• شنبه / ۳ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 92120301291
  • خبرنگار : 71191

به‌خاطر اجرای پروژه عین‌الدوله

مدیرکل میراث فرهنگی تهران ‌به جای مدیران قبلی عذرخواهی کرد

مدیرکل میراث فرهنگی تهران ‌به جای مدیران قبلی عذرخواهی کرد

مدیرکل میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری استان تهران - رجبعلی خسروآبادی - به جای مدیران سابق میراث فرهنگی که مجوز ساخت‌ و پروانه‌ی احداث برج 800 واحدی را امضا کرده بودند، عذرخواهی کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، ‌صنایع دستی و گردشگری استان تهران - رجبعلی خسروآبادی - به جای مدیران سابق میراث فرهنگی که مجوز ساخت‌ و پروانه‌ی احداث برج 800 واحدی را امضا کرده بودند، عذرخواهی کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مدیر سابق اداره کل میراث فرهنگی استان تهران - محمدحسین فرمهینی فراهانی - در سال گذشته، برای ساخت برجی 800 واحدی در فضایی شش‌هزار مترمربعی در حریم درجه‌ی یک عمارت تاریخی عین‌الدوله در تهران، مجوز گودبرداری به بخش خصوصی داد و کار گودبرداری در این محوطه آغاز شد؛ اما حدود چهار ماه پیش، با دخالت شورای شهر تهران این اقدام متوقف و رییس شورای شهر با کسب آرای اعضای این شورا، شهرداری تهران را ملزم به حفظ و بازسازی عمارت و باغ عین‌الدوله کرد.

اما مدتی پیش شنیده شد که سرمایه‌گذار این پروژه برای ساخت برج در محدوده‌ی عمارت عین‌الدوله که در واقع بخشی از استخر ساختمان اولیه‌ی این بنای تاریخی بوده است، فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهد. به همین دلیل، احمد مسجدجامعی - رییس فعلی شورای شهر تهران - در محوطه‌ی این بنای تاریخی حضور یافت تا وضعیت آن را از نزدیک بررسی کند.

در این بازدید، مدیرکل میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری استان تهران - رجبعلی خسروآبادی - تأکید کرد: عملیات گودبرداری و احداث برج متوقف شده و در دستورالعملی که به سرمایه‌گذار پروژه داده شده است، باید طرح و نقشه‌ای را مطابق با ضوابط میراث فرهنگی به اداره کل میراث فرهنگی استان تهران ارائه کند، تا در صورت موافقت، آن طرح اجرایی شود.

به گزارش ایسنا، باغ و عمارت عین‌الدوله متعلق به صدراعظم مظفرالدین‌شاه بوده که در دوره‌ی مبارزات آزادی‌خواهان، آن‌ها را سرکوب کرد. این باغ و عمارت با دو پلاک ثبتی در سال1377 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

ششم تا نهم اسفندماه 1322، در این باغ کنفرانس تهران، چهارمین کنفرانس سران کشورهای انگلیس، آمریکا و شوروی به‌منظور توافق درباره‌ی چهره‌ی جهان پس از جنگ جهانی دوم به‌صورت سری برگزار شد. در این رویداد، عمارت عین‌الدوله (خانه‌ی بصیرالدوله هروی) محل اسکان سران این کشورها یعنی چرچیل، روزولت و استالین بود.

این عمارت پس از یک توافق در سال 1375 به تملک شهرداری منطقه‌ی 4 تهران درآمد و تعمیرات آن از مهرماه 1381 آغاز شد و در چند مرحله تغییرات، به‌شکل فعلی درآمد. در بهار 1386 و به‌مناسبت صدمین سالگرد بلدیه تهران، این عمارت به‌دست شهردار تهران با حضور مسوولان سازمان زیباسازی شهرداری افتتاح شد و توسط سازمان زیباسازی به بهره‌برداری رسید. این بنا در سال 1387 به نگارخانه تبدیل شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۱۲-۰۳ ۱۷:۱۱

در پرونده ثبتي عين الدوله نشانه اي از پلاک ثبتي نيست من به عنوان مالک حتما به ديوان عدالت شکايت خواهم کرد. ضمنا تفکيک عين الدوله قبل ازثبت اثر ميباشد. پس حق مالکيت چه مي شود