• چهارشنبه / ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 93062615750
  • خبرنگار : 71368

ورود روانشناسان امدادگر به حمایت‌های روانی در بحران

ورود روانشناسان امدادگر به حمایت‌های روانی در بحران

صبح امروز تفاهم‌نامه‌ای فی‌مابین سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر و سازمان نظام روانشناسی امضا شد که براساس آن روانشناسان کشور برای ورود به حوادث و التیام آسیب‌دیدگان به سازمان امداد و نجات کمک می‌کنند.

صبح امروز تفاهم‌نامه‌ای فی‌مابین سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر و سازمان نظام روانشناسی امضا شد که براساس آن روانشناسان کشور برای ورود به حوادث و التیام آسیب‌دیدگان به سازمان امداد و نجات کمک می‌کنند.

به گزارش خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر پیرحسین کولیوند، رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه علاوه بر ارتقای سطح آموزش‌های جست‌وجو و نجات باید به مسائل روحی و روانی امدادگران نیز توجه ویژه‌ای شود، گفت: در حادثه اخیر سقوط هواپیما در تهران، امدادگران ما موظف بودند اجساد سوخته و غیرقابل شناسایی مسافران این هواپیما را درون کیسه اجساد گذاشته و به پزشکی قانونی منتقل کنند که بنده مشاهده کردم، بسیاری از امدادگران ما در حالی که گریه می‌کنند، این عمل را انجام می‌دهند. قطعا چنین موضوعاتی تاثیرات روحی و روانی بسیاری بر روی این افراد خواهد گذاشت.

وی با اشاره به اهمیت کمک به آسیب‌دیدگان پس از وقوع حادثه گفت: در زلزله مورموری با آنکه خوشبختانه خسارت جانی و مالی زیادی وارد نشد، اما 800 پس‌لرزه آن مشکلات روحی و روانی زیادی برای مردم آن منطقه ایجاد کرد. در اینجا هم ضرورت ورود روانشناسان را در این حوادث احساس کردیم.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر با بیان اینکه باید از ظرفیت روانشناسان برای هم‌افزایی و کاهش هزینه‌ها استفاده کرد، گفت: حتی می‌توان در آموزش همگانی از دانش فنی این سازمان استفاده کرد و با راه‌اندازی تیم‌های بین‌المللی الگوی خوبی از روانشناسان امدادگر را به جهان ارائه کنیم.

کولیوند با بیان اینکه سازمان امداد و نجات نیز به تمام روانشناسان این سازمان آموزش‌های امداد و نجات ارائه می‌کند، گفت: این تفاهم‌نامه به مدت سه سال لازم‌الاجرا است.

به گزارش ایسنا، الله‌یاری، رییس سازمان نظام روانشناسی کشور نیز با بیان اینکه متاسفانه امروزه در کشور به اندازه مسائل جسمی به روح و روان توجه نمی‌شود، گفت: تنها 15 درصد از سلامت انسان‌ها مربوط به جسم است و مابقی مربوط به سلامت روح و روان است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 10 هزار روانشناس عضو سازمان نظام روانشناسی هستند، گفت: براساس قانون، روانشناسان برای فعالیت باید مجوزهای لازم را از این سازمان کسب کنند.

رییس سازمان نظام روانشناسی کشور با بیان اینکه در حال حاضر گرایشی در سازمان نظام پزشکی مبنی بر روانشناسی در بحران وجود دارد، تصریح کرد: در جلسه امروز کلیات طرح مورد تایید قرار گرفته است و در آینده‌ای نزدیک کمیسیون و کارگروه‌هایی برای تعیین مصادیق و شیوه کار ایجاد خواهد شد تا حضور روانشناسان در بحران‌ها به همراه نیروهای امداد و نجات مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، در این تفاهم‌نامه که به مدت سه سال لازم‌الاجرا است، تربیت روانشناسان امدادگر برعهده سازمان امداد و نجات قرار گرفته است و انجام تحقیقات مشترک، اعزام مشاوران روانشناس به همراه تیم‌های امداد و نجات و افزایش مهارت امدادگران در هنگام وقوع حوادث مورد تاکید قرار گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha