• یکشنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404011004553
  • خبرنگار : 71263

بزرگترین صنایع بورسی جهان کدامند؟

بزرگترین صنایع بورسی جهان کدامند؟

صنعت فناوری اطلاعات با ارزش بازار ۲۵.۷ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۵، بزرگترین صنعت فعال در بازار سهام جهانی است.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر، سه صنعت بزرگ جهان از نظر ارزش بازار، شامل فناوری اطلاعات، فاینانس و صنایع هستند که به اتفاق، ۵۰ درصد از بازار سهام جهانی را تشکیل می‌دهند.

در بسیاری از کشورها از جمله آمریکا، چین، تایوان و آلمان، شرکت‌های بزرگ فناوری، با ارزش‌ترین شرکت‌ها شناخته می‌شوند. در این بین، شرکت‌های مالی نیز حضور گسترده‌ای در آمریکا و چین دارند، در حالیکه غول‌های صنعتی در ژاپن پیشتاز هستند.

نمودار زیر بر اساس داده‌های آسوات داموداران، استاد دانشگاه نیویورک، بازار سهام جهانی را بر اساس صنایع در سال ۲۰۲۵ بررسی کرده است. این نمودار، بازار سهام جهانی به ارزش ۱۲۴  تریلیون دلار را در ۱۱ بخش و نزدیک به ۴۸۰۰۰ شرکت نشان می‌دهد.

بخش

ارزش بازار

(بر حسب تریلیون دلار)

سهم بازار

(درصد)

تعداد شرکت‌ها
فناوری اطلاعات ۲۵.۶۷ ۲۱ ۶۱۹۸
فاینانس ۲۱.۱۴ ۱۷ ۵۲۴۴
صنایع ۱۵.۳۲ ۱۲ ۸۷۸۰
بخش ارائه دهنده کالاها و خدمات به مصرف‌کننده ۱۳.۶۶ ۱۱ ۶۲۵۱
مراقبت درمانی ۱۰.۷۲ ۹ ۴۵۰۴
خدمات ارتباطی ۹.۳۳ ۸ ۲۲۲۶
کالاهای اساسی مصرف‌کننده ۷.۹۰ ۶ ۳۱۵۵
انرژی ۶.۷۵ ۵ ۱۴۱۶
مواد ۶.۱۱ ۵ ۶۴۶۲
 نیرو ۳.۷۵ ۳ ۹۱۰
املاک ۳.۲۹ ۳ ۲۶۶۴
مجموع ۱۲۳.۶۴

بخش فناوری اطلاعات با ارزش بازار ۲۵.۷ تریلیون دلار، بیش از یک پنجم بازارهای مالی جهانی را پوشش می‌دهد. شرکت‌های فناوری تا ۱۰ فوریه سال ۲۰۲۵، شش شرکت از ۱۰ شرکت برتر از نظر ارزش بازار در آمریکا را تشکیل می‌دادند. در چین، شرکت‌های علی‌بابا و تنسنت، در میان ۱۰ شرکت برتر از نظر ارزش بازار قرار دارند. همین روند در اروپا دیده می‌شود و شرکت نرم افزار تجاری «سپ» (SAP) با ارزش بازار بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار، سه رتبه برتر را کامل می‌کند.

در رتبه دوم، بخش فاینانس قرار دارد که ارزش آن به ۲۱.۱ تریلیون دلار می‌رسد. در حالی که شرکت برکشایر هاتاوی، با ارزش‌ترین شرکت در آمریکا و جهان است، تنها شرکت مالی در میان ۱۰ شرکت برتر است. در مقابل، چهار شرکت از ۱۰ شرکت برتر چین، بانک‌های بزرگ هستند. بانک آی‌سی‌بی‌سی (ICBC) که بزرگترین بانک چین از نظر ارزش بازار است، از نظر ارزش، رقیب بانک‌های آمریکایی ولز فارگو و مورگان استنلی به شمار می‌رود.

به طور کلی، بخش صنایع با تعداد ۸۷۸۰ شرکت، بیشترین تعداد شرکت‌های فهرست شده در بازار سهام را در میان صنایع بورسی دارد. این روند در شاخص «اس اند پی ۵۰۰» منعکس شده که تعداد شرکت‌های صنعتی، از شرکت‌های فناوری اطلاعات بیشتر است. در عین حال، بخش صنایع، تمرکز بسیار کمتر دارد، به طوری که ۱۰ شرکت برتر از نظر ارزش بازار تا ژوئن سال گذشته، ۳۶ درصد از این بخش را تشکیل دادند. در مقابل، ۱۰ شرکت بزرگ فناوری اطلاعات، ۷۷ درصد از این بخش را به خود اختصاص داده‌اند.

بر اساس گزارش ویژوال کپیتالیست، پس از آمریکا، شرکت‌های صنعتی در ژاپن تسلط دارند و ۲۳ درصد از بازار سهام این کشور را تشکیل می‌دهند وتویوتا به عنوان بزرگترین تولیدکننده خودرو در جهان، در راس آنها قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha