• جمعه / ۹ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 92120905696
  • خبرنگار : 71408

/ تکرار/

تقدیر از ابراهیم حاتمی‌کیا در خانه شهید چمران

تقدیر از ابراهیم حاتمی‌کیا در خانه شهید چمران

ابراهیم حاتمی‌کیا در مراسمی که برای تقدیر از وی و عوامل سازنده «چ» در خانه موزه شهید چمران برگزار شده بود، گفت: بارها و بارها از ساخت «چ» پشیمان شده بودم.

ابراهیم حاتمی‌کیا در مراسمی که برای تقدیر از وی و عوامل سازنده «چ» در خانه موزه شهید چمران برگزار شده بود، گفت: بارها و بارها از ساخت «چ» پشیمان شده بودم.

به گزارش خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم که شامگاه 7 اسفندماه با حضور جمعی از عوامل فیلم «چ»، مهدی چمران و محمدرضا جعفری‌جلوه (مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی) برگزار شد، ابراهیم حاتمی‌کیا کارگردان این فیلم در سخنانی گفت: روزی که قرار شد فیلم «چ» را بسازم، تصور هم نمی‌کردم که بعد از ساخته شدن فیلم به خانه شهیدچمران بیایم و از طرف خانواده و برادر بزرگوارش مورد اقبال قرار بگیرم.

این کارگردان یادآور شد: زمانیکه در حال نوشتن فیلمنامه‌ی فیلم «چ» بودم، بارها شک کردم؛ چراکه درباره‌ی تاریخ صحبت کردن کار آسانی نیست به خصوص اینکه از این واقعه تاریخی، هنوز ناظرانی وجود دارند که ممکن است از زوایای مختلف این واقعه را دیده باشند و همین موضوع کار را سخت‌تر می‌کند.

کارگردان فیلم «چ» اذعان داشت: کاری که امروز داوود میرباقری در حوزه تاریخی انجام می‌دهد، کار بسیار سخت و مهمی است و فیلمسازی در تاریخ کار آسانی نیست و خیلی مدعی دارد.

او گفت: در طول ساخت فیلم «چ» بارها و بارها از ساخت این فیلم پشیمان شدم، چون از اتفاقات بعد از ساختن فیلم وحشت داشتم.

حاتمی‌کیا اذعان داشت: فیلم تخیلی ساختن مدعی ندارد و یا حداقل مدعی آن کمتر است. اما گفتن از کسی مثل شهیدچمران کار بسیار سختی است به همین دلیل من به خاطر همراهی برادر شهید چمران، در طول ساخت این فیلم از او تشکر می‌کنم چون اگر همراهی دکتر مهدی چمران نبود، جرات پیشروی نداشتم.

این کارگردان سینما در ادامه اظهار کرد: همین الان هم مدعیانی درباره این فیلم وجود دارد یا یکی از هم‌صنف‌های فنی ما جمله‌ی ابلهانه‌ای درباره فیلم به کار برد و گفت که؛ وقتی از فیلم فقط صحنه سقوط هلیکوپتر در ذهن‌مان به جا می‌ماند، یعنی چمران در این فیلم وجود نداشته است و من از این جهالت حیرت می‌کنم!

کارگردان فیلم «چ» در ادامه به نقش ارتش در جریان حصر شهر «پاوه» اشاره کرد و گفت: دلم می‌خواست حضور ارتش را در فیلم وسیع و قوی نشان دهم. البته قبل از ساخته شدن فیلم حتی به نوعی به من گفته شد که سرلشگر فلاحی را در فیلم نیاورم و یا در فیلم نباشد و پیشنهاد کردند که ما کمک می‌کنیم که این اتفاق نیفتد اما من در جواب گفتم مگر ممکن است، من تاریخ قلب کنم؟! بنابراین در حد توان خودم سعی کردم بحث حضور ارتش را در فیلم باز کنم و تلاش کنم که حضور عزیزان هوانیروز که صادقانه هم هست را نشان بدهم و همانطور هم که در فیلم است، آنانی که در زیر آتش توپ‌ها حضور دارند، پرقدرت جلو می‌آیند.

او همچنین مطرح کرد: حتی به لحاظ تاریخی یکی از خلبانان نباید در موقعیت شهرپاوه حضور داشته باشد چون من می‌خواستم مظلومیت آنها را نشان دهم، بنابراین آن را در فیلم نگه داشتم.

تقدیر از عوامل فیلم «چ»

حاتمی‌کیا در ادامه اظهار کرد: از ما نخواهید که غلو کنیم و قلب تاریخ کنیم. من این را بعضی وقت‌ها به سینماگران دفاع مقدس می‌گویم که درباره ابرمردهای جنگ خیلی غلو نکنید، البته آنها اسطوره هستند.

کارگردان فیلم «چ» در ادامه مطرح کرد: من همیشه این نهیب را هم به خودم می‌زنم که درباره جنگ ساده‌انگاری نکنم، ساده‌انگاری‌هایی که از سر تنبلی است.

حاتمی‌کیا همچنین گفت:‌ من در این فیلم صرفا تاریخ‌نگاری ندارم چون در این صورت فیلم خشکی از آب در می‌آید.

او در ادامه سخنانش ضمن تقدیر از همکارانش در تولید «چ» افزود: آقای عباس بلوندی طراح صحنه برای این فیلم خیلی زحمت کشیدند ولی در جشنواره حقش را خوردند و دوستان دیگری که بسیار زحمت کشیدند، آقای حسینی‌وند که کارش دیده شد و همچنین شخصیت خانم زارعی که نماینده مردم کُرد منطقه حساب می‌شد و تمام سعی‌ام این بود که در چهره و رفتار او موقعیت یک کُرد در آن شرایط جلوه‌گر شود.

مهدی چمران: «چ» بر مبنای واقعیت ساخته شده است

به گزارش خبرنگار ایسنا، در ادامه این مراسم نیز مهدی چمران ضمن تقدیر از سازندگان «چ» گفت: اجر خداوند که با دعای خانواده‌های شهدا و جانبازان نصیب سازندگان فیلم «چ» می‌شود، از همه‌ی تشویق‌ها و جوایز ارزش بالاتری دارد.

تقدیر از عوامل فیلم «چ»

این عضو شورای شهر تهران در ادامه به بازخوردهای پس از ساخته شدن فیلم «چ» اشاره کرد و یادآور شد: شبی که در جلسه‌ی خانواده شهدا دختر یکی از شهدا به آقای حاتمی‌کیا گفت؛ بین ما بمانید، که ما هم این آرزو را داریم، این یعنی اینکه مشی فیلمسازی در حوزه دفاع مقدس ادامه پیدا کند که به نظر من فیلمسازی در این حوزه یک موهبت و فرصت الهی است.

چمران یادآور شد: پیشنهاد ساخت فیلمی درباره شهید چمران را حدود 15 سال پیش به وی دادم تا بالاخره این توفیق امسال حاصل شد.

وی در ادامه درباره فیلم «چ» نیز گفت: فیلم درباره 48 ساعت زندگی شهید چمران در پاوه است. شهری که یکی از نقطه عطف‌های انقلاب اسلامی است، پاوه آخرین نقطه‌ای بود که به دست منافقان نیفتاد و اگر این اتفاق می‌افتاد و شهر سقوط می‌کرد، چند شهر از ایران جدا می‌شد اما خوشبختانه دشمنان این آرزو را به گور بردند، بنابراین این واقعه در تاریخ ما بسیار مهم است.

او با بیان این مطلب که باید تاریخ را درست بنگاریم و آن را صحیح به نسل‌های آینده بسپاریم، گفت: در فیلم دیگری که سال‌ها قبل ساخته شده بود، نشان داده شده بود که شهید چمران با یک آهو و چند نفر با یک جیپ وارد پاوه شده‌اند، در صورتی که این درست نیست. زیرا آن زمان پاوه محاصره بود و هیچ‌کس حتی نفربر زرهی هم نمی‌توانست وارد شهر شود. شهید چمران با هلی‌کوپتر وارد شهر شد. در صحنه دیگر نشان می‌دهد که شهید چمران کشیده‌ای به یک رزمنده می‌زند که این صحنه هم اصلا یک شوخی است.

به گزارش ایسنا، مهدی چمران در ادامه به برخی از سوالات مطرح شده درباره وقایع و شخصیت‌های فیلم «چ» که از طرف خبرنگاران و دیگر شخصیت‌ها مطرح شده است، اشاره کرد و درباره نقش نیروی زمینی ارتش در واقعه‌ی پاوه اظهار کرد: پاوه یک شهر مرزی است و در این شهرها نمی‌توان ارتش مستقر کرد. در قبل از جنگ هم که حادثه‌ای در این شهرها رخ نمی‌داد، ارتش در آنجا مستقر نبود و تنها یک پاسگاه وجود داشت، بنابراین واقعیت این است که در آن زمان ارتشی وجود نداشته است که از این شهر دفاع کند. البته بعد از فرمان امام (ره)، ارتش و نیروهای زمینی به این شهر آمدند و در اینجا سوالی مطرح کردند که شهدای بزرگی چون شهید کشوری و شیرودی در فیلم نیستند! واقعیت این است که باید آنها در آن واقعه تاریخی حضور می‌داشتند تا در فیلم هم نشان داده شوند اما وقتی در واقعیت آنها در آن زمان آنجا نبودند، دلیلی ندارد در این‌باره تاریخ‌سازی شود.

تقدیر از عوامل فیلم سینمایی " چ "

او در عین حال گفت: البته شهید چمران در یکی از کتاب‌هایش از خلبانان بسیار تقدیر کرده است و از نقش آنها سخن گفته است اما در 72 ساعت محاصره پاوه، این عزیزان حضور نداشتند. البته بعدها آمدند و در شهر سنندج حتی شهید شیرودی از زیر پل این شهر هم عبور کرد که واقعه بی‌نظیری است.

این عضو شورای شهر همچنین گفت: سوال کردند که چرا سرلشگر فلاحی بدون آجودان به شهر رفته و چرا تا پایان واقعه آنجا نمانده است؟ در این رابطه باید بگویم که اولا اینکه سرلشگر فلاحی و شهید چمران با هم صمیمیت خاصی داشتند. واقعیت این است که سرلشگر فلاحی به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش همراه شهید چمران به پاوه رفتند و آنجا ماندند ولی وقتی دکتر چمران دید که وضعیت به چه شکل است و ممکن است با ماندنش شهید شود، به زور او را از شهر خارج کردند، چون ماندنش فایده‌ای نداشت. در آنجا فقط چند پاسدار کرد حضور داشت که فرمانده آنها شهید اصغر وصالی بود. بنابراین قرار شده بود سرلشگر فلاحی به کرمانشاه برود و هر دو ساعت، یک هلی‌کوپتر به شهر بفرستد و آذوقه، مهمات ببرد به همین دلیل او در پاوه نماند.

مهدی چمران همچنین گفت: در این فیلم سعی شده بسیار به واقعیت نزدیک شویم. البته فیلم «چ»، فیلم مستند نیست ولی بر مبنای واقعیت ساخته شده است، با این حال اگر خبرنگاران و یا عزیزان نیروهای مسلح باز هم در این رابطه سوالی داشته باشند، من پاسخگوی آنها هستم تا نکته تاریکی در این زمینه وجود نداشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش و جایگاه شهدا و لزوم حفظ ارزش‌های آنها اشاره کرد و گفت: حتی اگر ناسیوالیستی هم فکر کنیم و دین و مذهب را کنار بگذاریم، اگر بخواهیم کشور را حفظ کنیم، وظیفه داریم که از شهدا، تکریم کنیم و برای آنها بزرگداشت بگیریم تا نسل‌های بعدی تاریخ کشورشان را بدانند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم، با اهدای هدایایی از مهدی حسینی‌وند تدوینگر فیلم «چ»، بهزاد عظیم‌پور مشاور هنری فیلم «چ»، مریم کاظم‌زاده همسر شهید علی‌اصغر وصالی، سیدعلی قائم‌مقامی مدیر تولید، مهدی زواری مدیر امور فنی،‌عباس بلوندی طراح صحنه و لباس، سیدهادی اسلامی مدیر جلوه‌های بصری، علی علویان صداگذار، مریلا زارعی بازیگر و ابراهیم حاتمی‌کیا تقدیر شد و فیلم «چ» نیز به نمایش درآمد.

در این مراسم علاوه بر مهدی چمران و محمدرضا جعفری‌جلوه، سفرای لبنان، فلسطین و سوریه هم حضور داشتند.

تقدیر از عوامل فیلم «چ»

تقدیر از عوامل فیلم «چ»

تقدیر از عوامل فیلم «چ»

تقدیر از عوامل فیلم «چ»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha