مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان گفت: جبران خسارت ناشی از آتشسوزی در نمایشگاه برپاشده در تپهی هگمتانه برعهدهی بخش خصوصی است.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بامداد دهم فروردینماه امسال، بهعلت وزش باد شدید در استان همدان و روشن ماندن یک وسیلهی گرمایشی در یکی از غرفههای نمایشگاه نوروزی صنایع دستی در تپهی هگمتانه، حدود 10 غرفه در آتش سوختند. همچنین وزش باد سبب ویرانی چادرهای نمایشگاه برپاشده در میدان باباطاهر شد.
علیرضا ایزدی در اینباره به خبرنگار ایسنا گفت: وضعیت جوی همدان تا بهحال بیسابقه بوده است و متأسفانه هر دو بازارچه، آسیب زیادی دیدند، وضعیت جوی به اندازهای بد بود که حتی نردههای فلزی آرامگاه باباطاهر نیز آسیب دیدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با تأکید بر اینکه بخش خصوصی باید خسارت غرفهداران را جبران کند، افزود: براساس قراردادهای بین غرفهداران و بخش خصوصی، جبران این خسارت باید انجام شود.
به گزارش ایسنا، یکی از غرفهداران نمایشگاه برپاشده در تپهی هگمتانه - ستاره بیابانی - پیش از این، گفته بود: غرفهدارانی که در نمایشگاه مانده بودند، هنگام آغاز آتشسوزی قصد داشتند با استفاده از کپسولهای آتشنشانی متعلق به موزهی هگمتانه، آتش را خاموش کنند؛ اما آن کپسولها کار نمیکردند.
ایزدی در این زمینه نیز اظهار کرد: کپسولهای موزهی هگمتانه مشکلی ندارند و حتی دو کپسول برای خاموش کردن استفاده شدند.
از سوی دیگر، یکی از فعالان میراث فرهنگی استان همدان - حسین زندی - دربارهی مکان برپایی نمایشگاهها به خبرنگار ایسنا گفته بود: استان همدان به یک بازارچهی دائمی برای برپایی نمایشگاههای صنایع دستی در مناسبتهای مختلف نیاز دارد؛ اما متأسفانه در حالی که بازار تاریخی باقیمانده از دورهی صفویه در همدان به انبار تبدیل شده است، دیگر مکانها مانند آرامگاه باباطاهر و تپهی هگمتانه به مکانی برای برپایی نمایشگاهها تبدیل شدهاند.
اما مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان همدان به خبرنگار ایسنا توضیح داد: اداره کل میراث فرهنگی استان همدان مدتی پیش، کار مرمت این بازارچه را انجام داد و اکنون بازار قدیمی همدان فعال است. حجرهها و راستههای بازار فعالاند و مغازهداران در این بازار کاسبی میکنند. بنابراین جای دیگری برای برپایی چنین نمایشگاهی وجود ندارد.
انتهای پیام
نظرات