محسن امیریوسفی ابراز امیدواری کرد، با توجه به تعریف گروه سینمایی خاص توسط شورای صنفی نمایش، فیلم «خواب تلخ» پس از 10 سال اکران عمومی میشود.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فیلم «خواب تلخ» اولین فیلم سینمایی بلند محسن امیریوسفی که در سال 82 ساخته شده و در طول سالهای گذشته امکان اکران عمومی نیافته است. این فیلم عصر روز گذشته - یکشنبه چهارم خردادماه - در «سینماتک» خانه هنرمندان برای علاقهمندان به نمایش درآمد.
این فیلم روایتگر مردهشوری است که پس از سالها کار، حضور عزرائیل و نزدیک شدن مرگش را احساس میکند و همین اتفاق ماجراهایی را در پی دارد.
امیریوسفی که وضعیت اکران آخرین ساختهاش «آشغالهای دوستداشتنی» به دلیل «ملاحظات» مسئولان هنوز مشخص نیست، درباره این فیلم گفت: 10 سال قبل «خواب تلخ» را ساختم که در جشنواره فجر سال 82 توسط هیأت انتخاب رد شد، ولی بعد در جشنواره کن پذیرفته شد و موفقیتهای زیادی را در این جشنواره و جشنوارههای دیگر کسب کرد.
او ادامه داد: بعد از آن، فیلم در جشنواره سال 83 در بخش خارج از مسابقه نمایش داده شد و استقبال خوبی هم از آن صورت گرفت. همچنین زمانی که کمیته اسکار برای انتخاب فیلمی از ایران تشکیل شد بحثهایی درباره «خواب تلخ» هم بود، اما تصور میکنم آنچه درباره اسکار و این فیلم اتفاق افتاد زیادی بود و نباید سراغش میرفتم.
امیریوسفی توضیح داد: در آن زمان با توجه به اینکه باید فیلم قبل از حضور در اسکار در ایران نمایش داده میشد، برای اولین بار ایده نمایش فیلم در شهرستانها مطرح شد و من قصد داشتم این اتفاق در خمینی شهر که محل فیلمبرداری فیلم بود انجام شود، اما یک باره چند روز مانده به تصمیمگیری کمیته اسکار، در یک روزنامه نقدی درباره فیلم نوشته شد که بیشتر یک کپی بد از نقدی در یکی از سایتهای خارجی بود و همین اتفاق باعث شد نه تنها فیلم برای اسکار انتخاب نشود بلکه به حالت نیمه توقیف درآید.
کارگردان فیلم «آتشکار» اظهار کرد: نکته تأسف بار این است، فیلمی که در زمان خودش این حق را داشت که اکران شود متأسفانه دیده نشد و امیدوارم برای فیلمهای دیگری که در این شرایط هستند همتی شود تا این اتفاق برایشان رخ ندهد.
او با اشاره به اینکه دیگر مهم نیست مقصر این اتفاق که بود، افزود: فکر میکنم اگر فیلمی قابلیت دیده شدن داشته باشد 10 سال هم بگذرد دیده میشود و به همین دلیل با توجه به برطرف شدن مشکلات این فیلم به اکران آن امیدوار هستم.
امیریوسفی گفت: با توجه به گروه جدیدی که به عنوان گروه سینمایی خاص تعریف شده به نمایش عمومی «خواب تلخ» و ارتباط آن با تماشاگر خودش خوشبین هستم.
این کارگردان سینما که به گفته کامران ملکی (مجری مراسم) در سه دولت سه فیلم ساخته که هیچ کدام به نمایش درنیامدند، درباره استفاده از نابازیگر در «خواب تلخ» گفت: در این فیلم تمام هنرپیشهها نابازیگر بودند و در فیلم دوم (آتشکار) یک بازیگر حرفهای (حمید فرخنژاد) حضور داشت و باقی هنرپیشهها نابازیگر بودند، اما در فیلم سوم، «آشغالهای دوستداشتنی» تمام بازیگران حرفهای بودند و شاید در کار بعدی از ترکیب جدیدتری استفاده کنم. با این حال ترکیب نابازیگر و بازیگر برایم همیشه جذاب بوده است.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از اینکه پس از 10 سال شاهد نمایش «خواب تلخ» در میان تماشاگران است ابراز خوشحالی کرد و نیز از بازیگر نقش گورکن فیلماش که پیش از نوروز درگذشت، یاد کرد.
امیریوسفی همچنین یادآور شد: در سال 78 فیلم کوتاهی با همین فضا ساخته بودم و چون بازتاب مثبتی از آن گرفتم با فیلمنامهای دقیقتر آن را به شکل یک داستان بلند ساختم.
او در این باره گفت: در مقوله مرگ و جسد تابوهایی در ایران وجود دارد که فکر کردم جذاب هستند و مدیومی که در این حوزه میتواند موضوعات را تا حدی پیش ببرد سینماست، به همین دلیل سراغ ساخت آن رفتم.
به گزارش ایسنا، علی علایی منتقد حاضر در جلسه نقد و پرسش و پاسخ این فیلم هم در سخنانی اظهار کرد: فیلمسازی از جنس محسن امیریوسفی تلاش میکند خیلی از قالبهای روایی و قاعده شده در سینما را بشکند،آن هم نه از سر تفنن بلکه هوشمندانه خودزنی میکند و کارش سختتر میشود.
او همچنین گفت: برای فیلمهای تجربی نباید با معیارهای نقد رایج، سد و مانع ایجاد کرد، چرا که الان پس از 10 سال میبینیم این فیلم تماشاگر خود را دارد که از دیدنش خسته نمیشود و از این موضوع نمیتوان ساده گذشت.
به گزارش ایسنا، برای نمایش فیلم «خواب تلخ» در خانه هنرمندان که برخی حضار ابراز امیدواری میکردند تا «آشغالهای دوستداشتنی» را هم در آنجا ببینند، پدرام اکبری، علیرضا داودنژاد و شیرین یزدانبخش نیز حضور داشتند.
انتهای پیام
نظرات