محققان معتقدند که نسل آینده انسانها احتمالا بوسیله رباتهای شبه ترمیناتور از بین خواهند رفت.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حضور رباتها در کنار انسان بطور کلی بد نیست و می تواند باعث تسهیل زندگی انسان شود؛ این ماشینها میتوانند در کارهای دشوار و خطرناک مانند معدن، خنثیسازی بمب یا تعمیر نیروگاههای اتمی حادثهدیده حضور پیدا کنند.
خودروهای خودران با قابلیت حس کردن ترافیک، سرعت و جهت مانند خودروی گوگل، رباتهای خانهدار، نظافتچی، مراقب کودک و سالمند در ژاپن، بخشی از روند پرشتاب توسعه رباتهای خودمختار و هوشمند محسوب میشوند.
اما هوشمندسازی رباتها و بهرهمندی از تواناییهای شبهانسانی میتواند در آینده زندگی نسل بشر را با تهدید جدی مواجه سازد.
در آینده نزدیک ریز تراشههای رایانهای بسیار هوشمند، سطح هوش رباتها را به سطح هوش انسان نزدیک کرده و امکان تجزیه و تحلیل موقعیتهای اجتماعی را برای ماشین فراهم میکنند که این مسئله میتواند امنیت انسان را در معرض خطر قرار دهد.
محققان معتقدند که رباتها در آینده، نسل بشر را از سر کینهورزی یا مهربانی از بین خواهند برد.
«نل واتسون» از کارشناسان حوزه رباتیک و الکترونیک در کنفرانس تکامل رسانهها در سوئد خاطرنشان کرد: آموزش دادن به رباتها برای مهربان بودن به تنهایی کافی نیست، بلکه باید رباتها قادر به درک ارزش واقعی انسانها نیز باشند؛ این ارزشگذاری تضمین میکند که ربات از سر مهربانی انسان را نکشد.
به گفته «واتسون»، ما اکنون در حال رمزگشایی از اسرار پیچیده قدرت مغز انسان و بطور همزمان ارتقاء سیستمهای رایانهای و رباتها هستیم، بدون اینکه خطری که آینده بشر را تهدید میکند، درک کنیم.
«الون ماسک» بنیانگذار شرکت خصوصی هوافضای اسپیسایکس چندی قبل عنوان کرده بود، ابرهوشهای مصنوعی در آینده به تهدیدی جدی برای بشر تبدیل شده و خطرناکتر از سلاحهای هستهای خواهند شد.
«استفان هاوکینگ» فیزیکدان برجسته جهان نیز معتقد است، در شرایطی که فناوری، توانایی یادگیری و انطباق با محیط را میآموزد، بشر با آیندهای نامطمئن مواجه خواهد بود.
در این صورت، هوش مصنوعی فوق هوشمند میتواند در آینده به دوست یا دشمن انسان تبدیل شود.
انتهای پیام
نظرات