رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه تسهیلات این صندوق برای مرحله نمونه صنعتی، توسعه فناوری و راه اندازی خط تولید است، گفت: مقرر شده است که مراکز شتابدهی نوآوری ایدههای برتر استارتاپ ویکند را برای جلب سرمایه گذاری شناسایی کند.
به گزارش خبرنگار فناوری ایسنا، دکتر بهزاد سلطانی در مراسم افتتاح استارتاپ ویکند دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به برگزاری این رویداد در کشور افزود: در هر رویداد بیش از 100 ایده نوآورانه مطرح میشود که این امر میتواند زمینه رشد فناوری را در کشور فراهم کند.
وی به خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت از ایدهها و تولیدات دانش بنیان اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد این صندوق در سال 89 به تصویب رسید ولی تا سال گذشته اعتباراتی برای آن در نظر گرفته نشد ولی با قول رئیس جمهوری برای افزایش 20 برابری اعتبارات صندوق بخش زیادی اعتبارات این صندوق تامین شد.
سلطانی با تاکید بر اینکه حمایتهای این صندوق در راستای تجاری سازی نتایج تحقیقات است، اظهار داشت: افرادی میتوانند از تسهیلات این صندوق برخوردار باشند که 1+5 شرایط را داشته باشند که اولین شرط آن این است که شرکت یا موسسه به ثبت رسیده باشد.
وی دارا بودن ماهیت خصوصی و یا تعاونی را دومین شرط بهره مندی از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی دانست و ادامه داد: بر اساس تبصره این بند قانونی نهادهای دولتی و شرکتهای وابسته به نهادهای دولتی نمیتوانند از این تسهیلات برخوردار باشند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی احراز شرایط دانش بنیان بودن را سومین شرط این صندوق عنوان و خاطر نشان کرد: بر اساس این بند پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد مشمول حمایتهای صندوق نمیشوند ولی شرکتهای دانش بنیان مستقر در این مراکز میتوانند تقاضاهای خود را برای برخورداری از تسهیلات صندوق ارائه دهند.
وی با اشاره به روند احراز "دانش بنیان" بودن شرکتهای دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اضافه کرد: در حال حاضر چهار هزار شرکت برای احراز دانش بنیان بودن در سایت معاونت علمی ثبت نام کردند که از این تعداد 954 شرکت، دانش بنیان شناخته شدند.
به گفته سلطانی تا سال 92 تنها 12 شرکت، دانش بنیان شناخته شده بود و هیچ تسهیلاتی دریافت نکرده بودند.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، اقتصادی بودن طرحها و قرار گرفتن طرحها جزو فناوریهای برتر را از دیگر شروط بهره مندی از تسهیلات صندوق ذکر کرد و ادامه داد: به شرکتهای دانش بنیان، مبلغ 300 میلیون تومان وام قرض الحسنه با سود 17 تا 20 درصدی اعطا میشود.
سلطانی با تاکید بر اینکه صندوق ریسک سرمایه گذاری را نیز میپذیرد، اضافه کرد: صندوق به مرحله تحقیق و توسعه و تولید نمونه آزمایشگاهی بودجه ای اعطا نمیکند و تسهیلات قرض الحسنه صندوق برای مرحله نمونه صنعتی، توسعه فناوری، خط تولید، تولید لیزینگ محصولات دانش بنیان و فروش اقساطی کالاهای دانش بنیان است.
وی با اشاره به ضرورت حمایت از ایدههای ارائه شده در استارتاپ ویکند، خاطر نشان کرد: در مذاکراتی با مراکز شتابدهی نوآوری مقرر شد که برترین ایدههای این رویداد با بررسی و ارزیابی برای سرمایه گذاری انتخاب و شناسایی شوند.
سلطانی به بیان برخی ضعفهای شرکتهای دانش بنیان پرداخت و با تاکید بر اینکه 80 درصد از مسایل این شرکتها غیر فنی است، یادآور شد: این شرکتها میتوانند با همکاری افراد متخصص این مشکلات را برطرف کنند.
نظرات