چرا «رمی بوشارلا» اجازهی ورود به ایران و شرکت در دوازدهمین گردهمایی سالانهی باستانشناسان را پیدا نکرد؟
این پرسشی است که با وجود به پایان رسیدن گردهمایی سالانهی باستانشناسان، هنوز کسی پاسخ آن را اعلام نکرده است.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، 29 خردادماه امسال دوازدهمین گردهمایی سالانهی باستانشناسان در موزهی ملی ایران آغاز شد و «رمی بوشارلا» - باستانشناس فرانسوی - که سالها بهصورت مشترک با باستانشناسان ایرانی در محوطههای تاریخی پاسارگاد پیش از آبگیری سد سیوند کاوش کرده بود و در سالهای گذشته نیز بارها به ایران سفر کرده و علاوه بر حضور در گروههای کاوش، در همایشهای مختلف سخنرانی کرده، به دعوت ایران و برای حضور در این گردهمایی به کشور سفر کرد، اما در فرودگاه دیپورت شد.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - محمدحسن طالبیان - پیگیری دلیل این اتفاق را برعهدهی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دانست و به خبرنگار ایسنا گفت: قصد پیگیری این اتفاق را داشتم، اما چون بوشارلا از طرف پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دعوت شده بود، پژوهشگاه باید این موضوع را پیگیری میکرد.
رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - جلیل گلشن - نیز پیگیری این موضوع را برعهدهی «دفتر کل روابط امور بینالملل» سازمان میراث فرهنگی و گردشگری دانست و به خبرنگار ایسنا گفت: این اتفاق را باید از طریق وزارت امور خارجه پیگیری کنیم و «دفتر کل روابط امور بینالملل» سازمان باید این کار را انجام دهد. اکنون در نامهای خطاب به آنها، درخواست پیگیری دلیل این اتفاق را مطرح کردهایم.
این در حالی است که لادن جعفری تهرانی - مدیرکل دفتر روابط امور بینالملل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - در اینباره به خبرنگار ایسنا اظهار کرد: هنوز نامهی آقای گلشن در این زمینه به ما نرسیده است. وقتی نامه برسد، به سرعت آن را پیگیری میکنیم.
او افزود: با توجه به اینکه نامهها نخست به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میروند و سپس به بخش مورد نظر فرستاده میشوند، رسیدن و پیگیری آنها قدری زمانبر خواهد بود.
«رمی بوشارلا» سالها بهصورت مشترک با باستانشناسان ایرانی در محوطههای تاریخی پاسارگاد پیش از آبگیری سد سیوند کاوش کرده است. همچنین کتاب «باستانشناسی امپراتوری هخامنشی» (پژوهشهای نوین) زیر نظر او در دیماه 1392 در ایران منتشر شد. بوشارلا در سالهای گذشته بارها به ایران سفر کرده و علاوه بر حضور در گروههای کاوش، در همایشهای مختلف سخنرانی کرده است.
به گزارش ایسنا، براساس برنامهی اعلامشده، قرار بود دکتر یوسف مجیدزاده - باستانشناس ایرانی مقیم فرانسه و کاوشگر محوطهی باستانی جیرفت - نیز در گردهمایی سالانهی باستانشناسان حضور داشته باشد، اما او نیز به ایران نیامد و دلیل آن هم اعلام نشد.
انتهای پیام
نظرات