• شنبه / ۲۲ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93062212905
  • خبرنگار : 71191

مخالفت یک کارشناس با ساخت‌وساز در رامسر

مخالفت یک کارشناس با ساخت‌وساز در رامسر

کارشناس نظارت فنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: ارتفاع «10 متر و 10 سانتی‌متر» ساختمان دو طبقه‌ی واقع در بازار بزرگ رامسر که گفته می‌شود براساس ضوابط شورای عالی معماری و شهرسازی است، براساس ضوابط میراث فرهنگی نیست.

کارشناس نظارت فنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: ارتفاع «10 متر و 10 سانتی‌متر» ساختمان دو طبقه‌ی واقع در بازار بزرگ رامسر که گفته می‌شود براساس ضوابط شورای عالی معماری و شهرسازی است، براساس ضوابط میراث فرهنگی نیست.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، ساخت دو طبقه از پنج طبقه‌ی مجتمعی که در حریم چهار بنای تاریخی و 33 هکتار باغ رامسر قرار دارد، اعتراض‌های زیادی را از سوی کارشناسان و دوستداران میراث فرهنگی درپی داشته، این در حالی است که رییس هیئت مدیره‌ی مجتمع یادشده (برج‌های آرامش) حسین رسول‌زاده پیش از این به خبرنگار ایسنا گفته بود: مجتمع در دست ساخت، در انتهای حریم درجه‌ی 3 و در فاصله‌ی بیش از 600 متری هتل رامسر قرار دارد؛ این فاصله چه آسیبی می‌تواند به هتل و باغ 33 هکتاری رامسر وارد کند؟

اما فرهاد کهریز - کارشناس نظارت فنی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: از دسترسی اصلی ساختمان که تا کنون دو طبقه‌ی آن ساخته شده، تا میله‌های انتظار برای ساخت طبقات بعدی، ارتفاع موجود 10 متر و 10 سانتی‌متر است؛ این ارتفاع برخلاف ضوابط میراث فرهنگی و قانون است.

او با بیان این که باغ تاریخی 33 هکتاری رامسر با «برج‌های آرامش» حدود 50 متر فاصله دارد، ادامه داد: این باغ در عرصه‌ی بلافصل هتل «قدیم» (بنیاد پهلوی)، بلوار «کازینو» (بلوار مقابل هتل‌های رامسر) قرار دارد و نمی‌توان آن‌ها را از یکدیگر جدا کرد، چون یک مجموعه‌ی درهم تنیده هستند و ارتفاع تا کنون ساخته‌شده برای بازار بزرگ رامسر براساس ضوابط طرح تفصیلی و مقررات میراث فرهنگی است.

وی با تأکید بر این‌که حریم و ضوابط میراث فرهنگی برای باغ 33 هکتاری و چهار بنای تاریخی آن در سال 1379 مصوب شده است، اظهار کرد: با توجه به روند تخریبی که شهرداری رامسر در طول سال‌های گذشته داشته است، در نهایت، اداره‌ی میراث فرهنگی استان مازندران با مشخص کردن ضوابط معین، از ادامه‌ی تخریب‌ها در این منطقه جلوگیری کرد. آن زمان هنوز حریم بناهای تاریخی در این منطقه مصوب نشده بود، اما برخی ساخت‌و‌سازها مجوز گرفتند یا انجام شدند.

او افزود: اسکلت فلزی سه بلوک ساختمان 7 تا 11 طبقه در نیمه‌ی دهه‌ی 50 توسط بنیاد پهلوی زده شد؛ اما در دوره‌ی پهلوی دوم با هدف حفظ حریم منظری بلوار قدیم و دریا، ادامه‌ی ساخت‌وساز را متوقف کرد، تا این‌که در دهه‌ی 60 بنیاد مستضعفان که در اوایل انقلاب اسلامی املاک پهلوی در اختیار آن‌ها قرار گرفت، اقدام به کامل کردن اسکلت‌های فلزی کرد. همچنین صدور مجوز برای ساخت هتل‌آپارتمان هنرمندان در رامسر در سال‌های 77 - 76، قبل از تصویب حریم برای بناهای تاریخی رامسر در سال 79 را از جمله ساختمان‌هایی دانست که ارتفاعی بیش از ارتفاع مجاز براساس ضوابط میراث فرهنگی دارند.

به گزارش ایسنا، برج‌های آرامش در حریم «هتل بنیاد پهلوی» (ثبت‌شده در تاریخ یکم مردادماه 1352)، «بلوار مقابل هتل‌های رامسر» (ثبت‌شده در تاریخ پنجم دی‌ماه 1352)، «باغ رامسر» (ثبت‌شده در تاریخ 19 اردیبهشت‌ماه 1378) و «ساختمان فرمانداری» (ثبت‌شده در تاریخ 25 اسفند 1379) ساخته شده است.

انتهای پیام

33 هکتار باغ در رامسر

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۲۲ ۱۳:۱۱

توروخدا اجازه نديد اين شهر هم خراب شه. توي بدروم تركيه اصلا اجازه بيش از دوطبقه نمي‌دن. اين شهر زيباترين شهر ايرانه. اجازه ندين منظره كوه و دريا رو كه درش منحصر به فرده از دست بده.