• شنبه / ۷ تیر ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۲
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 93040703793

محمدعلی وکیلی:

دولت در حوزه فیلترینگ از سوی مردم فریاد می‌زند

دولت در حوزه فیلترینگ از سوی مردم فریاد می‌زند

یک فعال حوزه‌ی رسانه معتقد است: دولت در حوزه‌ی فیلترینگ، نقش اپوزیسیون را پیدا کرده و تصمیم گیرنده‌ی نهایی در این حوزه نیست، بلکه فقط از سوی مردم فریاد می‌زند. موضوع فیلترینگ باید در بستر حقوق مردم بررسی شود.

یک فعال حوزه‌ی رسانه معتقد است: دولت در حوزه‌ی فیلترینگ، نقش اپوزیسیون را پیدا کرده و تصمیم گیرنده‌ی نهایی در این حوزه نیست، بلکه فقط از سوی مردم فریاد می‌زند. موضوع فیلترینگ باید در بستر حقوق مردم بررسی شود.

محمدعلی وکیلی در گفت‌وگو با خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این‌که ما نمی‌توانیم همواره انرژی خود را برای یک موضوع خرج کنیم‌، اظهار کرد: حکومتی با تدبیر است که بتواند میدان بازی را منطقی کند. اگر انرژی یک حکومت خرج بازیگران شود،‌ به بی‌راهه رفته است. این دقیقا کاری است که یک سرمربی با بازیکنان می‌کند، مثلا اگر آقای کی‌روش در بازی «ایران - آرژانتین» چینش درست را انجام نمی‌داد، چنین نتیجه‌ای نمی‌گرفت. از سوی دیگر، اگر او تمام انرژی خود و بازیکنان را خرج نگه داشتن «مسی» می‌کرد، ایران 10 گل خورده بود. این دقیقا عین الگویی است که باید یک حکومت پیاده کند. دولت نباید گرفتار مهار بازیکنان شود.

او ادامه داد: فیلترینگ موضوعی است که برای هر دولتی پیش می‌آید و اگر با آن، به‌شکل امنیتی برخورد شود، مهار نخواهد شد. باید تلاش کنیم به جای فیلترینگ، سطح آگاهی مردم را بالا ببریم و مصادیق جرم را به‌درستی تعریف کنیم.

مدیرمسوول روزنامه‌ی ابتکار با بیان این‌که برای ترس از وقوع یک جرم نباید فضا را ببندیم، اظهار کرد: اگر فضا بسته شود،‌ راه‌های دور زدن قانون فراهم می‌شود، مثلا الان در مقابله با فیلترینگ از فیلترشکن استفاده می‌شود. اگر در این زمینه درست تصمیم گرفته می‌شد، اکنون قبح قانون ریخته و دور زدن قانون علنی نمی‌شد.

این فعال حوزه‌ی رسانه تأکید کرد: باید در میدان بازی برای فیلترینگ تصمیم گرفته شود که مردم ناچار به دور زدن قانون نشوند و خروجی آن حداقلی نباشد. فیلتر کردن، کارساز نیست و باید به جای آن، حدود جرایم شفاف شود.

او فیلترینگ را مانند هزاران موضوع دیگری دانست که برخورد سلبی با آن‌ها شده است و گفت: موضوعات بسیاری بوده که در ابتدا ما با‌ آن‌ها برخورد منعی انجام داده‌ایم؛ اما به‌مرور زمان، افکار عمومی آنقدر فشار آورده که این موضوعات عادی شده است.

وکیلی در پاسخ به این پرسش که آیا رفتار سلبی با فضای مجازی تا کنون پاسخگو بوده است؟ توضیح داد: قطعا این‌طور نبوده است. اگر بنا بود رفتار سلبی پاسخ دهد‌، باید در ارتباط با دیش‌های ماهواره و دستگاه ویدئو هم جواب می‌داد. فشار افکار عمومی نسبت به ممنوعیت هر تکنولوژی‌ای اصولا غالب شده است. رفتار سلبی با فیلترینگ نه‌تنها پاسخگو نبوده، بلکه باعث ایجاد کسب و کار و درآمدزایی برای عده‌ای شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha