تیمی از ستارهشناسان موسسه ستی و مرکز تحقیقات ایمز ناسا با استفاده از دادههای تلسکوپ کپلر توانستند 715 سیاره فراخورشیدی جدید را شناسایی کنند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اجسام تازه کشف شده در اطراف 305 ستاره مختلف گردش میکنند و از این رو شامل سیستمهای چند جهانی هستند که یادآور خانواده سیارهای خورشیدند.
اعلام این اکتشافات، خبر کشف اولین سیاره به اندازه زمین موسوم به کپلر 186f در منطقه قابل سکونت ستاره میزبانش را توسط تلسکوپ کپلر به دنبال داشت. این یک نقطه عطف بزرگ در امر تعیین شیوع سیارات خاکی در کهکشان راه شیری محسوب میشود.
به گفته محققان، نتایج بدست آمده نشان میدهند نه تنها سیارات شبه زمینی رایج هستند بلکه سیستمهای چند سیارهای دیگری نیز وجود دارد که از جهانهای قابل سکونت برخوردارند.
همچنین به گفته آنها اگرچه بیشتر سیارات جدید در فاصلهای نزدیکتر از سیاره ناهید به ستاره میزبانشان گردش میکنند، اما تعداد کمی از شباهتهایی با منظومه شمسی برخوردارند.
سیل سیارات جدید توسط یک طرح تحلیل و بررسی موسوم به «تائید با تعدد» شدت یافته است. این روش میتواند بر تعداد زیادی از سیارات در یک زمان اعمال شود که به دانشمندان اجازه تائید صدها سیستم سیارهای جدید را به شکل عمده بجای آزمایش یک یک آنها در هر بار میدهد.
روش جدید از استدلالهای احتمالی مبتنی بر به رسمیت شناختن این نظریه استفاده میکند که از هر 150 هزار ستاره رصد شده توسط کپلر، صدها مورد از چند کاندید سیارهای برخوردارند. بر این اساس، محققان مطمئن هستند که نتایج آنها توسط ستارههای دوتایی که می توانند یک سیستم چند جهانی را تقلید کنند، تحریف نشده است.
اکتشافات جدید تعداد سیارات فراخورشیدی شناخته شده را به بیش از 1700 مورد رسانده است.
در اواسط ماه آوریل، تیم کپلر از کشف اولین سیاره به اندازه زمین موسوم به کپلر 186f خبر داد که در منطقه قابل سکونت سیاره میزباتش قرار داشت.
انتهای پیام
نظرات