• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۹
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 93043117799
  • خبرنگار : 71408

جلسه ناتمام شهردار تهران با هنرمندان

جلسه ناتمام شهردار تهران با هنرمندان

محمدباقر قالیباف که در یکی دو ماه گذشته با حواشی فرهنگی مختلفی در شهرداری تهران دست و پنجه نرم می‌کند، در ضیافت افطاری با حضور تعدادی از هنرمندان شرکت کرد؛ ضیافتی که در آن وقت برای سخنرانی به خودش نرسید و ناتمام ماند.

محمدباقر قالیباف که در یکی دو ماه گذشته با حواشی فرهنگی مختلفی در شهرداری تهران دست و پنجه نرم می‌کند، در ضیافت افطاری با حضور تعدادی از هنرمندان شرکت کرد؛ ضیافتی که در آن وقت برای سخنرانی به خودش نرسید و ناتمام ماند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ضیافت افطاری هنرمندان با حضور شهردار تهران دوشنبه (30 تیرماه)‌ در خانه هنرمندان ایران برگزار شد؛ ضیافتی که در آن هنرمندان رشته‌ها و سطوح مختلف همچون: سیف‌الله صمدیان، داریوش ارجمند، انوشیروان ارجمند، داریوش فرضیایی، پریناز ایزدیار، لوریس چکناواریان، محسن راستانی، کیانوش غریب‌پور، افشین شاهرودی، جمشید حقیقیت‌شناس، علی شیرازی، قطب‌الدین صادقی، تورج اصلانی، محمدرضا اصلانی، غلامحسین امیرخانی، ایرج راد، پری صابری، نادر مشایخی، داوود گنجه‌ای، فریبا کوثری، مازیار فلاحی و ساعد نیک‌ذات شرکت کرده بودند و عزت‌الله انتظامی هم دقایقی در آن حضور یافته بودند.

گله شدید از شورای شهر و مدیران شهرداری

مجید سرسنگی - مدیرعامل خانه هنرمندان ایران - در ابتدای سخنانش با تشکر از قالیباف برای حضور در جمع هنرمندان، بیان کرد: امروز کار کردن در خانه هنرمندان خیلی سخت‌تر از سال‌های اول شده است. اول به این جهت که توقع مخاطبان از ما بالاتر رفته و خانه هنرمندان از یک مجموعه هنری عام به مجموعه هنری مولف تبدیل شده است.

او سپس از وضعیت بودجه این نهاد فرهنگی و هنری شدیدا انتقاد و اظهار کرد: واقعیت این است که در قبال کارهایی که اینجا انجام می‌شود، میزان توجه به ما نسبت به سایر مراکز فرهنگی بسیار کمتر است. در سال‌های گذشته شورای شهر تنها 400 میلیون تومان به ما بودجه می‌داد. این در حالی است که هزینه‌های جاری و پرداخت حقوق خانه هنرمندان سالانه به 1600 میلیارد تومان می‌رسد و میزان کمی برنامه‌هایی که در اینجا انجام می‌شود 5 میلیارد تومان است.

اصحاب هنر

وی سپس از شورای شهر فعلی گله کرد و گفت: امسال با توجه به حضور آقای مسجدجامعی و دوستان در شورای شهر، درخواست کردیم که از لحاظ بودجه بیشتر به ما کمک شود اما نمی‌دانیم چرا نه تنها بودجه را افزایش ندادند، بلکه کم هم شد؛ آن‌هم مرکزی که حجم کارهای بعضی از بخش‌هایش از بعضی از بخش‌های وزارت ارشاد بیشتر است.

سرسنگی سپس خطاب به شهردار تهران گفت: تا زمانی که آقای ایازی در سازمان فرهنگی و هنری بود از گوشه کنار کمک‌هایی می‌کرد اما پس از رفتن ایشان، این کمک‌ها قطع شد. ضمن آنکه شما امر کردید که تعاونی مسکن خانه هنرمندان را راه بیاندازیم که تعدادی از هنرمندان را در تهران خانه‌دار کنیم و قرار بود 10 هزار متر زمین داده شود. این 10 هزار متر به 5 هزار متر کاهش پیدا کرد و بعد هم گفتند که باید بابت این زمین، 15 میلیارد بپردازیم و شهرداری منطقه 22 همکاری مناسبی نکرد.

وی ادامه داد: علاوه بر این، شما دستور دادید که ساختمان‌هایی خریداری شود تا انجمن‌های فرهنگی خانه هنرمندان در آن مستقر شوند. نامه شما چندین بار به جریان افتاد اما به نتیجه نرسید و خواهش می‌کنیم که اینکار را به منطقه 6 شهرداری بسپارید تا انجام شود. همچنین پیشنهاد اینکه پادگان پشت خانه هنرمندان در اختیارمان قرار گیرد مطرح شده بود که امیدواریم این موضوعات را مانند قبل پیگیری کنید.

مدیرعامل خانه هنرمندان سپس با اشاره به اینکه برنامه چند دقیقه‌ای با تاخیر همراه شده است، از ارایه گزارش عملکرد صرف‌نظر کرد.

×× نظام باید به هنرمندان اعتماد کند

در ادامه این مراسم، استاد غلامحسین امیرخانی - رییس انجمن خوشنویسان - با گله از وضعیت فرهنگی کشور گفت: هنر باید دست کسی باشد که صاحب هنر باشد و شایستگی متصل کردن جان و روح خودش را با آن مقام را داشته باشد. اگر نتواند، آن اثر هنری به جای تاثیر مثبت، تاثیری عکس خواهد داشت.

وی با اشاره به سیره حضرت علی (ع) بیان کرد: از ابتدا انقلاب در عرصه سیاسی و اجتماعی کشور مدام از مساله افراط و تفریط و میانه‌روی حرف زده می‌شود. ما بعد از هزاران سال میراث معنوی ایرانی و شیعی، هنوز هم باید در این زمینه جدل داشته باشیم؟ افسوس بر ما.

غلامحسین امیرخانی

این استاد خوشنویس افزود: ایشان می‌فرمایند آیا اصرار می‌کنید که به خاطر هدفم به کسی ستم کنم؟ همین یک جمله کافی است که بفهمیم اگر خودمان را پیرو این شخصیت عالی‌مقام می‌دانیم، مواظب گفتار خودمان باشیم.

امیرخانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره جامعه ایرانی گفت: شیوه‌های خطابی در حوزه فرهنگ هیچوقت جواب نمی‌دهد. سال‌هاست که میلیاردها تومان برای اشاعه اخلاق و فرهنگ در کشور هزینه می‌شود اما آن اخلاق و فرهنگ کجاست؟ ما در بخش‌هایی از مفاسد، رتبه‌های اول و دوم را در دنیا داریم.

این استاد خوشنویس در پایان سخنانش با تشکر از سعه صدر شهردار تهران برای شنیدن درد و دل هنرمندان، از محمدرضا شجریان یاد کرد و گفت: مگر می‌توانیم قهرمان خودمان را کنار بگذاریم؟ مگر می‌شود کسی آن ربنا را بشنود و جانش به آن سرمنشاء وجود وصل نشود؟ بعضی کارنامه‌ها چندان روشن نیست. باید یادمان باشد که در یک تیم والیبال نمی‌توان کسی را که قدی کوتاه دارد داخل تیم گذاشت اما می‌بینیم در جاهایی که عملکرد‌ها چندان دیدنی نیست، افرادی از جنس کوتاه‌قامتان به کار گمارده می‌شوند.

امیرخانی همچنین تاکید کرد که دلسوز واقعی این مملکت، هنرمندان هستند و نظام باید به آن‌ها اعتماد کند.

مراکز فرهنگی، متناسب ساخته شود

ایرج راد به عنوان مدیرعامل خانه تئاتر سخنران بعدی مراسم بود. او در ابتدا از خدمات محمدباقر قالیباف به‌عنوان شهردار تهران که به عرصه‌های فرهنگی و هنری توجه دارد، تشکر ویژه‌ای کرد و سپس درباره ساخت سالن‌های تئاتر در پایتخت بیان کرد: شما به گونه‌ای متولی ساخت سالن تئاتر شده‌اید اما بعضی از این سالن‌ها گاهی در دورترین نقاط هستند. من مطمئنم در جنوب تهران باید کارهای زیربنایی زیادی صورت بگیرد اما مراکز فرهنگی و سالن‌های تئاتر و... باید متناسب با نیاز، فرهنگ و علاقمندی مردم منطقه باشد.

ایرج راد

وی ادامه داد: هر سال 1400 هنرجوی جدید به خیل عظیم دانش‌اموختگان رشته هنرهای نمایشی افزوده می‌شود که خیلی‌های‌شان بیکار هستند. از آقای قالیباف به عنوان کسی که دغدغه فرهنگی دارد درخواست می‌کنم و می‌گویم که ما نیازمند سالن‌های نمایش کوچک و کم‌هزینه هستیم. چون خیلی از همین جوان‌ها برای اجرای نمایش در خانه‌ها مجوز می‌گیرند.

مدیرعامل خانه تئاتر در پایان سخنانش اظهار کرد: متاسفم که بچه‌های ما اکثرا اسپایدرمن و سوپرمن می‌بینند که با فرهنگ‌شان هیچ قرابتی ندارد اما از آن‌ها در آینده انتظارات زیادی داریم.

خودکفایی فرهنگ باعث ابتذال فرهنگی می‌شود!

محمدرضا اصلانی

محمدرضا اصلانی - عضو هیات مدیره خانه هنرمندان - سخنران بعدی مراسم بود که ابتدا آماری از ارتباط حدود 10 هزار نفر در روز با خانه هنرمندان داد و سپس از کم توجهی به این مرکز هنری گله کرد و گفت: فرهنگ مخصوصا در کشورهای جهان سوم به سوبسید نیاز دارد.

این فیلمساز همچنین در سخنان جالب توجهی خطاب به قالیباف بیان کرد: متاسفم که اعلام کنم در سینمای ما بخش خصوصی هیچ وقت فرهنگ‌زا نبوده است و هرجا دولت پشتیبانی کرده است، کاری انجام شده است. خودکفایی فرهنگ باعث ابتذال فرهنگی و ناکامی می‌شود! خانه هنرمندان بودجه و پشتیبانی بی‌ قید و شرط می‌خواهد.

اینقدر سنگ جلو پای هنرمند نیاندازند

به گزارش ایسنا، از آن‌جا که با توجه به نزدیک شدن به زمان اذان مغرب، وقت مراسم رو به اتمام بود، ژاله صادقی به عنوان مجری برنامه از داریوش ارجمند خواست که وقتش را در اختیار شهردار تهران بگذارد اما قالیباف تاکید کرد که می‌خواهد سخنان این بازیگر را بشنود.

ارجمند هم در ابتدای سخناش گذری به شعار سال زد و گفت: این تجانس بین فرهنگ و اقتصاد که امسال مطرح شده مساله مهمی است. شاید شهرداری تهران تنها جایی است که موفق شده در این زمینه کاری کند. این پیامی که مقام معظم رهبری در این زمینه دادند بسیار پیام مهمی است و بالواقع از آن خوشحال شدم. در سال‌های اول انقلاب و سال‌های قبل، تمام فعالیت‌های هنری صرف امور اقتصادی شد اما زمانی که مردم مشتری کارهای هنری باشد، اقتصاد به دنبال آن می‌آید.

داریوش ارجمند

وی خاطرنشان کرد: هنرمند جاسوس خداوند و نوکر مردم است. ما پول‌مان را از مردم می‌خواهیم و کاری به دولت نداریم اما برای رسیدن به این وضعیت شرایطی نیاز است. این اتفاق به شرطی می‌افتد که اینقدر سنگ جلو پای هنرمند نیاندازند.

این بازیگر سپس خطاب به هنرمندان گفت: باید این جرات را داشته باشیم که آنقدر کاری را درست انجام دهیم که مردم برای کارمان پول بدهند. فرهنگی که نمی‌تواند اقتصادساز باشد، به درد نمی‌خورد؛ مانند اقتصادی که نتواند فرهنگی باشد. معتقدم خانه هنرمندان تبلور این ایده تجانس فرهنگ و اقتصاد است.

داریوش ارجمند سپس از محمدباقر قالیباف درخواست کرد که علاوه بر اختصاص محلی برای افتتاح گالری ثابت خانه هنرمندان ایران، از دو گالری نقاشی که اکنون در این مکان فرهنگی افتتاح شده، خرید کرده، شهرداران مناطق مختلف را هم به این کار ترغیب کند.

کنایه قالیباف به امیرخانی

به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف که پس از سخنان هنرمندان و البته سخنان مکرر مجری برنامه که به اندازه چند مهمان سخن گفته بود، دقایقی روی سن رفت و گفت: احساس کردم که بحث‌های گفتنی زیاد است که بیشتر باید بشنوم. قول می‌دهم که چهارشنبه 29 مرداد که روز فرهنگ پهلوانی است، به مدت سه ساعت در خدمت عزیزان خانه هنرمندان باشم و دو ساعت و 15 دقیقه گوش بدهم و 45 دقیقه هم وقت مباحثم را مطرح کنم.

محمدباقر قالیباف

وی سپس درباره نکاتی که استاد امیرخانی گفته بود، خاطرنشان کرد: ایشان نکات خوبی را مطرح کردند. ما انقلاب کردیم که صداقت و صفا و صمیمیت باشد. در فرهنگ شیعی و تمدن این کشور دروغ هیچ جایی ندارد. هرکس دروغ بگوید، از این ملت و فرهنگ انقلاب نیست.

شهردار تهران افزود: افتخار ما به انقلابی است که هنرمندان مانند جناب امیرخانی می‌توانند درباره آن صحبت کرده و آن را نقد کنند. ممکن است خیلی اشکالات و بحث‌هایی باشد اما آن‌ها را جزو اشکالات می‌دانیم نه فرهنگ این کشور. فرهنگ ما سراپا فتوت، جوانمردی، عدالت و فرهنگی است که ایشان به آن اشاره کردند. حتما فرهنگ ما همان است که شهدا و امام‌مان در مسیر آن حرکت کردند.

محمدباقر قالیباف در پایان سخنان کوتاهش گفت: تاکنون برای این فرهنگ ایستاده‌ایم و در آینده هم می‌ایستیم. ما در انقلاب اسلامی حرف ما این است که عقبه این انقلاب قلب مردم است. اگر توانستیم به قلب مردم راه پیدا کنیم، این انقلاب به اوج عز‌تش می‌رسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha