• دوشنبه / ۵ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۳:۴۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 92120503025

واکنش یونسی به حاشیه‌های زبان‌های بومی

واکنش یونسی به حاشیه‌های زبان‌های بومی

مشاور رییس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی به انتقادهایی که از آموزش زبان‌های بومی مطرح شده است، واکنش نشان داد.

مشاور رییس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی به انتقادهایی که از آموزش زبان‌های بومی مطرح شده است، واکنش نشان داد.

علی یونسی در پاسخ به پرسش خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره انتقادهایی که به آموزش زبان‌های بومی مطرح شده و ابراز نگرانی عده‌ای نسبت به آسیب‌رساندن این موضوع به وحدت ملی و زبان فارسی گفت: مگر الآن عربی و انگلیسی در مدارس آموزش داده نمی‌شود؟ آیا این موضوع مشکلی ایجاد کرده است؟ چطور زبان خارجی و صددرصد بیگانه آموزشش اشکالی ندارد، اما اگر زبان کُردی و آذری در محلی آموزش داده شود به زبان ملی آسیب می‌رسد؟ به نظر من این‌ها بدآموزی‌هایی است که مخالفان ترویج می‌کنند، وگرنه قانون اساسی ما دقیقا با همه این ملاحظات تدوین شده است و درباره این موضوع هم ما چیزی به جز ظرفیت قانون اساسی نگفته‌ایم. ما می‌گوییم قانون اساسی این حق را داده و همان اجرا شود.

او در پاسخ به این‌که این طرح کی اجرا می‌شود و در حال حاضر در چه وضعیتی است، گفت: در این زمینه آموزش و پرورش باید تدارک ببیند. وضعیت کنونی طرح را دقیقا نمی‌دانم، اما مطمئنم که در آموزش و پرورش و وزارت علوم در حال بررسی و مطالعه آن هستند.

یونسی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره واکنش اعضای فرهنگستان زبان و ادب فارسی به این موضوع گفت: آن‌ها دانشمندان ما هستند؛ باید انتقاد کنند و واکنش نشان دهند و این کار بسیار خوبی است، واکنش‌های سیاسی بد است، وگرنه این‌که فرهیختگان و دانشمندان در این‌باره نظر دهند، درست است. این ایده‌ها باید در مراکز فرهنگی و علمی از سوی صاحب‌نظران مورد نقد و رد و قبول قرار گیرد.

او سپس درباره این‌که دولت در این زمینه چه برنامه‌ای برای اجرا دارد، گفت: در دولت این موضوع در آموزش و پرورش و وزارت علوم دنبال می‌شود. بارها این را گفته‌ام که این خواست ملی و عمومی نیست. یک خواست محدود و روشنفکرانه محلی است، وگرنه چنان‌چه این موضوع را آزاد بگذارند تعداد استقبال‌کنندگان از آن زیاد نیست. حساسیت در این مورد هم از سوی موافقان و هم از سوی مخالفان حساسیت بی‌جایی است. در حال حاضر زبان‌های بومی در صداوسیما به صورت شبانه‌روزی پخش می‌شود. در مورد آموزش هم این موضوع خواست مردم نیست، بلکه خواست یک جمع محدود سیاسی است. این موضوع مسأله مردم کردستان، آذربایجان و بلوچستان نیست، مسأله جریان‌های سیاسی است که این را به عنوان مسأله مهم ملی دنبال می‌کنند. به نظر من وقتی ما این فرصت را در اختیار بگذاریم کاملا بهانه از دست آن‌ها خارج می‌شود. الآن صداوسیما شبانه‌روز این موضوع را دنبال می‌کند. در مدارس هم زبان خارجی آموزش داده می‌شود. این‌ها چه اشکالی دارد؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۱۲-۰۵ ۱۴:۴۵

اقاي يونسي اگر واقعا در پي وحدت ميان قوميت ها هستيد به برخي مسئولان تذكر دهيد

avatar
۱۳۹۲-۱۲-۰۵ ۱۶:۱۹

آقاي يونسي، تحصيل به زبان مادري يک خواست عمومي در سرتاسر کشور است. تقليل اين مساله به اينکه گويي حق آموزش به زبان مادري خواست يک جمع محدود سياسي است، آب در آسياب دشمن ريختن است. مگر شما بخاطر ترس از آن جمع مي خواهيد اين خواست عملي شود؟ اين ديدگاه شما با وعده ي آقاي روحاني مبني بر تغيير نگرش امنيتي به اقوام به نگرش مديريتي، در تناقض است!اين خواست همه ي اقوام ايراني و حتي هموطنان فارسي زبانمان است.