خداوند میفرماید: "از آنچه روزی شما قرار دادهایم حلال و پاکیزه بخورید" و در تمام مواد خوراکی که خداوند آفریده است یکسری مواد غنی وجود دارد که برای سلامت انسانها مفید است و در خوردن هر کدام از آنها باید اعتدال را رعایت کرد.
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اسلام برای تمام موارد دستوراتی دارد که از جمله آنها خوراک انسانها است. خوراک بر روح و جسم انسانها تاثیر به سزایی دارد و برای آرامش روح و جسم خود باید به خوراکی که میخوریم اهمیت زیادی بدهیم در این راستا به احادیث اسلامی در مورد نان و گوشت اشاره میکنیم:
در احادیث اسلامی، نان ارزش و جایگاه بالایی دارد در این رابطه پیامبر خدا (ص) میفرماید: به نان ما برکت ده و میان ما و آن جدایی میانداز که اگر نان نبود نه میتوانستیم روزه بگیریم نه نماز بخوانیم و نه دیگر واجبات پروردگار خویش را به جا آوریم.
امام صادق (ع) در حدیثی فرمودند: تن بر نان بنا شده است.
در احادیث نبوی گوشت نیز همچون نان و سایر مواد غذایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در این رابطه امام صادق (ع) به روایت از پیامبر اکرم (ص) فرمودند: بر شما باد خوردن گوشت، چون گوشت، گوشت میآورد، هر کس 40 روز بر او بگذرد و در آن فاصله گوشت نخورده باشد بد خلق خواهد شد و هر کس بدخلق شد به او گوشت بخورانید.
پیامبر (ص) میفرمایند: آقای خوراک دنیا و آخرت گوشت است و آقای نوشابههای دنیا و آخرت آب.
امام صادق (ع) به روایت از امام علی (ع) فرمودند: چون مسلمانی سست و ضعیف شود لازم است شیر و گوشت بخورد که خدای بزرگ نیرو را در آنها آفریده است.
امام صادق (ع) در حدیثی دیگر فرمودند: گوشت باید هر سه روز یک بار خورده شود که در ماه میشود 10 بار نه بیش از این.
امام عسگری (ع) فرمودند: اگر میخواهید قوت بگیرید گوشت بخورید. همچنین در حدیثی دیگر آمده است هر کس 40 روز پیاپی گوشت بخورد سخت دل خواهد شد. پس لازم است که این حدیث را نیز در نظر داشته باشیم و اعتدال را رعایت کنیم.
پی نوشت:
کافی
بحالانوار
وسائل
منبع:
الحیات محمدرضا حکیمی
انتهای پیام
نظرات