• شنبه / ۱۹ مهر ۱۳۹۳ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 93071910913
  • خبرنگار : 71527

با تشریح فعالیت‌های مجمع تقریب

اراکی: باید فاصله پیروان مذاهب مختلف را نزدیک کنیم

اراکی: باید فاصله پیروان مذاهب مختلف را نزدیک کنیم

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی فعالیت‌های این مجمع را به مناسبت بیست و چهارمین سال تاسیس تشریح کرد.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی فعالیت‌های این مجمع را به مناسبت بیست و چهارمین سال تاسیس تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آیت‌الله محسن اراکی در سالروز تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با اشاره به این‌که «فعالیت‌های مجمع وارد فاز جدیدی شده است» گفت:‌ میدانی شدن فعالیت‌های تقریبی و پروژه‌های عملیاتی و راه‌اندازی نشست‌های گفت‌وگوی بین علمای مذاهب از جمله این فعالیت‌ها بود.

وی افزود: برای نخستین بار نشست بین علمای مذاهب در چارچوب گفت‌و‌گوی بین مذاهب انجام شد که در ماه گذشته در حوزه علمیه قم شکل گرفت و تعداد زیادی از علمای اندونزی و علمای قم حاضر بودند و ملاقات بسیار خوبی بین آنها شکل گرفت.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب، تشکیل اتحادیه علمای مقاومت را از جمله برنامه‌های دیگری دانست که در ماه‌های گذشته انجام شده است و در ارتباط با آن افزود: همه می‌دانیم که امروز در منطقه ما بلکه در سراسر جهان جوامع آزاده و کشورهای آزادی خواه با مشکل سلطه استکبار روبرو هستند. در منطقه ما رژیم صهیونیستی در ماه‌های گذشته یکی از وحشتناک‌ترین جنایت‌های خود را انجام داد. همین حادثه خود دلیل روشنی برای ضرورت تشکیل چنین اتحادیه‌ای بود. شکل گیری چنین تشکلی که بتواند در راستای مقاومت اسلامی در منطقه منسجم عمل کند ضرورت داشت.

اراکی گفت: اولین گام اتحادیه علمای مقاومت برداشت گامی بود جهت جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای غزه. در دو سه هفته آینده اولین جلسه کمیته مرکزی این اتحادیه در بیروت منعقد خواهد شد و اعضای اساسنامه را تعیین خواهد کرد. همچنین دبیر کل و سخنگو را انتخاب خواهند کرد و نسبت به ارائه کمک‌های مالی در ارتباط با غزه تصمیم‌هایی خواهند گرفت.

وی در ادامه با تشریح بخش دیگری از فعالیت‌های مجمع جهانی تقریب مذاهب در شش ماه اول سال افزود: ما در سراسر کشور نشست‌های بین‌العلمایی بسیاری در نقاط مختلف داشتیم. در استان‌های کرمانشاه،‌ کرمان،‌ آذربایجان غربی،‌ سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی اجلاس مشترکی بین علمای شیعه و سنی داشتیم که ضمن گفت‌و‌گوهای علمی و هماهنگی‌های مذهبی برنامه‌هایی را در نظر گرفتیم تا انجام شود. باید در مسائلی چون مسئله هلال ماه، مساجد مشترک و نمازهای مشترک اقداماتی صورت بگیرد تا بتوانیم فاصله‌ها را نزدیک کنیم و راه را به سوی وحدت واقعی بین همه پیروان مذاهب مختلف فراهم کنیم.

وی در ادامه با اشاره به تشکیل شورای آموزش‌های تقریبی در شش ماه گذشته گفت‌: سیستم آموزش و پرورش باید به گونه‌ای باشد که بتواند تعامل با فرهنگ تقریب را آموزش دهد. این که چگونه می‌توانیم به رغم اینکه مذاهب گوناگون در کشور وجود دارند زندگی و جامعه‌ای یک‌دست و منسجم داشته باشیم این احتیاج به فرهنگ سازی دارد که وظیفه شورای آموزش‌های تقریبی است.

اراکی در بخش دیگری از سخنانش با گلایه از اینکه بعضی می‌گویند جمهوری اسلامی تقریب را راه انداخته است که رهبر جهان اسلام شود، گفت: ما می‌گوییم شما بیایید پرچم تقریب را در دست بگیرید و ما می‌آییم زیر پرچم شما. در کشورهایی نظیر عراق و سوریه برنامه‌های موثری داشته‌ایم. نمایندگی‌های متعددی برای مجمع در سراسر کشور را تاسیس و فعال می‌کنیم، این مجمع‌ها برای گسترش پیام وحدت تلاش می‌کنند.

در حال حاضر 30 نماینده در کل جهان اسلام داریم و همچنین در حال گسترش آن هستیم.

به گزارش ایسنا، دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب با اشاره به فعالیت‌های بین المللی مجمع افزود: ما سه جریان بین‌المللی را راه اندازی کرده‌ایم که مرکز آن لندن است. اولین جریان "لاو محمد" نام دارد که یک کمپین جهانی است. جریان دوم شبکه "لاو قرآن" است که کمپین گسترده‌ای از فعالیت‌های جوانان را شکل داده‌اند. جریان سوم جریان"لاو حسین" است که در همین محرم امسال کلید خواهد خورد و جوانانی از سراسر جهان و علاقمندان به انقلاب حسینی گرد هم خواهند آمد.

وی در بخش دیگری از تشریح اقدامات مجمع با اشاره به تولیدات فکری افزود:‌ ما در قم یک پژوهشگاه تقریبی داریم. هم اکنون پروژه‌ای قریب 60 جلد کتاب را در دست داریم که احادیث مشترک و متحدالقول بین اهل سنت و شیعه را جمع‌آوری کرده که کاری علمی و عظیم است. پژوهشگاه در عرصه‌های متعددی در حال فعالیت است. خود انتشارات مجمع تقریب مجموعه‌ای عظیمی از این تولیدات را منتشر کرده است هر چند اجازه نمی‌دهند تولیدات علمی و انتشارات ما در نشر جهانی نفوذ کند. در خیلی از نمایشگاه‌ها اجازه نمی‌دهند که کتاب‌های ما وارد شود در حالی که کتاب‌های ما تقریبی است. ما مبارزه سختی را در این ناحیه داریم.

وی همچنین با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه مذاهب اسلامی گفت:‌ دانشگاه مذاهب اسلامی تولیدات زیادی را انجام می‌دهد. مرکز آن در تهران است و شعبی در استان‌های گلستان،‌ سیستان،‌ کردستان و هرمزگان دارد. در عرصه کارهای پژوهشی گام‌های خوبی برداشته است، کنفرانس‌های علمی زیادی را برگزار کرده است و همچنین نشریات مختلفی را به زبان انگلیسی‌،‌ عربی و اردو و حتی فرانسوی که نشریه‌هایی دوره‌ای هستند منتشر کردیم.

وی در پایان سخنانش به برگزاری اجلاس بزرگی در آینده اشاره کرد و گفت:‌ اجلاس بزرگی در آینده داریم که تحت نظارت دو مرجع بزرگ جهان اسلام آیت‌الله مکارم شیرازی و آیت‌الله سبحانی در ماه‌های آینده برگزار خواهد شد. این اجلاس کنگره‌ای برای مبارزه با جریان‌های افراطی خواهد بود که مجمع نیز با آنها همکاری دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha