• چهارشنبه / ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 93051507022

روایتی از رفتار عجیب طلایی درباره تفکیک‌ جنسیتی

روایتی از رفتار عجیب طلایی درباره تفکیک‌ جنسیتی

"غیرت دینی اجازه نمی‌دهد زنی وارد اتاقی شود که 100 مرد به او تنه می‌زند و یا به یک دختر خانم در محل کار به هر رقم که می‌خواهند نگاه کنند. "

"غیرت دینی اجازه نمی‌دهد زنی وارد اتاقی شود که 100 مرد به او تنه می‌زند و یا به یک دختر خانم در محل کار به هر رقم که می‌خواهند نگاه کنند. "

به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اینها پاره‌ای از توضیحات نایب رئیس شورای شهر تهران در دفاع از اقدام شهرداری در مقابل خبرنگاران بود که روز گذشته پس از پایان جلسه شورا مطرح شد.

مرتضی طلایی که در جمع تعدادی از خبرنگاران شورا سخن می‌گفت، افزود: اساسا موضوع طرح تفکیک جنسیتی بیشتر مربوط به فضاسازی‌هایی است که در جامعه ایجاد شده است و هیچ مسئولی به دنبال تفکیک و جداسازی زن و مرد نیست اما به منظور تکریم، رفاه و آسایش اقداماتی انجام می‌شود.

وی افزود: ما در صحن شورا سه همکار خانم را در کنار هم قرار دادیم آیا این به معنی تفکیک است؟ ممکن است در کنسرت هم اعلام کنند که آقایان این قسمت و خانم‌ها قسمت دیگر بنشینند! مسئله مهم‌تر این است که اساس طرح این مسئله انحرافی است و نباید این اقدامات ارزشمند که برای حمایت و امنیت از خانم‌هاست را لوث کنیم؛ این مسائل سیاسی است.

طلایی در این حین خطاب به یکی از خبرنگاران زن پرسید: آیا شما حاضرید در اتاقی که 100 مرد تنه می‌زنند وارد شوید؟ این خبرنگار در جواب به او گفت: ترجیح می‌دهم کسی از ورود به اتاق منعم نکند و در عین حال مجبور نباشم وارد شوم.

یکی دیگر از خبرنگاران در جواب سوال طلایی به موضوع تفکیک در شهرداری اشاره کرد و گفت: آیا در شهرداری اتفاقاتی از این دست می‌افتاد؟ که البته این سوال بی‌جواب ماند و نایب رئیس شورا به سوال خود از خبرنگار اولی تاکید کرد و گفت: جواب من را بدهید؟

خبرنگار مخاطب نیز پاسخ داد: بله! که مرتضی طلایی در این لحظه برای خبرنگار سر تاسف تکان داد و توصیه کرد: شما باید در جهان‌بینی و اعتقادات خود تجدید نظر کنید چون اصلا این موضوع بعد اخلاقی و انسانی دارد.

طلایی صحبت‌های خود را چنین تکمیل کرد که : «زمانی که در حوزه امنیت مردم فعالیت می‌کردم زنان خیابان از ما تشکر می‌کردند . از آنان سوال کردم که چرا شما تشکر می‌کنید؟ گفتند ما دلمان نمی‌خواهد با این افراد حرف بزنیم. دلمان می‌خواهد با فرد یگری حرف بزنیم. شما باعث شدید که هر کسی برای ما ترمز نکند و بوق نزند.»

طلایی خطاب به خبرنگار مذکور ، گفت: "جواب شما یک جواب سیاسی است. حال نمی‌دانم از کدام رسانه هستید و ماموریت‌تان چیست؟ یعنی شما حاضرید برای سیاست رسانه از کرامت خودتان هم عبور کنید!"

خبرنگار که خود را در مقابل اظهارات این عضو شورای شهر تهران می‌دید بار دیگر، تاکید کرد: من می‌خواهم آزادی انتخاب داشته باشم و کسی با ایجاد محدودیت، کرامت ندهد!

در این میان طلایی برای اثبات نظرات خود، به شکل ناگهانی به سمت خبرنگار رفت که این اقدام باعث شد خبرنگار خود را عقب بکشد. طلایی در این زمان با لحنی که نشانه اثبات سخنانش بود، پرسید؟ "پس چرا خودت را کنار کشیدی؟" و افزود: "فرض اشتباه پاسخ اشتباه دارد". دین و فرهنگ ما این اجازه را به ما نمی‌دهد که حق انتخاب را از زنان بگیریم یا تفکیک جنسیتی کنیم!

یکی دیگر از خبرنگاران سوال قبل از اقدام طلایی را دوباره تکرار کرد که آیا در شهرداری اتفاقاتی این چنین می‌افتد؟ که او پاسخ داد: ما می‌گوییم اقدام شهرداری اقدامی است در جهت حفظ حقوق بانوان و ارتقای ضریب امنیت، آرامش و رفاه بانوان !

یکی از خبرنگاران دیگر گفت: اول از همه بحث این بود که مدیران مرد منشی مرد داشته باشند اما...

در این میان طلایی قبل از پایان سوال خبرنگار گفت که این اقدام شهرداری مصوبه شورای انقلاب فرهنگی است. خبرنگار هم ادامه داد که: " الان آقایان و خانم‌ها در فضای جداگانه کار می‌کنند؟". طلایی در این راستا گفت: «شما به شهرداری بروید و ببینید که فضا واقعا چطوری است» و باز هم تکرار کرد که «فرض اشتباه پاسخ اشتباه به همراه می‌آورد.» ما فقط می‌گوییم برای حفظ امنیت و توجه به کرامت زنان در شرایطی که چند زن با هم کار کنند، امنیت و آسایش بیش‌تری داشته باشد. چرا چنین کاری نکنیم؟

یکی دیگر از خبرنگاران به تعدد تخصص در شهرداری اشاره کرد و پرسید: شهرداری ادارات تخصصی دارد و 20 نفر مثلا در حوزه معاونت شهرسازی هر کدام تخصصی دارند که اگر تفکیک بر اساس جنسیت ...

اما این سوال خبرنگاران نیز توسط طلایی قطع شد و گفت: " با «اگر» نمی‌توان طرح مسئله کرد ، مصداق بیاورید با فرضیات شما اتفاقی نمی‌افتد".

یکی از خبرنگاران مجددا پرسید: « اگر مصوبه بوده است چرا الان این اتفاق افتاد؟ چرا 2 سال قبل چنین مسئله‌ای نبود در حالی که آقای قالیباف 9 سال است که شهردار هستند ؟» و طلایی در پاسخ به او گفت:« این مصوبه سال 72 شورای انقلاب فرهنگی بوده است که مدیران را از بکارگیری منشی زن منع کرد و آقای قالیباف پیگیری لازم را انجام داده است. کار خوبی کرده دستش هم درد نکند».

نایب رئیس شورای شهر ادامه داد: من به عنوان یک مرد غیرتی اجازه نمی‌دهم دختر را بیندازم جایی که هر قلم دلشان می‌خواهند نگاهش کنند.

وی در ادامه به مکالمات خود با همسرش اشاره کرد و گفت: « به خانمم گفتم من دارم می‌روم سر کار و آنجا سه خانم که دو تا از آنان مطلقه هستند کار می‌کنند ، شما راضی هستی؟ گفت:‌ «قلم پایت را می‌شکنم. من به عنوان زن دلم می‌خواهد همسرم امنیت داشته باشد».

وی پس از این اظهارات مجددا، گفت: شما با فرضیه‌های اشتباه به دنبال القاء اشتباهات هستید ولی از نظر من که مرد هستیم غیرتم اجازه نمی‌دهد که این کار را انجام دهم، چه کار دارم به دیگران؟"

وی در پاسخ به خبرنگاران که می‌گفتند "این نظر شخصی شماست"، گفت: نظر شما هم "نظر شخصی شماست" و حق ندارید نظرتان را به آدم‌ها القا کنید.

یکی از خبرنگاران پرسید آیا اینکه مصوبه شورای فرهنگی است دلیل درست بودن موضوع است؟ که طلایی با لحن تندی ، گفت: "شما نه شرع را قبول دارید و نه قانون! پس فمینیست‌ها را قبول دارید که هر حرفی که می‌خواهند می‌زنند. ما داریم می‌گوییم قانون است. در مقابل دین خدا تمکین نمی‌کنید، در مقابل قانون و عرف هم تمکین نمی‌کنید؟ "

خبرنگار در دفاع از خود گفت: قانون می‌گوید زن و مرد کنار هم کار نکنند؟ اتفاقا قانون کار چنین حرفی نمی‌زند! طلایی ادامه داد: مصوبه شورای انقلاب فرهنگی می‌گوید مدیران مرد نمی‌توانند منشی زن داشته باشد، قبول ندارید؟

خبرنگار پاسخ داد: نه!

این عضو شورای شهر خطاب به وی گفت: شما نظر شخصی دارید. همین الان حاضرم به خیابان برویم و از خانم‌ها بپرسیم ببینید که موافق هستند یا نه ؟

خبرنگاران نیز اظهار کردند که ما همه می‌توانیم بیش از 10 نفر مخالف بیاوریم و طلایی در این هنگام نتیجه‌گیری کرد که جامعه ترکیبی از آرا و سلیقه‌های مختلف است که حد واسط آن ملاک عمل احکام دینی، عرف جامعه و قانون و مقررات است.

وی سپس خطاب به خبرنگاران گفت: اگر به فرهنگ، اخلاق، احکام دین توجه نکنیم به چه چیز توجه کنیم؟‌ ملاک اظهار نظر بنده مبتنی بر اخلاق است. خبرنگار دوباره پرسید: اگر زنان سرپرست خانوار کار خود را از دست بدهند معضلات اجتماعی ایجاد نمی‌کنند؟

طلایی در پاسخ او گفت: "من دارم می‌گویم یک مورد را مثال بزنید که الان باشد و بگذارید یک مقدار این نانی که در می‌آورید را به درستی بخورید. اگر زن سرپرست خانواری به گفته شما در تفکیک جنسیتی یا به این دلیل که خواسته در محیط عمومی کار کند اخراج شده است همین الان با شما همراه می‌شوم. اگر چنین بود من همه حرف‌ها را قبول می‌کنم. "

یکی از خبرنگاران در این لحظه با دلخوری گفت که لزومی ندارد برای اثبات خودتان نان ما را زیر سوال ببرید و در نهایت این بحث با دلخوری تمام شد.

این روایت از زاویه نگاه خبرنگار روزنامه شرق نیز امروز در این روزنامه منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۲:۱۰

اين اظهارات كلا توهين آميز است. مخصوصا به زنان مطلقه. خجالت دارد.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۲:۱۳

عوض اينكه بيايند بزنند توي دهن اون مدير مردي كه منشي در دفترش امنيت ندارد، صورت مساله را پاك مي‌كنند. مطمئن باشيد چنين مردي هر جا باشد وسائل عيش و عشرتش را فراهم مي‌:ند. سيستم بايد طوري باشد كه چنين آدمهايي جرات تكان‌خوردن از ترس قانون نداشته باشند. اينطوزي پيش برود به متجاوزان هم امان مي‌هند.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۲:۱۸

ببين وقت و انرژي مملكت صرف چه چيزايي داره ميشه. بسه ديگه توهين و به مردا و زناي اين مملكت.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۲:۱۹

والله ما كنسرتهاي زيادي رفتيم كسي هم به ما و خانممان تنه نزده. در ضمن ميشه بگيد توي كدوم اداره اتاق 100 نفره هست؟

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۲:۲۱

براي خودمون متاسفم. اين همه زن و مرد با آبرو دارن كار مي‌كنند . اين همه زن سرپرست خانوار و كارآفرين و دانشمند كه باعث افتخار ملت هستن.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۲:۲۶

جدا کردن زنها از مردان به دلايل واهي که اين آقايون مياورند مثل اين ميمونه که بگيم آفتاب طلوع نکن چون بستني هاي ما آب ميشه.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۲:۳۲

تا زماني كه زنان و مردان در كنار هم كار نكنند دفاع از حقوق خودشان را ياد نمي‌گيرند و اگر اتفاقي هم برايشان بيفتد نمي‌دانند چه كنند. اين بخشي از روند اجتماعي شدن است. اصل مساله را درست كنيد.مگر اينكه بگوييم كلا خانه‌نشين شوند.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۲:۴۱

آقاي طلايي اگر شما اينقدر از نظرات خود مطمئن هستيد مردانه بياييد يک نظرسنجي رسمي بکنيد جوابتان را خواهيد گرفت البته اگر دل و جرات داشته باشيد

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۲:۴۳

عجب! داريم يواش يواش شبيه طالبان مي‌شيم خدا رو شکر...

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۳:۰۰

ايشون بايد بابات توهين بزرگي که به خانم بخصوص خانم هاي مطلقه کردن جواب پس بدن.خانم هاي مطلقه مگه از نظر اخلاقي مشکلي دارن که خانم شما اگر باهاشون همکار باشيد قلم پاتون رو ميشکنن؟ خجالت بکشيد. واقعا خيلي رو داريد. تقصير خودتون نيست نگاهتون مشکل داره همه رو مثل خودتون ميبينيد

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۵:۰۴

بهتر است کشور را دو قسمت کنند. امروزه از طريق آي وي اف امکان باروري فراهم هست و هيچ نيازي هم به اختلاط زن و مرد نيست!

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۵:۳۱

آزادي زن در حفظ امنيت و كرامت اوست. كساني كه مخالف كار شهرداري هستند فقط افراد ظاهرالصلاحي هستند كه به اسم حفظ حقوق بشر و آزادي و ... فقط دنبال هوا و هوس خود هستند. اي كاش در مملكت ما چند مرد مسلمان باغيرت مانند شهردار تهران وجود داشت.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۵:۳۵

يك زن يا مرد سالم كه نبايد جداسازي محيط كارش براش توهين محسوب بشود.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۵:۴۱

وقتي مملكت پر از زن مطلقه و بيوه و پير دختر مجرد هست كه هر كدام يك جور عشوه گري براي مردان هوسران مي كنند بايد هم كار شهردار كه از نظر عقل، شرع و عرف يك كار پسنديده هست، اين همه مخالف داشته باشد.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۶:۵۹

مي خوايد زن و مرد را هم زوج و فرد کنين از خونه بيان بيرون. بهتره، نه؟

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۱۹:۳۳

عوض اينکه کار کنن فقط گير دادن به زنها

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۲۱:۵۰

ايسنا! گزارش مسخره‎اي کار کردي. باشه باشه ما الآن نتيجه گرفتيم طلايي متحجر است.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۲۱:۵۳

بنام آنکه گل را رنگ و بو داد بجاي تحديد حدود بانوان، به آن صد مرد بياموزيد که نبايد به بانوان تنه بزنند. از بچگي پدر و مادر به من آموختند که بانوان، سالخوردگان و بچگان حق تقدم دارند. ياد گرفتم و هميشه رعايت ميکنم.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۵ ۲۳:۱۸

بهتره که اينجور مسايل به همه پرسي گذاشته بشه ببينيم چند درصد مردم تهران، موافق يا مخالف اختلاط زن و مرد در محيط هاي اداري و عمومي هستند

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۶ ۱۰:۲۰

سلام. ممنون که اين خبر را در سايت گذاشتيد. آقاي طلايي رفتار و کردار شما چيزي جز توهين به بانوان اين سرزمين نيست و حتي توهين به همسر خودتان. شما اگر به انسانيت اعتقاد داشته باشيد و پايبند به اصول اخلاقي باشيد ميان صدها زن مطلقه و عير مطلقه هم کار مي‌کنيد و دست و دل همسرتان هم نمي‌لرزد. مشکل از خانم ها نيست مشکل از برخي مردان هست که وقتي يک زن را حتي در پوشش کامل مي‌بينند در افکار مردانه خود فرو مي‌روند. عوض اين کارها به پسران و مردان جامعه ياد بديد که زن و مرد با هم برابرند و زن وسيله‌اي براي لذت مرد نيست. اينو كه ياد بگيرند ديگه نه نگاه بدي وجود داره و نه تنه زدني.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۶ ۱۱:۰۹

آقاي طلايي اين چه توهيني است که به زنان مطلقه کرديد؟ شما که خودتان دختر و خواهر داريد. چرا زنان مطلقه را حقير مي‌کنيد؟ زنان مطلقه‌اي که اکثرآ از جواني خودشان مي‌گذرند تا فرزندانشان در آرامش بزرگ شوند. مطمئن باشيد زنان مطلقه شما و خانمتان را به خدا مي‌سپارند.

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۶ ۱۲:۲۸

ماشالا منفيا. ارتش سايبري خوب عمل کرده ظاهرا

avatar
۱۳۹۳-۰۵-۱۸ ۱۲:۱۳

اي کاش حکيمانه سخن مي گفتيم آقاي طلايي اگر شما نمي توانيد خود را کنترل کنيد به خانم‌هاي مطلقه ايراد وارد نکنيد. اگر هم مي‌توانيد و در اين گروه هم مانند همه گروه‌ها بدي وجود داشت شما جواب رد بدهيد.