سخنگوی هشتمین جشنواره شعر فجر میگوید، جشنواره امسال میخواهد گسست میان شاعران را برطرف و میان آنها وفاق ایجاد کند.
علی آبان که به تازگی به عنوان سخنگو و معاون دبیر هشتمین جشنواره شعر فجر انتخاب شده است، در گفتوگو با خبرنگار ادبیات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره حضور خود در کمیته اجرایی جشنواره گفت: آقای کاکایی (دبیر علمی جشنواره) از من درخواست کردند در جشنواره شرکت کنم. دلیل اصلی او از انتخاب من این بود که در این سالها جهت خاصی به جریانی نداشتم و نسبت به جریانهای سیاسی واکنشی نشان ندادم و از شاعران بیطرف، پرکار و اهل تحقیق بودهام. همچنین درباره شاعران گوناگون از هر نحله و گروهی مقاله نوشتهام و در جلسههای بیشتر آنها شرکت کردهام.
او در ادامه افزود: اینها را گفتم که تأکید کنم فکر میکنم از این جهت به جشنواره دعوت شدم که بتوانم در تلطیف اتاق فکر و کمیته اجرایی جشنواره شعر فجر مؤثر باشم.
آبان درباره علت مورد استقبال نبودن جشنواره شعر فجر گفت: جشنواره شعر فجر به نسبت جشنواره سینما 20 سال عقبتر شروع شد و این تأخیر در تأسیس سبب شد جشنواره کمی عقب بماند. جشنواره از آغاز با نکوداشتها شروع شد و بعد به سوی رقابت پیش رفت و توقع ما برای اینکه جشنواره بعد از گذشت این مدت بتواند به جشنوارهای بینالمللی تبدیل شود کمی غیرمعمول است.
او افزود: اما اینکه چرا شاعران در این جشنواره حضور ندارند باید گفت که کلمه فجر شاید به خودی خود ذهن بسیاری از شاعران را به اینسو میبرد که شعرهای آنها باید فجری باشد و در چارچوب خاصی سروده شود. شاید هم شاعران فکر میکردند جشنواره مخصوص عدهای خاص است که در ادبیات انقلاب به هر دلیلی به نام و شهرتی رسیدهاند و عمومی نیست، در نتیجه فکر کردند با شرکت کردن در آن راه بیهودهای را طی میکنند، اما امسال جشنواره میخواهد نقطه عطفی باشد برای چند هدف بزرگتر؛ اول اینکه دیدگاه شاعران را نسبت به جشنواره تغییر دهد و این موضوع را که شاعران فکر میکنند جشنواره انحصارگرایانه است عوض کند و بگوییم جشنواره متعلق به عدهای خاص و با موضوعی خاص نیست. این جشنواره جشنوارهای ملی است. همچنین چندصدایی بودن جشنواره را در دست داریم که تا کنون در جشنواره شعر فجر مورد توجه نبوده؛ شاید در فکر دبیران پیشین جشنواره هم بوده، اما زمان مناسب آن فراهم نبوده است. اما اکنون میخواهیم صداهای گوناگون شاعران از هر جریان و شکل و رنگی نشان داده شود. اگر جشنواره ملی است همه شاعران ملی حق دارند در آن حضور داشته باشند، اگر از ارزشها و موازین اخلاقی کوتاهی نکرده باشند. هدف سوم ما هم نوعی وفاق و ارتباط میان شاعران است که احساس میشود میان شاعران ما گسست ایجاد شده است و عدهای شاعران انقلاب و عدهای شاعران مستقل و یا ضدانقلاب هستند، اگرچه نامها صوری و عرضی هستند و شاعران ما در حقیقت کنار هم هستند. ما میخواهیم با جشنواره شعر فجر وفاق و جمهوری شاعران را به منصه ظهور بگذاریم.
سخنگوی هشتمین جشنواره شعر فجر خاطرنشان کرد: من به عنوان شاعر، محقق و استاد دانشگاه از همه شاعرانی که به نام شاعر انقلاب معروف هستند میخواهم درباره چندصدایی بودن جشنواره نظر بدهند که شاعران دیگر فکر نکنند از آنها دور هستند. من این نوید را به شاعران مستقل میدهم که شاعران انقلاب آغوش خود را برای آنها باز کردهاند.
علی آبان متولد سال 1344 در مازندران، عضو هیأت علمی دانشگاه ورامین است و شش مجموعه شعر دارد شامل مجموعه غزلهای «پنجشنبهها با تو» و «چهل و هشت» و مجموعه شعرهای سپید «ساعت نه و ربع به عقربه آویخته میشوم»، «قرار ما روی پل ورسک» و «در پیرهن تو سنگری جا مانده است».
انتهای پیام
نظرات