• سه‌شنبه / ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ / ۰۹:۴۸
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92122717581
  • خبرنگار : 71473

در همایش فعالان فرهنگی عنوان شد:

دستگاه‌های فرهنگی زیادی نقد نمی‌شوند

در همایش فعالان فرهنگی گفته شد: ما دستگاه‌های فرهنگی زیادی داریم که کمتر مورد نقد قرار می‌گیرند.

در همایش فعالان فرهنگی گفته شد: ما دستگاه‌های فرهنگی زیادی داریم که کمتر مورد نقد قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در همایش فعالان فرهنگی که دوشنبه 26 اسفندماه در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برای لبیک به نگرانی‌های مقام معظم رهبری پیرامون وضعیت فرهنگی کشور برگزار شد، مجتبی رحماندوست نماینده مجلس در سخنانی عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ تشکیل جبهه فرهنگی است، یعنی از چند واحد فرهنگی یک واحد تشکیل شود.

او ادامه داد: اگر ما مجموعه فعالیت‌های فرهنگی دستگاه‌های مختلف را روی هم جمع کنیم می‌توانیم یک انسان درست کنیم. یک پیکره فرهنگی و هنری که در واقع پیکره انقلاب اسلامی است. تمام دستگاه‌های فرهنگی ما که سرنوشتی یکسان دارند،‌ قرار است این پیکره را تشکیل دهند.

رحماندوست عنوان کرد: دستگاه‌های مختلف فرهنگی یک پیکر هستند که هر کدام می‌توانند هویت مستقل خود را در این پیکره نبینند و از خود به عنوان یک فرد بگذرند، در این صورت می‌توانند هماهنگ عمل کنند.

*** انقلاب اسلامی با ماهیت فرهنگی‌اش تأثیرات جهانی ایجاد کرد

حسن خجسته از مدیران پیشین صدا و سیما نیز در سخنانی اظهار کرد: انقلاب را می‌شود به طرق مختلف نگاه کرد. یک نگاه این است که انقلاب یک مرحله اولی دارد که در این مرحله انقلاب به دنبال کسب قدرت سیاسی است. اما بسیاری از انقلاب‌ها مثل انقلاب بحرین در این زمینه موفق نشدند.

او افزود: در مرحله اول انقلاب اسلامی با دشمنی‌های خاصی روبه رو بود که شکل امنیتی‌، پلیسی و فرهنگی داشت، اما انقلاب ما توانست این مرحله را با قدرت پشت سر بگذارد.

خجسته با اشاره به مرحله بعدی انقلاب ادامه داد: مرحله دوم حفظ و تثبیت است که در این مرحله رویکرد دشمنی‌ها عوض می‌شود و شیوه دشمنی با انقلاب با اولویت پلیسی‌، امنیتی و فرهنگی در پیش گرفته می‌شود.

او ادامه داد: اما سومین مرحله در انقلاب اسلامی که پس از رحلت حضرت امام (ره) اتفاق افتاد‌، مرحله توسعه و ترویج انقلاب بود که در این مرحله دشمنی‌ها با انقلاب با اولویت فرهنگی‌، امنیتی و پلیسی بود، اما انقلاب اسلامی به دلیل ماهیت فرهنگی‌اش تأثیرات بسیار مهمی در حوزه منطقه و جهانی ایجاد کرده است.

*** دستگاه‌های فرهنگی زیادی نقد نمی‌شوند

همچنین محسن اسماعیلی حقوق‌دان با اشاره به اینکه چه کارهایی را نباید انجام دهیم تا پاسخ مثبت به دغدغه‌های مقام معظم رهبری بدهیم‌، گفت: شما را به خدا از سخنان حضرت آقا برداشت‌های جناحی نکنید. دغدغه فرهنگی را دغدغه سیاسی نکنید؛ دغدغه ایشان از گذشته‌های دور است.

او افزود: اینکه بگوییم در این شش ماه چه اتفاقی افتاد که حضرت آقا این‌قدر نگرانند درست نیست. باید یک مقدار بالاتر به قضیه نگاه کنیم. همانطور که تفکرات سیاسی و دولت‌های گذشته در این دغدغه شریک هستند،‌ همه دستگاه‌های فرهنگی در این موضوع شریک هستند. ما دستگاه‌های فرهنگی زیادی داریم که کمتر مورد نقد قرار می‌گیرند.

اسماعیلی همچنین عنوان کرد: تا زمانی که منابر جمعه ما بیش از آنکه به موعظه و نصیحت بپردازند به جزییات مذاکرات هسته‌یی توجه دارند،‌ وضع ما همین است. نهادهایی که برای گسترش دین ایجاد می‌شوند باید با نگاه سیاسی کار فرهنگی کنند نه اینکه تمام دغدغه‌هایشان مسائل سیاسی باشد.

او با اشاره به اینکه باید در عرصه فرهنگ اولویت‌ها را در نظر بگیریم اظهار کرد: در ارزیابی وضعیت فرهنگی کشور باید از افراط و تفریط اجتناب کنیم. وضعیت فرهنگی ما به گونه‌ای است که مثلا باید برای عضویت در یک شبکه اجتماعی نگران باشیم یا درد امروز که تملق و چاپلوسی است؟

*** نگاهمان به فرهنگ حداقلی است

همچنین حسن بنیانیان در سخنانی اظهار کرد: تذکرات مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ را باید در مجموعه تذکرات ایشان به دولت‌های بعد از انقلاب دنبال کرد.

او ادامه داد: ایشان به این دولت تذکراتی دادند که اقتصاد و سیاسیت ذیل فرهنگ باشد. به دولت قبل هم راجع مظلومیت فرهنگ تذکر دادند و به دولت قبل‌تر هم درباره تهاجم فرهنگی تذکر دادند.

بنیانیان با اشاره به مشکل اصلی در عرصه فرهنگ گفت: بزرگترین مشکل در فرهنگ ما به‌هم‌ریختگی توازن است چرا که متغیرهایی که وارد جامعه می‌شود خیلی بیشتر از اقداماتی است که ما برای مقابله با آنها انجام می‌دهیم.

او در ادامه عنوان کرد: مسائل مربوط به فرهنگ در وزارت ارشاد محدود شده است و در بخش مردمی هم فرهنگ به برگزاری شعائر دینی و عبادات حداقلی محدود شده است. با این نگاه حداقلی تمدن اسلامی برپا نمی‌شود. جامعه فعال مذهبی ما هم حرف‌های مقام معظم رهبری را با همان نگاه حداقلی تعبیر می‌کنند.

بنیانیان با انتقاد از رویکرد صدا و سیما نسبت به عرصه فرهنگ گفت: صدا و سیما برای تبلیغ رب‌، برنج‌ و انواع کالاها ترویج پول‌پرستی می‌کند و جامعه نخبه هم صدایش درنمی‌آید. چرا این نگاه حداقلی برایمان تبدیل به فرهنگ شده است؟

***غفلت از فرهنگ، غفلت از آرمان‌ها و ارزش‌هاست

همچنین حجت‌الاسلام پارسانیا در سخنانی عنوان کرد: فکر می‌کنم سخنان مقام معظم رهبری در عرصه فرهنگ دارای دو جهت اصلی است؛ یک جهت هدف است و جهت دیگر روش.

او افزود: آن بعدی که هدف است هویت انقلاب اسلامی است که این هویت فرهنگی است. غفلت از فرهنگ به معنی غفلت از آرمان‌ها و ارزش‌هاست.

پارسانیا ادامه داد: مسأله دیگر نقشی است که به عنوان راهبرد در حفظ این هویت می‌تواند نقش ایفا کند. اگر برش‌هایی به بخش‌های مختلف نظام فرهنگی و اجتماعی جامعه بزنیم می‌توانیم برای هر کدام سهمی قائل شویم. در رویکردهای مختلف نظریه‌پردازان برای هر بخش سهمی قائل شده‌اند. برخی برای اقتصاد و برخی برای سیاست اولویت قائل شده‌اند.

او افزود: اما در نگاه قرآنی مسأله فرهنگ مسأله اساسی‌تر است.

به گزارش ایسنا همایش فعالان فرهنگی برای لبیک به نگرانی‌های مقام معظم رهبری پیرامون وضعیت فرهنگی کشور با حضور چهره‌هایی چون علی مطهری، حسام‌الدین آشنا،‌ جواد محقق‌، وحید جلیلی‌، عماد افروغ‌، رضا امیرخانی‌ و... برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha