• سه‌شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۳ / ۰۰:۴۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 93070100046
  • خبرنگار : 71365

شاپور جورکش عنوان کرد

سیاست چماق و هویج برای نویسندگان!

سیاست چماق و هویج برای نویسندگان!

شاپور جورکش با اشاره به مجوز نگرفتن کتاب‌هایش می‌گوید: وزارت ارشاد نویسندگان را برای انتشار کتاب‌های‌شان در موقعیت «بده بستان» یا «سیاست چماق و هویج» قرار می‌دهد.

شاپور جورکش با اشاره به مجوز نگرفتن کتاب‌هایش می‌گوید: وزارت ارشاد نویسندگان را برای انتشار کتاب‌های‌شان در موقعیت «بده بستان» یا «سیاست چماق و هویج» قرار می‌دهد.

این شاعر و نویسنده با اشاره به این‌که آثارش مدت‌هاست برای گرفتن مجوز نشر به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رفته‌اند به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: کتاب‌هایم طبق معمول همچنان اجازه انتشار ندارند و ظاهرا انگار همچنان ممنوع‌القلم‌ هستم.

جورکش درباره پیگیری‌هایش برای انتشار این کتاب‌ها نیز گفت: ناشران معتقدند که باید به ارشاد بروم و درباره مسائلی با مسوولان ارشاد صحبت کنم، اما من دلیلی نمی‌بینم که برای انتشار کتابم کرامت انسانی را کنار بگذارم. باید کتابم بررسی شود؛ نه خودم. من حاضر به این کار نیستم، چون آن‌ها انتظارات دیگری علاوه بر موضوع کتاب‌ها دارند. می‌دانم برای کسانی که به منظور پیگیری‌ وضعیت انتشار کتاب‌های‌شان به ارشاد رفته‌اند، شرایطی به‌وجود آورده‌اند که به نوعی نویسنده را در شرایط بده بستان قرار می‌دهد؛ نوعی سیاست چماق و هویج. مگر نوشتن چیست که آدم مجبور به این کار شود؟

او در ادامه گفت: من هیچ وفاقی در این زمینه نمی‌بینم. آن‌ها باید تصمیم بگیرند که می‌خواهند با ممنوع‌القلم‌ها چه کار کنند. ناشران هم که ترجیح می‌دهند خیلی خود را درگیر این مسائل نکنند.

این شاعر و نویسنده درباره کتاب‌هایش نیز گفت: حدود سه سال است که کتاب «پسامدرنیزم» از سوی نشر چشمه به ارشاد رفته است. آخرین باری که درباره وضعیت این کتاب از ناشر سؤال کردم به من گفته شد که آن‌ها گفته‌اند خودم به آن‌جا بروم، اما من دلیلی برای رفتن به آن‌جا نمی‌بینم.

جورکش افزود: دو دفتر شعر و همچنین تجدید چاپ برخی از کتاب‌ها‌یم از جمله «زندگی، عشق و مرگ از دیدگاه هدایت» که پیش از این دو بار از سوی انتشارات آگاه منتشر شده و حالا ارشاد به آن‌ها گفته است که این کتاب دیگر قابل چاپ نیست و «بوطیقای شعر نو» که باید از سوی انتشارات ققنوس به چاپ چهارم می‌رسید از جمله کتاب‌هایی هستند که هنوز وضعیت مشخصی پیدا نکرده‌اند و معلوم نشده که منتشر می‌شوند یا نه.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha