• یکشنبه / ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۷:۳۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1403112821000
  • خبرنگار : 71623

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان اعلام کرد

ظرفیت‌های قزاقستان برای تجار ایرانی/ سرمایه‌گذاری قزاقستان در بندرعباس و اینچه‌برون در دستور کار

ظرفیت‌های قزاقستان برای تجار ایرانی/ سرمایه‌گذاری قزاقستان در بندرعباس و اینچه‌برون در دستور کار

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان با اشاره به ظرفیت‌های تجاری قزاقستان برای ایران، گفت: این کشور سرمایه‌گذاری در مناطق بندرعباس و اینچه‌برون در ایران و بندر کوریک در قزاقستان را در دستور کار قرار داده، چراکه به دنبال استفاده از کریدور شمال به جنوب برای صادرات غلات این کشور از طریق آب‌های جنوبی ایران است.

به گزارش ایسنا، سومین همایش اقتصادی خزر در روزهای ۲۹ و ۳۰ بهمن در تهران با حضور نخست‌وزیران روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان برگزار می‌شود و به همین بهانه مقامات کشورهای یاد شده به ایران سفر کرده‌اند. در همین راستا روز گذشته جلساتی بین مقامات ایرانی و قزاقستانی برگزار شده است. در این جلسات وزرای دو کشور یک سند رسمی برای رسیدن به تجارت ۳ میلیارد دلاری امضا کردند.

صمد حسن زاده - رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران-  در نشست مشترک با وزیر تجارت قزاقستان، تاکید کرده حجم تجارت ایران و قزاقستان، تناسبی با ظرفیت‌های مختلف صنعتی و تجاری دو کشور ندارد و راضی‌کننده نیست. همچنین تاکنون تفاهم‌نامه‌های همکاری متعدد میان دو کشور امضا شده، اما این تفاهم‌نامه‌ها به صورت اجرایی و عملیاتی در نیامده و مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌اند.

همچنین در این نشست بر رفع مشکلات بانکی و مسائل حمل‌ونقل میان دو کشور به عنوان پیش‌نیازهای اصلی دستیابی به حجم تجارت سه میلیارد دلاری میان ایران و قزاقستان، تأکید شده است.

در این رابطه امیر عابدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: تجارت دو کشور ایران و قزاقستان در حال حاضر حدود ۵۰۰ میلیون دلار است که تراز تجاری ایران مثبت است. همچنین می‌توان گفت با افزایش خرید غلات از قزاقستان، شاهد رشد تجارت بین دو کشور خواهیم بود.

وی با بیان اینکه ایران و قزاقزستان رسیدن به تجارت سه میلیارد دلاری را هدف‌گذاری کرده‌اند، اظهار کرد: برای رسیدن به این هدف لازم است موانع بانکی و مشکلات مربوط به نقل و انتقالات مالی برطرف شود. توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی و دریایی در کریدور شمال به جنوب و تسریع در لغو روادید تجاری، ملزومات دیگری است که برای تحقق تجارت ۳ میلیارد دلاری باید به آن‌ها توجه شود.

رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان در ادامه در پاسخ به سوالی در رابطه با ظرفیت‌های تجارت با قزاقستان برای تجار ایرانی گفت: صادرات خدمات فنی و مهندسی و همچنین سرمایه‌گذاری و ‌تجارت در بخش‌های معدنی و کشاورزی از جمله ظرفیت‌های با ارزش اقتصادی در کشور قزاقستان به‌شمار می‌رود. همچنین صادرات محصولات کشاورزی، ‌باغی، ‌گلخانه‌ای و ‌خشکبار از اقلام مهم صادراتی ایران به قزاقستان است. در بخش صنعت ساختمان نیز می‌توان به ظرفیت‌های صادرات سیمان، سنگ، کاشی و ‌سرامیک اشاره کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه در سفر اخیر مقامات قزاقستان به ایران، وزرای دو کشور یک سند رسمی برای رسیدن به تجارت ۳ میلیارد دلاری امضا کردند، از امضای چندین تفاهم‌نامه از جمله در حوزه تبادل هیات‌های تجاری و نمایشگاهی، آموزش و حفظ نباتات خبر داد و گفت: همچنین این کشور سرمایه‌گذاری در مناطق بندرعباس و اینچه‌برون در ایران و بندر کوریک در قزاقستان را در دستور کار قرار داده، چرا که به دنبال استفاده از کریدور شمال به جنوب برای صادرات غلات این کشور از طریق آب‌های جنوبی ایران است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha