• جمعه / ۱۶ آبان ۱۳۹۳ / ۱۷:۱۲
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 93081607464
  • خبرنگار : 71133

علی جنتی به چه کسانی رأی داده است؟

علی جنتی به چه کسانی رأی داده است؟

علی جنتی در بخش‌هایی از یک گفت‌وگو به معمم بودنش، ملاقات با قذافی، رأی‌هایش در انتخابات ریاست جمهوری، نحوه حضورش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بحث استیضاح پرداخت.

علی جنتی در بخش‌هایی از یک گفت‌وگو به معمم بودنش، ملاقات با قذافی، رأی‌هایش در انتخابات ریاست جمهوری، نحوه حضورش در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بحث استیضاح پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایسنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره خارج شدن از معمم بودن گفت: ابتدای سال 59 که قرار شد به عنوان مدیر صدا و سیمای مرکز اهواز خدمت کنم. با شرایطی که در آن زمان صدا و سیما داشت و وضعیت خاصی که داخل صدا و سیما حاکم بود، مناسب نبود که با لباس طلبگی به آن‌جا بروم. لذا به وضعی که امروز هست درآمدیم.

جنتی همچنین درباره ملاقاتش با قذافی در لیبی در روزهای پیش از انقلاب اظهار کرد: شهروندان ایرانی در فرانسه در بدو ورود اقامت سه‌ماهه داشتند، ترس این وجود داشت که بعد از سه ماه نیز دولت فرانسه به حضرت امام (ره) برای خروج از فرانسه فشار آورد و به طور قانونی می‌توانستند که اخراج کنند؛ باید برای این امر فکری می‌شد. به دلیل این که افکار و سخنان حضرت امام (ره) در دنیا منتشر شده بود امکان این وجود داشت که هیچ کشوری حاضر به دادن اجازه اقامت ایشان در آن کشور نشود.از طرفی بسیاری از کشورها با شاه هم ارتباط داشتند و نمی خواستند روابطشان را به هم بزنند. به این دلیل تصمیم گرفتیم تا با برخی از کشورها صحبت کنیم که من به همراه آقای غرضی تصمیم گرفتیم با مقامات لیبی صحبت کنیم.

او ادامه داد: یک هفته‌ای برای ملاقات با قذافی ما را معطل کردند. در آخرین لحظات بازگشت به فرانسه، در زمانی که در فرودگاه بودیم، اجازه ملاقات داده شد؛ اما ما دیگر مهر خروج از لیبی بر روی پاسبورتمان خورده بود و نمی‌خواستیم با این وضعیت برویم، زیرا همین اتفاق برای امام موسی صدر هم افتاده بود که او را از فرودگاه و زمانی که مهر لیبی بر پاسبورتش خورده بود برگردانده بودند. با نگرانی به ملاقات با قذافی رفتیم.

جنتی افزود: ما را به پادگانی که قصر قذافی در آن بود، بردند و بعد از چند لحظه قذافی آمد و مسئله مطرح شد. قذافی از این ورود حضرت امام (ره) استقبال کرد و گفت اصلا لزومی ندارد که این مدت هم تمام شود و ما از همین زمان آمادگی داریم که پذیرای ایشان باشیم. اعلام آمادگی هم کرد که ما هم می‌توانیم به شما پول و هم اسلحه بدهیم که ما اعلام بی‌نیازی کردیم و گفتیم احتیاجی نداریم.

او با اشاره به واکنش امام (ره) به این موضوع گفت: با این گزارش و با خوشحالی به پاریس خدمت حضرت امام (ره) رسیدیم. حضرت امام (ره) با بی‌اعتنایی بیان کردند قذافی قابل اعتماد نیست. تعبیر صحبتشان به این مضمون بود که با طناب قذافی نمی‌شود به چاه رفت. سخن حضرت امام (ره) همانند آب سردی بر بدن ما بود چرا که با تمام تلاش‌هایی که صورت گرفت و سختی‌ها که تحمل شد، با چنین پاسخی از سوی حضرت امام (ره) مواجه شدیم؛ البته حضرت امام (ره) آینده‌ای را می‌دیدند که بر ما پوشیده بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اینکه در سال 76 در ستاد ناطق بوده یا خاتمی، گفت: در ستاد کسی نبودم؛ در روزهای آخر با آقای ناطق نوری همراهی داشتم. به ایشان رای دادم و فکر نمی‌کردم رای نیاورند.

او همچنین رایش در سال 84 را هاشمی رفسنجانی عنوان کرد و درباره رأیش در انتخابات 88 گفت: در این انتخابات رأی مخفی بود؛ قرار بود رأی‌ها عنوان نشود.

جنتی در پاسخ با اصرار مجری برنامه تلویزیونی «شناسنامه» اظهار کرد: به آقای احمدی‌نژاد رأی ندادیم.

وزیر فرهنگ و رشاد اسلامی سپس درباره حضورش در این وزارتخانه گفت: زمانی که آقای روحانی به عنوان رییس‌جمهور انتخاب شدند و به دنبال انتخاب اعضای کابینه خود بودند، افراد متعددی برای وزارتخانه‌های مختلف از جمله وزارت ارشاد مطرح بودند؛ به دلیل این که 10 - 12 سال در وزارت امور خارجه فعالیت می‌کردم، علاقه داشتم به عنوان یک کارمند یا مدیر در وزارت امور خارجه ادامه فعالیت کنم. با این‌که بازنشسته بودم و در مرکز تحقیقات کار پژوهشی و تحقیقاتی آن هم در حوزه سیاست خارجه به خصوص خاورمیانه و کشورهای عربی انجام می‌دادم.

او ادامه داد: در نهایت آقای روحانی بعد از بررسی‌های مختلف با افراد متعدد به من وزارت ارشاد را پیشنهاد کردند و من نیز به شدت ابا و امتناع داشتم چرا که کم و بیش با مشکلات و حاشیه‌های این وزارتخانه آشنا بودم. آقای روحانی بر پذیرش این سمت از سوی من اصرار فوق‌العاده داشتند. به آقای روحانی گفتم که حاضر به پذیرش مسئولیت در برخی وزارتخانه‌های دیگر هستم. مثلا وزارت کشور ولیکن آمادگی برای حضور در وزارت ارشاد نداشتم اما تنها گزینه آقای روحانی بعد از بررسی‌ها من بودم.

جنتی همچنین درباره ارتباطش با مجلس گفت: ارتباط ما خوب است و مشکلی با مجلس نداریم. برخی از دوستان در مجلس بر برخی نکات بحث دارند که همواره اعلام آمادگی کردیم و به کرات در کمیسیون فرهنگی حضور یافتیم.

او در پاسخ به این سوال که «برخی از روزنامه‌ها که حالا طرفدار و هم‌نظر با دولت هستند، هر از چند گاهی بحث استیضاح شما را کلید می‌زنند؛ قصد دارند شما را از موضع استیضاح دور نگه دارند یا می‌خواهند وضعیت مجلس و دولت را تیره نشان دهند» اظهار کرد: از هدف آن‌ها اطلاع ندارم. بالاخره بر اساس برخی اظهارات این امر را بیان می‌کنند. اخیرا یکی از نمایندگان مجلس اظهار کرده بودند که قرار است فردا استیضاح فلانی را تقدیم هیئت رییسه کنیم. این امر منشا پرداختن برخی مطبوعات به این مطلب شده بود. حالا یکی بیاید بگوید امضاکنندگان به حد نصاب رسیده است، یکی بگوید نرسیده. یکی بگوید مطرح نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha