دستاوردها و کشفیات نیروی یگان حفاظت سخن می‌گفت، در حالی از این آمار و ارقام خبر می‌داد که این دستگاه ضابط در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری هنوز نیازمند امکانات زیادی برای تجهیز کردن نیروهای یگان حفاظت خود است.

محمد حسن طالبیان در این نشست نخست از برگزاری کارگاهی دو روزه با حضور افسر پلیس رابط ایتالیا برای نیروهای یگان حفاظت خبر داد تا به دنبال آن بتوانند تجربیات نقاط دیگر دنیا را به نیروهای یگان حفاظت خود منتقل کنند.

او با تاکید بر این‌که برای رسیدن به این هدف باید با کشورهای صاحب تمدن ارتباط‌های بیشتری بگیریم و از تجربیات و سوابق آن‌ها بهره‌مند شویم، بر لزوم توانمندکردن یگان حفاظت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اشاره کرد و گفت: روش‌های کنترلی بیشتری در قاچاق آثار تاریخی و حفاظت از تپه‌های باستانی وجود دارد که باید نخست آن‌ها را پایش کنیم. همچنین نیازمند این هستیم که همزمان از نیروهای مردمی، بسیج و همه علاقه‌مندان به آثار تاریخی برای حفاظت از محوطه‌ها و آثارمان کمک بگیریم.

وی در ادامه ترجیح داد درباره‌ی افتتاح بخش‌هایی از موزه‌ی بزرگ خراسان صحبت‌ کند.

او با اشاره به کم بودن اعتبار برای پایان کار برخی موزه‌های در حال ساخت در سطح کشور گفت: با توجه به این مشکل، باید به ترتیب و حتی براساس اولویت به سراغ موزه‌های درحال بهره‌برداری و تجهیز کشور برویم و به مرور کیفیت و سناریوی موزه‌ها را به نقطه پایانی برسانیم.

با دلار هزار تومان تجهیزات خریدیم

طالبیان نمونه این اقدام را موزه‌ی بزرگ خراسان در مشهد مقدس دانست و تأکید کرد: زمانی که دلار 1000 تومان بود، تجهیزات این موزه را خریداری کردیم و اکنون در حال نصب این تجهیزات هستیم.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه موزه‌ها دیگر فقط جای اشیا نیستند، بلکه پاتوق‌های فرهنگی هستند، گفت: توسعه‌ی موزه برای ما اهمیت دارد و امیدواریم دست‌کم در سال دو موزه از این نوع موزه‌ها را به بهره‌برداری برسانیم. هرچند باید توجه کنیم که موزه‌ها یک شبه کامل نمی‌شوند، بلکه مهم حرکت و آماده کردن نیروی انسانی است که این اقدامات باید در چند گام انجام شوند.

طالبیان در ادامه به خبر کشف آثار تاریخی از قاچاقچیان در طول 10 ماه گذشته پرداخت و در این زمینه گفت: این آثار توسط عملیات‌های مستقل دستگاه‌های نیروی یگان حفاظت، نیروی انتظامی و عملیات‌های تلفیقی از این دستگاه‌ها به دست آمده است.

برخی آثار به موزه‌ بزرگ خراسان می‌روند

او با اشاره به انتقال برخی از آثار پس از کشف به موزه بزرگ خراسان در مشهد اظهار کرد: یکی از سکه‌های کشف شده در این مجموعه به یادبود امام‌رضا (ع) در دوره صفویه ضرب شده بود که با افتتاح چند طبقه از این موزه در چند روز گذشته، سکه‌ی مورد نظر کشف شده به موزه خراسان منتقل و در کنار قرآن‌های تاریخی در موزه به نمایش گذاشته شد.

وی با تأکید بر لزوم برگزاری این نمایشگاه‌ها که باعث نشان دادن قدرت نیروی یگان حفاظت و ناامن‌کردن فضا برای قاچاقچیان آثار تاریخی می‌شود، گفت: برخی از اشیای بدست آمده تقلبی بودند که برگرفته از آثار اصلی، جعل شده بودند به همین دلیل معتقدیم با برگزاری این گونه نمایشگاه‌ها می‌توانیم فضا را حتی برای جعل‌کنندگان آثار تاریخی ناامن کنیم.

طالبیان در ادامه با اشاره به استرداد آثار تاریخی خوروین از بلژیک به کشور در حدود یک ماه گذشته گفت: با بروز چنین اتفاقاتی باید در داخل و خارج کشور همه تلاش کنیم تا بتوانیم آثار تاریخی هر کشور را به نقطه مبدأ آن برسانیم و این اتفاق جز با تعهد داشتن نسبت به کنوانسیون 1970 امکان‌پذیر نیست.

وی همچنین با تأکید بر اینکه ایران کشوری دارای اصالت فرهنگی است، اظهار کرد: ما تلاش می‌کنیم آثار بدست آمده است از عملیات‌های حفاری و قاچاق در طول 10 ماه گذشته را پس از چندین بار نمایش به شهرهای مبدأ خود برگردانیم.

معاون میراث فرهنگی که صبح امروز (دوشنبه 20 بهمن) در کاخ گلستان صحبت می‌کرد؛ همچنین از دستوری که برای گلچین کردن تعدادی از این آثار کشف شده‌ی اصلی با هدف نمایش در یک طبقه دیگر از موزه‌ی بزرگ خراسان که قرار است در هفته‌ی میراث فرهنگی در سال آینده افتتاح شود، خبر داد.

سیستم‌های هوایی برای یگان حفاظت

در ادامه طالبیان با تأکید بر اینکه باید یگان‌های قرار گرفته در نقاط مرزی کشور به شبکه نیروی انتظامی وصل باشند، گفت: در برنامه‌های در دستور کار خود استفاده از ادوات ماهواره‌ای برای نیروهای یگان حفاظت و سیستم‌های هوایی برای کنترل محوطه‌های تاریخی را داریم.

به گزارش ایسنا، گلچینی آثار کشف شده از قاچاقچیان در حال حاضر در موزه‌ی نگارخانه در کاخ جهانی گلستان به نمایش درآمده است، و کسانی که از این مجموعه‌ی جهانی دیدن می‌کنند، با خرید بلیط موزه‌ی نگارخانه می‌توانند از این مجموعه نیز دیدن کنند. این آثار امروز و فردا (20 و 21 بهمن ماه) برای نمایش در این مکان قرار داده شده‌اند.

نشست خبری

کشفیات یگان حفاظت

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha