روزنامهای ترکیهیی «اورهان پاموک» و «الیف شفق» دو رماننویس مشهور ترک را بخشی از لابی بینالمللی ادبیات برای حمله غربیها به دولت این کشور دانست.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه «تقویم» ترکیه مدعی شده اورهان پاموک و الیف شفق دو نویسنده ترکیهیی هستند که با شرکت در لابی بینالمللی ادبیات که از سوی قدرتهای غربی مدیریت میشود، به دولت کشور خودشان حملهور شدهاند.
در این روزنامه آمده است که لابی ادبیات چند نویسنده را از هر کشور برمیگزیند و از آنها برای مورد هجمه قرار دادن دولتهایشان استفاده میکند.
تصاویری از پاموک و شفق با تیتر «اینها پروژه هستند» در رسانهها و نشریههای ترکیه بازنشر داده میشود. روزنامه «ینی آکیت» هم این دو نویسنده را پروژههایی برای انتقاد از دولت ترکیه خوانده که توسط غربیها پیش میرود. این روزنامه همچنین نوشته است: «این دو انسان نیستند.»
به گزارش گاردین، شفق که اخیرا رمان «شاگرد معمار» را در انگلیس به چاپ رسانده، در واکنش به این جریان گفت: هر وقت ما انتقادی میکنیم، هر وقت من مطلبی را در جهت انتقاد از دولت یا تاریخ ترکیه برای روزنامهای مینویسم، این اتفاق رخ میدهد. اما این اولینبار است که از لابی بینالمللی ادبیات میشنوم.
او در ادامه افزود: متأسفانه در ترکیه تئوریهای توطئه خیلی همهگیر نیستند و مردم آنها را باور نمیکنند. این نوع توهمزایی همیشه اتفاق میافتد. آنها میگویند این لابی از نویسندگان استفاده میکند. تصور میکنند ما چنین قدرتی داریم. مسلما خیلی از مردم این حرفها را جدی نمیگیرند، اما همانها که باور میکنند کافی است. بنابراین تمام این موضوع کار رسانه اجتماعی است، این تصاویر دوباره و دوباره با کلی تهمت، حرفهای نفرتانگیز و اطلاعات غلط بازنشر داده میشود.
هجمههای رسانههای ترکیه علیه برنده نوبل ادبیات 2006 پس از اظهارات او درباره جدیدترین رمانش صورت گرفت. پاموک درباره کتاب جدیدش در مصاحبهای که با «حریت دیلی نیوز» داشته، گفته است: این رمان درباره ستمی است که زنان در ترکیه متحمل میشوند. اگر قرار باشد ترکیه را از بیرون مورد انتقاد قرار دهیم، این انتقاد به جایگاه زنان در جامعه ما وارد است.
ماه گذشته بود که «رجب طیب اردوغان» رییسجمهور این کشور در سخنانی اعلام کرد: زنان با مردان برابر نیستند. دین اسلام جایگاهی را برای زنان تعریف کرده که آن «مادری» است. برخی میتوانند این را بفهمند، بعضی نه. نمیتوانید این موضوع را به فمینیستها توضیح دهید، چون آنها مفهوم مادری را نمیپذیرند. برخورد مساوی با مردان و زنان برخلاف قانون طبیعت است.
اورهان پاموک به عنوان یکی از مطرحترین نویسندگان ترکیه، خالق آثاری چون «زندگی نو»، «موزه معصومیت»، «برف»، «کتاب سیاه»، «نام من سرخ» و اثر زندگینامهیی «استانبول» است. او نوبل ادبیات را در سال 2006 به خود اختصاص داده و آثارش تاکنون بیش از 11 میلیون جلد در سرتاسر جهان فروش داشته است.
انتهای پیام
نظرات