• دوشنبه / ۱۰ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 93061005846
  • خبرنگار : 71404

دقت بهتر است یا سرعت؟

خبر؛ گوشت تازه‌ای که بماند از بین می‌رود

خبر؛ گوشت تازه‌ای که بماند از بین می‌رود

دکترمحمود دهقان - استاد بازنشسته دانشکده صداوسیما - معتقد است: فدا کردن دقت در مقابل سرعت در امر خبررسانی یک اتفاق غیرطبیعی‌ نیست و اینکه برخی می‌گویند این کار توطئه است، اصلا درست نیست.

دکترمحمود دهقان - استاد بازنشسته دانشکده صداوسیما - معتقد است: فدا کردن دقت در مقابل سرعت در امر خبررسانی یک اتفاق غیرطبیعی‌ نیست و اینکه برخی می‌گویند این کار توطئه است، اصلا درست نیست.

این مدرس دانشگاه درخصوص لزوم صحت در ارائه‌ی اخبار و اهمیت به این مقوله از سوی رسانه‌ها، به خبرنگار بخش رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: خبرنگاری، حرفه‌ی خطرناک و حساسی است اما یادمان نرود که خبرنگاران چشم و گوش مردم و رکن اصلی دموکراسی در جهان جدید هستند؛ بر این اساس وقتی در امر خبررسانی دقت فدای سرعت می‌شود، به این معنی نیست که حتما توطئه‌ای پشت آن است و بعضا پیش می‌آید حتی اگر خبری مثبت هم باشد، برخی فکر می‌کنند پشت آن خبر توطئه است؛ در حالی که این طور نیست و این یک ذهنیت خطرناک است که متأسفانه خیلی از خبرنگاران عزیزمان طی این چند سال قربانی چنین برداشت‌های غلط شده‌اند.

وی با بیان اینکه دقت مهم‌تر از سرعت است و باید به آن اهمیت داده شود، تاکید کرد: قاعدتا ممکن است در امر خبر، سرعت با عدم دقت همراه باشد که یک امر طبیعی است. قطعا یک خبرنگار حرفه‌ای باید سعی کند صحت را فدای سرعت نکند اما این اتفاقات که بعضا می‌بینیم برای چهره‌های کشورمان پدید می‌آید امری غیرطبیعی نیست و در همه جای دنیا اتفاق می‌افتد و فقط منحصر به کشور ما نمی‌شود.

او در عین حال اظهار کرد: همیشه حوادثی که مربوط به چهره‌های کشورمان می‌شود در جامعه با حساسیت همراه است و خطاهایی از این قبیل در همه جای دنیا رخ می‌دهد و همیشه برای بسیاری از شخصیت‌های بزرگ سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و هنری این مسائل پیش می‌آید. من این اتفاقات را به منظور بدی نمی‌گیرم بلکه یک امر طبیعی در بحث خبررسانی و اطلاع‌رسانی می‌دانم؛ چراکه یک خبرنگار می‌داند جامعه به فلان ورزشکار یا فلان هنرمند علاقه دارد، بنابراین وقتی خبرنگار کوچکترین خبری از شخصیت‌ها می‌شنود، سعی می‌کند سریعا آن‌را منتشر کند.

این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: از سوی خبرنگاران باید تلاش شود که در نظر بگیرند انتشار یک خبر چقدر می‌تواند به وجهه فرد مقابل خدشه وارد کرده و یا در کشور تنش ایجاد کند، پس بهتر است قبل از انتشار خبر، از یک منبع معتبر تایید صحت آن گرفته شود و سعی کند خبر دروغ و راست را از هم جدا کند. همچنین در عین حال خبر باید زنده باشد؛ چرا که خبر مثل گوشت تازه می‌ماند که اگر کمی بماند از بین می‌رود.

دکتر دهقان در پایان گفت‌وگوی خود با ایسنا با بیان اینکه همیشه رفتارها و اتفاقات زندگی چهره‌ها در معرض دید خبرنگاران و مردم واقع می‌شود، اظهار کرد: همیشه کسانی که در حوزه خودشان بُلد می‌شوند، برای جامعه هم مطرح هستند؛ بنابراین رفتارهایشان و اتفاقات زندگی‌شان هم برای مردم حائز اهمیت است، به همین خاطر وقتی خبرنگاران مطلع می‌شوند شاعر، نویسنده، هنرپیشه و یا هر فرد مطرح دیگری که به بخش‌های با اهمیت جامعه وصل است، برایش اتفاقی افتاده است، می‌خواهند سریع‌تر خبرش را منعکس کند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمود دهقان که استاد بازنشسته دانشکده صدا‌و‌سیماست، به گفته خودش اکنون مشاور بازاریابی و تبلیغات در شرکت‌ها و رسانه‌ها و بانک‌های مختلف است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha