• یکشنبه / ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93021409252
  • خبرنگار : 71021

درپی انفجار مین در کویر لوت خواسته شد

آقای رییس‌جمهور! کاری کنید فرزندان این کشور پرپر نشوند

آقای رییس‌جمهور! کاری کنید فرزندان این کشور پرپر نشوند

درپی وقوع انفجار یک مین ضدنفر در ناحیه‌ی کلوت‌های شهداد کرمان که به کشته شدن یک نفر منجر شد، نامه‌ای با امضای برخی کوهنوردان، ورزشکاران، علاقه‌مندان به طبیعت و فعالان حوزه‌ی گردشگری خطاب به رییس‌جمهور منتشر شد.

درپی وقوع انفجار یک مین ضدنفر در ناحیه‌ی کلوت‌های شهداد کرمان که به کشته شدن یک نفر منجر شد، نامه‌ای با امضای برخی کوهنوردان، ورزشکاران، علاقه‌مندان به طبیعت و فعالان حوزه‌ی گردشگری خطاب به رییس‌جمهور منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نامه خطاب به حسن روحانی آمده است: احتراما، همان‌گونه که مستحضرید مقام معظم رهبری سال 1393 را با عنوان «اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامگذاری نمودند و آیا جز این است که توسعه گردشگری در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته‌ای نظیر نهبندان و شهداد عین انجام فرمایشات ایشان است؟

شوربختانه در میانه دومین روز فصل بهار شاهد برخورد خودرو حامل گردشگران و ورزشکاران مجرب کشور با مین زمینی کارگذاری‌شده در مسیر آنان بودیم که منجر به کشته شدن زنده‌یاد حمید هاشمی (از جمله مربیان ارزنده ورزش‌های سنگ‌نوردی و دوچرخه‌سواری کشور) گردید. در این حادثه سه نفر دیگر از جوانان پرارزش کشورمان نیز براثر انفجار همان مین ضدنفربر که در محدوده شمال غربی ناحیه کلوت‌ها واقع در بیابان لوت مرکزی رخ داد، به‌شدت مجروح شدند و در حال حاضر وضعیت جسمانی آقای محمدرضا آقایاری وخیم است.

بیابان لوت به‌دلیل دارا بودن ارزش‌های طبیعی، ملی در بوم سازگان فرا گرم و خشک فلات ایران از شهرت و اهمیت جهانی برخوردار است و بالقوه در ردیف والاترین پتانسیل‌های علوم زمین و گردشگری ایران و جهان قرار دارد که داشتن همین ویژگی برای کشور و استان‌های همجوار مزیت بی‌شمار و فرصت همه‌جانبه‌ای را فراهم آورده است که عینیت یافتن گردشگری پایدار از جمله مواهب آن است.

از یازدهم دی‌ماه سال گذشته که پژوهشگر ارزنده کشور، زنده‌یاد امیر طالبی‌گل براثر انفجار مین در تنگ «امیر» واقع در لوت شمالی جان عزیزش را از دست داد، حادثه مذکور، دومین انفجار مین و کشته شدن گردشگران در بوم سازگان کم‌نظیر بیابان لوت و آن هم در خاک داخلی کشور است.

مین‌گذاری در لوت

سوابق کاشت مین در برخی از نقاط بیابان لوت مربوط به دهه 1360 است که به‌دلیل مشغول بودن اکثر نیروهای نظامی و مردمی در میدان‌های دفاع و جنگ با عراق، لاجرم برای مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر در برخی از مسیرهای تردد آنان در بیابان لوت، توسط نیروهای انتظامی مین کاشته می‌شد و در حال حاضر چندین سال است که به‌واسطه تلاش نیروهای انتظامی سرزمین لوت از لوث وجود کاروان‌های عظیم قاچاقچیان مواد مخدر پاک گردیده است و هم‌اکنون با انجام مطالعات علمی، عملی چندین ساله پژوهشگران، پتانسیل‌های طبیعی بیابان لوت در جایگاه والای علوم زمین‌شناسی و توسعه صنعت گردشگری پایدار کشور قرار گرفته است.

هم‌اکنون با وجود تقویت رویکرد حضور گردشگران علمی و ورزشی در بیابان لوت، زمینه‌های رشد کیفی جوامع محلی لوت عیان گردیده است. بنابراین هرگونه ممانعت در روند ارزنده مهیا شده، ضربات جبران‌ناپذیری به توسعه پایدار مناطق همجوار با لوت و کشور وارد می‌کند که در این صورت جفای آشکار به مناطق اجتماعی و محروم بیابان لوت محسوب می‌گردد.

با توجه به این‌که چند سالی است آرامش به مناطق مختلف بیابان لوت بازگشته است، شوربختانه هنوز شاهد آلوده شدن مناطق طبیعی لوت به مثابه حدود 5% خاک داخلی میهن عزیزمان به مین‌های خانمان‌سوز هستیم و در این‌باره شواهد زیادی مبنی بر این‌که هر دو مینی که به فاصله کمتر از سه‌ماه منجر به مرگ دو نفراز ارزنده‌ترین پژوهشگران و ورزشکاران و زخمی شدن سه نفر دیگر از گردشگران در بیابان‌های پاک کشورمان (مناطق غیرنظامی و گردشگری کشور) شده است طی چندماه اخیر و در مسیر عبور گردشگران کار گذاری شده است.

مین زمینی که روز دوم فروردین خودرو گردشگران ورزشکار را منفجر کرد، دقیقا در مسیری کار گذاشته شده بود که حدود سه‌ماه قبل گروهی تحقیقاتی با هماهنگی کامل با ادارات ذی‌ربط و استانداری کرمان وارد آن منطقه شده بودند.

امضاکنندگان این نامه که همگی دل در گرو توسعه پایدار و امنیت بیشتر این مرز و بوم دارند، معتقدند که توسعه گردشگری آن هم در مناطق محروم کشور، فرصت با ارزشی ایجاد می‌کند که کمک شایان و دربرگیرنده‌ای به عینیت یافتن امنیت، ایجاد تعادلات اجتماعی، از بین بردن تبعیض و ریشه‌کن کردن فقر در مناطق محروم و کمتر توسعه‌یافته سرزمین‌مان می‌کند.

اینجانبان ضمن محکوم کردن مین‌گذاری در خاک داخلی کشور و عرصه‌های گردشگری میهن‌مان، خواستار برخورد قاطع و قانونی با عوامل مین‌گذاری و انجام فعالیت غیرانسانی در بیابان لوت هستیم و همچنین استدعا دارد، برای ایجاد امنیت در بیابان لوت از مکانیزم و تجهیزات پیشرفته وغیرمهلک بهره جویند و همچنین دستور فرمایند در اسرع وقت نسبت به مین‌زدایی خاک مقدس بیابان لوت اقدام کنند تا بیش از این شاهد پرپر شدن بهترین و موثرترین فرزندان آب و خاک‌مان (سرمایه‌های اجتماعی کشور) نباشیم.

مین‌گذاری در لوت

لذا متعاقبا درخواست می‌نماید دستور فرمایند ضمن اعاده حقوق و دلجویی از خانواده محترم بازماندگان (زنده‌یادان امیر طالبی‌گل و حمید هاشمی) و سایر مجروحان و آسیب‌دیدگان حوادث دلخراش صدرالاشاره نسبت به به‌کارگیری مکانیزم‌های حمایتی توسط کلیه مقامات مسوول کشوری درخصوص ایجاد امنیت گردشگران در تمام عرصه‌های کشور، بویژه بیابان لوت وهمچنین مناطق طبیعی و کمتر توسعه‌یافته اقدامات بایسته را معمول دارند.

در خاتمه موکدا از حضرتعالی در جایگاه رییس‌جمهور محترم دولت «تدبیر و امید» خواهان پیگیری موضوعات بالا تا نیل به نتیجه مطلوب هستیم و مضافا منتظر دستور سازنده حضرتعالی به‌منظورایجاد بستر مناسب برای بهره‌مندی مردم سرزمین‌مان از فرصت‌های با ارزش پتانسیل‌های طبیعی با چشم‌انداز اعمال مدیریت برنامه‌های حفاظت و پایش منابع پایه و به‌طور کلی آب، خاک و هوای میهن مان با عینیت یافتن توسعه گردشگری پایدار کشور هستیم.

به گزارش ایسنا، رونوشت این نامه برای رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور - مسعود سلطانی‌فر - با هدف انجام پیگیری‌های لازم فرستاده شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha