یک هنرمند دربارهی تاثیر حراجی کریستی بر هنرهای تجسمی ایرانی اظهار کرد: این حراجی به کار هنرمند واقعی جهت نمیدهد و فقط عدهای هنرمندنما هستند که ممکن است از سلیقهی موجود در این حراجی خط بگیرند.
شبنم طلوع در گفتوگو با خبرنگار هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی تأثیر حراجی کریستی بر هنر ایرانی گفت: هر حرکتی که در خارج از ایران انجام شود و به وسیلهی آن هنرمندان، بتوانند خارج از ایران خودشان را نشان دهند و با دنیا ارتباط برقرار کنند خوب است.
او دربارهی آثار ارایه شده به حراجی کریستی، اظهار کرد: در این حراجی آثار اساتیدی مانند محمد احصایی وجود دارد و این نکتهی مثبتی است ولی بهتر است که از جوانان و تواناییهای آنها هم استفاده شود؛ البته بخشی از گزینش آثار به بحث عرضه و تقاضا برمیگردد. طبیعتا وقتی حراجی کریستی در جایی برگزار میشود که خریداران آن خط و نقاشی را میپسندد، بخشی از آثار به آن سو هدایت میشود.
او در پاسخ به این سوال که چقدر این حراجی میتواند به هنر ایرانی جهت دهد؟ افزود: معتقدم که حراجی نمیتواند به کار هنرمندان سمت و سو دهد. ممکن است یکسری هنرمندنما به خاطر این حراجی رو به خوشنویسی یا خط نقاشی بیاورند تا کارشان خوب فروش رود، ولی قبول ندارم که هنرمندان باسابقه از حراجیهای این چنینی خط میگیرند.
طلوع همچنین بیان کرد: البته به طور کلی عرضه و تقاضا میتواند روی هنر تأثیراتی بگذارد ولی هنرمندان واقعی از آن تأثیر نمیگیرند. هنرمندانی هستند که به سمت تجارت میروند ولی دوام آنها در عرصهی هنر کوتاه مدت است. هنرمند واقعی آن است که خودش خلاقانه کار کند، اساس کارش از چیزی مایه بگیرد که در هویتش وجود دارد و همان برایش راهگشاست.
این هنرمند دربارهی نظارت بر حراجی کریستی بیان کرد: بحثی وجود دارد مبنی بر اینکه یک هنرمند چه کارهایی میتواند انجام دهد؛ هنرمند شاید نتواند ارتباطات مناسبی برای عرضهی آثارش برقرار کند، ولی نهادهای دولتی میتوانند، این مسوولیت را به عهده بگیرند. این آرزو را داریم که دولت راهگشا باشد و به وسیلهی آن همهی هنرمندان بتوانند به کریستی راه پیدا کنند. خیلی از هنرمندان اکنون میخواهند در این حراجی شرکت کنند ولی نمیتوانند. اگر دولت بخواهد با ساز و کار مناسبی این کار را ساماندهی کند، برای هنرمندان مفید خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات